Mi a bevett szokás? Mennyit engednek túlhordani egy babát, ha minden rendben?
Nincs "meddig engednek", ugyanis jogod van ahhoz, hogy magad dönts! Persze nagy a nyomás, mert a dokik pár nap után szeretnek szülést indítani, el se mondják, mekkora veszély is ez, ráadásul az indított szülések is okai a hatalmas császármetszési százaléknak.
Én egyik gyerekemnél se foglalkoztam azzal, mint mond a doki, pedig elvileg mindkettő a betöltött 42. héten jött. Makkegészségesek. :-)
Amúgy külföldön az a szokás (USA-t és Kanadát tudom elsősorban példaként említeni, mert ott konkrétan van ezügyben ismeretségem) hogy a 42. hétig még gyakoribb nst-t sem kérnek, mert a 42 hét még teljesen normális. Csak nálunk szeretnek mindenbe beavatkozni szükségtelenül. :-(
Nálunk 2 hét túlhordást engednek, ha minden eredmény jó. Naponta van magzatvíz vizsgálat és nst, a 41 héttől pedig napi 2-3 nst.
Az fiammal 13 napot húztunk rá, amikor az nst-n nem volt jó a szívhangja azonnal vittek a műtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!