Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Esztergom-VASZARY KOLOS...

Esztergom-VASZARY KOLOS kórházban szülésről vélemény?

Figyelt kérdés
Szült ott valaki innen? Milyen a véleményed?
2011. márc. 16. 17:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Esztergomban a Máté dokit nagyon dicsérik,de ha az elején vagy ,akkor hozzá most kell menni.Nekem a barátnőm kérdezte meg hogy át vesz-e engem,mert még én sem tudom hol szülők,de én októberre végére vagyok ki írva és a decemberi kismamákat már nem veszi át mert nem lesz.Még is nekem is azt mondta hogy nem vesz át de szerintem nem jól számolta ki,na mindegy.lehet barinőm nem tudta hirtelen hol tartok.A nővérekkel kapcsolatban csak annyit hogy az ember merjen kérdezni,mert mindenhol úgy veszik a kismamákat mint valami rutinos anyukákat.Ha kérdezel szívesen válaszolnak.
2011. ápr. 9. 19:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha még olvassa valaki, megszültem, Máté dokinál, pont ő volt ügyeletben. Álom szülésem volt, mindenki kedves volt velem, imádták a a babámat is :) A tesót is ott szülöm majd, az biztos ;)
2011. dec. 18. 14:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Sajnos esztergomban olyan profik voltak az orvosok, hogy a mai napig nem tisztázott, hogy hányadik hétre született a fiam. Mikor szültem azt mondták, hogy koraszülött a baba 50 cm, és 3650 grammal.... Aztán megnézték a karomon a kiütéseket, amiket több mint 1 hónapig hiába mutogattam több orvosnak is, és közölték, hogy toxémiás lettem a túlhordott baba miatt. az utolsó infó az volt mikor febr 27én megszületett, túlhordtam kb 6 héttel, és mindezt úgy, hogy márc 20ra voltam eredetileg kiírva. egyetlen doki volt, aki azt mondta, hogy hamarabb jön a baba, a többi mind a március 20ra fogadott. Ilyen dokikkal körülvéve, csoda hogy a gyerek nemét meg tudták rendesen állapítani... Ráadásul utólag az is kiderült, hogy a túlhordott terhességem miatt haltam meg majdnem. Soha többet nem szülnék ott, és akit csak lehet lebeszélnék róla.

A szülésznők általában véve rendesek voltak, persze volt néhány aki a háta közepére nem kívánta a segítségét kérő kismamákat. A csecsemősök 90%áról rossz véleménnyel vagyok. Összesen 6 napot voltam bent szülés után. Úgy, hogy a szüléskor már több mint 24 órája nem aludtam, utána nem engedtek, mert figyelni kell az állapotomat, és ha alszom akkor nem hitelesek az eredmények. Végül 72 óra ébrenlét után betoltam a csecsemősőkhöz a fiamat, és közöltem, hogy leszarom, hogy ez bababarát kórház. Nekik az a dolguk, hogy segítsenek, úgyhogy vagy teszik a dolgukat, vagy lassan el fogok ájulni ha nem alhatok. Ami még plusz nagyon rosz volt, hogy 8an voltunk egy szobában 4 anya, és 4 baba, ami senkinek nem jó. Ha végre csend lett, és mind aludtunk volna, tuti hogy az egyik picúrka felkelt sírva, és felkeltette a többit. Aki nem perkált nekik pénzt azzal nem törődtek úgy ahogy kellett volna. Első babás anyaként fogalmam nem volt, hogy kell a köldök csonkot ápolni, és csak akkor voltak hajlandóan megmutatni, mikor lehívtam a főorvost, hogy beszéljen velük, mert csesznek elvégezni a munkájukat. Ráadásul a fiam sajnos nem tudott szopni, így 4 napig szenvedett ordítva az éhségtől, mire több veszekedés árán kaptam egy cumisüveget és tápszert. Természetesen nem mutatták meg, hogy kell etetni belőle a babát - aki nem tudott egyáltalán szoptatni az tudja milyen nehéz - és a fiam majdnem megfulladt. Ha a szobatársam akinek már több gyerköce volt és tudta mit kell csinálni nem kapja ki a kezemből baj lett volna, mert hiába kiabáltam, hogy segítsenek a fülük botját sem mozgatták a csecsemősök. A legszomorúbb az az egészben, hogy még nekik állt följebb, mikor a kismamák számok kérték őket, hogy mi a fenének vannak ott, ha nem segítenek?!

Mielőtt bementem szülni, alaptalannak gondoltam a rossz pletykákat a szülészetről, de beláttam, hogy sajnos nem voltak azok :(

2014. aug. 18. 16:13
 14/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, csak most néztem, hogy ez régi kérdés. örülök, hogy pozitív élményeid voltak sajnos mikor én szültem kb 15en voltunk bent kismamák, és mindenki negatív élményekkel távozott. Kint a váróban sokat beszélgettünk amikor lehetett, és mindenki panaszkodott. lehet, hogy mikor te szültél még jobb volt a helyzet. 2014ben, már nagyon gáz....
2014. aug. 18. 16:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, most vettem észre a válaszod, akkor tényleg megváltozhattak a dolgok, nem győztem csodálkozni míg olvastam... Közben a kistesót is megszültem, ugyanott, 2013-ban, egy dolog volt, ami akkor félrecsúszott, hogy azt mondták, a baba 3 kiló sem lesz, és 4,2-al született, mivel a doki azt mondta, kicsi lesz, ne vágjanak, repedtem végig (de gyorsan gyógyultam hála égnek), de a többi élmény ugyanolyan volt, sőt, szóltam, hogy mivel előzőleg 4 ágyasba raktak, most kérném, hogy rakjanak 2 ágyasba, ha van rá lehetősét, és olyanba is tettek. Remélem, nem puffanok majd a 3. babánál, mert vele is oda készülök menni :/
2014. dec. 2. 20:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, a mostani dokik, már nem olyan jók. Egyedül a Burg doktornőre mondható az, hogy normális, a többi, épp hogy el nem küldött a fenébe, ha valamivel nem értettem egyet....
2014. dec. 2. 20:59
 17/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk én csak szülni megyek oda, szóval előtte nem nagyon fognak látni.
2014. dec. 2. 23:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Sziasztok, bocsi, hogy belekotyogok, de látom, figyelitek páran még a kérdést. Én is ott tervezek szülni, első baba, szeptemberben feküdtem a terhespatológián egy hétig más okból, nekem pozitívak a tapasztalataim. Viszont látom, hogy Burg doktornőt említettétek, nem tudjátok véletlenül, hogy szülni lehet-e nála? Köszi, ha válaszoltok!
2014. dec. 11. 20:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy tudom hogy vállal szülést :-)
2014. dec. 15. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!