Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik hogy nem lesz olyan...

Létezik hogy nem lesz olyan fájdalmas a szülés mint amire számitok?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 10:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom mire számítasz.. én pl. fájdalomcsillapító nélkül szültem de mivel nem állítottam fel magamnak tézist hogy milyen lesz ahhoz képest nem volt vészes de fájt.

most már tudom 2. babával mire számítsak.. hát nem leányálom de értelme van a fájdalomnak.

Ne gondolkodj ilyeneken.. szerintem.

2011. márc. 23. 10:08
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolkodtam sose, hogy milyen lesz, mert úgysem tudtam mire számítsak, így szerintem felesleges agyalni rajta. De nem volt olyan vészes. Egyébként, ahogy kibújik a baba, rögtön törlődik az agyból a fájdalom, így még visszaemlékezni sem tudsz majd.
2011. márc. 23. 10:18
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
én edával szültem ,és 1000szer rosszabbra számítottam!!!! nekem nagyon jó szülésem volt! :)
2011. márc. 23. 10:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem féltem a szüléstől,bár gondoltam,hogy nem lesz könnyű.

Nehéz szülésem volt szétvágtak,szétrepedtem a baba felakadt a köldökzsinórba de így is rosszabbra számítottam.Hidd el nem olyan vészes,simán kilehet bírni :)

És ami a legjobb benne,hogy 1-2 hét után csak a szépre fogsz emlékezni!

Könnyű szülést és ne aggódj,felesleges!

2hónapos kisfiú anyukája

2011. márc. 23. 11:25
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A szülés nekem nem volt fájdalmas. Csak a vajúdás. De az meg szerencsére nem tartott túl sokáig.
2011. márc. 23. 11:45
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet kevésbé fájdalmas, mint gondolod, de inkább számíts rosszra, és aztán csalódj pozitívan benne! :)

Amúgy irigykedem, hogy sokaknak könnyű volt és nem volt vészes a szülése. Én bár nem féltem, de még életemben nem fájt úgy semmi és kiráz tőle a hideg is.

S ne haragudj, nem akartalak megijeszteni. Neked könnyű és gyors szülésed lesz, és bizonyára - mint ahogy sokan mások, rajtam kívül - hamar el is fogod felejteni az egészet. :)

2011. márc. 23. 11:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szülés előtti kálvária rosszabb volt, mint maga a szülés, de engem indítottak.

1. nap zselé -beindultak fájások, aztán leálltak, vissza az osztályra

2. nap zselé nem indultak be a fájások,majdnem császár lett belőle, mert nem nagyon mozgott a baba, de aztán ismét vissza az osztályra

3. nap burokrepesztés, ami után még mindig nem tágultam, megint majdnem császár,aztán a doki tágított kézzel, de végül megszületett a lányom és egyáltalán nem érdekeltek már az elmúlt napok eseményei. Másnap menni alig bírtam, de bementem hozzá az intenzívre és ott álltam az inkubátornál és csodáltam őt.

Hidd el, teljesen mindegy mennyire lesz fájdalmas a szülésed, utána már úgysem azzal fogsz foglalkozni. Én is nagyon féltem tőle és nem akartam elhinni mikor azt mondták, hogy utána már nem érdekel az egész, de valóban így van.

Könnyű szülést neked és KITARTÁS!

2011. márc. 23. 12:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

én sokáig vajúdtam az kibírható volt, aztán mivel nem tágultam, kaptam oxitocint. nos, arra a fájdalomra nem lehet számítani, mert az leírhatatlna. de látod, itt vagyok, élek, van egy édes kislányom, és megint terhes vagyok, pedig először úgy voltam, az életben nem szülök többet. :)

sajnos a fájdalmakat nem lehet megúszni, de amikor már ott leszel akkor úgyis arra fogsz koncetnrálni, hogy rendben menjen minden, megszüld a kisbabádat, és amikor kibújik, akkor minden fájdalom megszűnik, te meg a legboldogabb ember leszel a világon. :)

nem mondom h ne agyalj ezen, mert sztem midnen először szülő nő ezen agyal. kitartás és könnyű szülést neked!

2 éves 3 hónapos kislány anyukája + 17 hetes km

2011. márc. 23. 14:30
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Létezik. Az 1.-nél nem gondoltam semmire: elég brutális volt az oxitocintól. Még most is rossz visszagondolni. 2.-nál sem gondoltam semmire, de brutális fájásaim voltak, de 3 óra alatt meg lett a fiam és 3. nyomásra szinte kiröpült belőlem, pedig az 1. alkalommal úgy nyomták ki belőlem. 3.-nál már nagyon féltem, hogy a fájások milyen brutálisak lesznek, aztán itthon fetrengtem az ágyon, nézegettem az órát és gyanus volt, hogy 5 percenként jönnek, így pont idejében beértem a kórházba, ha várom a brutális fájásokat, akkor itthon szülök. Igaz a kitolás itt is horror volt, de egészében nem volt olyan rossz, nomeg saját lábamon bírtam lemenni a kórterembe utána, amit előtte egyik gyermekemnél sem tudtam megtenni.
2011. márc. 23. 15:53
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ki hogyan éli meg a szülést, az nagyon-nagyon egyéni. Van akinek borzalmas élmény, van aki pozitív spirituális tapasztalatnak, jó élménynek éli meg. Nem tudsz rá felkészülni. Próbálj pozitívan hozzáállni, ha félsz a fájdalomtól kérj epidurált, nagyon sokat segít. A kitolást sajnos anélkül kell végigcsinálni, addigra hagyják kiürülni a szert, de sokaknak nagyon fáj a végén a méhtisztítás, és varrás, főleg ha marad bent lepénydarab és olyankor megint kapsz epidurálisan érzéstelenítőt,és úgy tényleg alig érzed. A fájások okozta szenvedést is teljesen megszünteti, ha hosszadalmas a vajúdás, nagyon nagy könnyebbséget jelent. Ne érezd úgy, hogy fájdalomcsillapító nélkül kell végigcsinálnod, mert a természetes szülés az az egyetlen üdvözítő út. Semmivel sem vagy kevesebb, ha elfogadsz segítséget,és a babának sem ártasz vele. Sok sikert!
2011. márc. 24. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!