Mi jobb? Az Utragestan vagy a vetélés?
Attól függ, hogy miért megy végbe valakinél a vetélés.
van, hogy csak a méh vagy a placenta állapota romlik annyira, hogy nem tud megmaradni a terhesség viszont sok esetben a magzatnak olyan fejlődési rendellenességei vannak, hogy amiatt elhalna, de a gyógyszer életben tartja.
Ezt így nem lehet eldönteni, mert nem minden esetben az egyik vagy a másik megoldás a jó.
Én kaptam Utrogestan-t mert 5 és fél hetesen barnás folyásom volt.Rendesen beágyazódott, nem volt egyéb gond.Az utro, sárgatesthormont segít.Semmi köze a vetélés megelőzéshez ebben a formában.Az oké, hogy magzatmegtartó, de aki elvetélne, az emellett is elfog, ha a baba nem lenne életképes.
Most 6 hós a kisfiam és gyönyörű ,egészséges baba.
Ez a gyógyszer sárgatesthormont tartalmaz,tehát csak arra az estere való amikor amiatt vetélne esetleg el az anyuka,hogy nem elég a stesthormonja ami fenntartja a méhnyálkahártyát a megfelelő állapotban.Tehát nem a betegségek kivédésére szolgál.Ha olyan súlyos genetikai baja van a babának,hogy nem életképes,akkor az utrogestan mellett is el fog halni mert arra nem jó a gyógyszer(ahogy előttem is írták már).
Szóval igenis jó a gyszer ha vki vérezget vagy barnázik a terhesség elején(ez utal a sárgatesthormon hiányára) mert ha a gyógyszertől megmarad akkor nem beteg és így enélkül meghalna.Ha meg beteg akkor így is-úgy is el fog menni,erre még nincs semmilyen gyógyszerünk manapság.És ártani akkor sem árt sem neki,sem az anyukának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!