Esztergom-VASZARY KOLOS kórházban szülésről vélemény?
Sajnos esztergomban olyan profik voltak az orvosok, hogy a mai napig nem tisztázott, hogy hányadik hétre született a fiam. Mikor szültem azt mondták, hogy koraszülött a baba 50 cm, és 3650 grammal.... Aztán megnézték a karomon a kiütéseket, amiket több mint 1 hónapig hiába mutogattam több orvosnak is, és közölték, hogy toxémiás lettem a túlhordott baba miatt. az utolsó infó az volt mikor febr 27én megszületett, túlhordtam kb 6 héttel, és mindezt úgy, hogy márc 20ra voltam eredetileg kiírva. egyetlen doki volt, aki azt mondta, hogy hamarabb jön a baba, a többi mind a március 20ra fogadott. Ilyen dokikkal körülvéve, csoda hogy a gyerek nemét meg tudták rendesen állapítani... Ráadásul utólag az is kiderült, hogy a túlhordott terhességem miatt haltam meg majdnem. Soha többet nem szülnék ott, és akit csak lehet lebeszélnék róla.
A szülésznők általában véve rendesek voltak, persze volt néhány aki a háta közepére nem kívánta a segítségét kérő kismamákat. A csecsemősök 90%áról rossz véleménnyel vagyok. Összesen 6 napot voltam bent szülés után. Úgy, hogy a szüléskor már több mint 24 órája nem aludtam, utána nem engedtek, mert figyelni kell az állapotomat, és ha alszom akkor nem hitelesek az eredmények. Végül 72 óra ébrenlét után betoltam a csecsemősőkhöz a fiamat, és közöltem, hogy leszarom, hogy ez bababarát kórház. Nekik az a dolguk, hogy segítsenek, úgyhogy vagy teszik a dolgukat, vagy lassan el fogok ájulni ha nem alhatok. Ami még plusz nagyon rosz volt, hogy 8an voltunk egy szobában 4 anya, és 4 baba, ami senkinek nem jó. Ha végre csend lett, és mind aludtunk volna, tuti hogy az egyik picúrka felkelt sírva, és felkeltette a többit. Aki nem perkált nekik pénzt azzal nem törődtek úgy ahogy kellett volna. Első babás anyaként fogalmam nem volt, hogy kell a köldök csonkot ápolni, és csak akkor voltak hajlandóan megmutatni, mikor lehívtam a főorvost, hogy beszéljen velük, mert csesznek elvégezni a munkájukat. Ráadásul a fiam sajnos nem tudott szopni, így 4 napig szenvedett ordítva az éhségtől, mire több veszekedés árán kaptam egy cumisüveget és tápszert. Természetesen nem mutatták meg, hogy kell etetni belőle a babát - aki nem tudott egyáltalán szoptatni az tudja milyen nehéz - és a fiam majdnem megfulladt. Ha a szobatársam akinek már több gyerköce volt és tudta mit kell csinálni nem kapja ki a kezemből baj lett volna, mert hiába kiabáltam, hogy segítsenek a fülük botját sem mozgatták a csecsemősök. A legszomorúbb az az egészben, hogy még nekik állt följebb, mikor a kismamák számok kérték őket, hogy mi a fenének vannak ott, ha nem segítenek?!
Mielőtt bementem szülni, alaptalannak gondoltam a rossz pletykákat a szülészetről, de beláttam, hogy sajnos nem voltak azok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!