Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi jobb? Az Utragestan vagy a...

Mi jobb? Az Utragestan vagy a vetélés?

Figyelt kérdés
Azt szokták mondani, ha el akar menni egy baba, akkor az jobb is, merthogy lehet, hogy beteg. Na de sokan kapnak magzatmegtartó gyógyszert és egészséges gyermeket szülnek. Akkor most mi az igazság?
2011. márc. 19. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A beteg baba utrogestan mellett is elmegy.
2011. márc. 19. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ, hogy miért megy végbe valakinél a vetélés.

van, hogy csak a méh vagy a placenta állapota romlik annyira, hogy nem tud megmaradni a terhesség viszont sok esetben a magzatnak olyan fejlődési rendellenességei vannak, hogy amiatt elhalna, de a gyógyszer életben tartja.

Ezt így nem lehet eldönteni, mert nem minden esetben az egyik vagy a másik megoldás a jó.

2011. márc. 19. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kaptam Utrogestan-t mert 5 és fél hetesen barnás folyásom volt.Rendesen beágyazódott, nem volt egyéb gond.Az utro, sárgatesthormont segít.Semmi köze a vetélés megelőzéshez ebben a formában.Az oké, hogy magzatmegtartó, de aki elvetélne, az emellett is elfog, ha a baba nem lenne életképes.

Most 6 hós a kisfiam és gyönyörű ,egészséges baba.

2011. márc. 19. 15:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a gyógyszer sárgatesthormont tartalmaz,tehát csak arra az estere való amikor amiatt vetélne esetleg el az anyuka,hogy nem elég a stesthormonja ami fenntartja a méhnyálkahártyát a megfelelő állapotban.Tehát nem a betegségek kivédésére szolgál.Ha olyan súlyos genetikai baja van a babának,hogy nem életképes,akkor az utrogestan mellett is el fog halni mert arra nem jó a gyógyszer(ahogy előttem is írták már).

Szóval igenis jó a gyszer ha vki vérezget vagy barnázik a terhesség elején(ez utal a sárgatesthormon hiányára) mert ha a gyógyszertől megmarad akkor nem beteg és így enélkül meghalna.Ha meg beteg akkor így is-úgy is el fog menni,erre még nincs semmilyen gyógyszerünk manapság.És ártani akkor sem árt sem neki,sem az anyukának.

2011. márc. 19. 17:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
15 36 -os vagyok.Aki utánam írt, ő adta meg a kérdésedre a legtökéletesebb választ.
2011. márc. 19. 18:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, így mostmár érthető.
2011. márc. 19. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindegyik babám úgy hordtam ki hogy barnáztam sokáig és sokat. 3 egészséges gyerekem van. Csak az utolsónál kaptam Duphastont, valószinű azért mert nem rég jött divatba ez a tabletta.
2011. márc. 21. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!