Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi értelme van hálapénz adni...

Mi értelme van hálapénz adni a szülészorvosnak, ha úgysincs ott a szülésnél?

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 15:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát,még sose láttam,sose hallottam,hogy egy akár milyen munkásnak több 10 ezer ft borravalót adnának!

És a gyári munkásoknak ki ad borravalót?

Értem mit akarsz mondani,de akkor sem tartom helyesnek a hálapénzt.

2011. márc. 21. 19:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Na most már nem a kérdésre válaszolunk!

VÁLASZ: ha nincs ott a szülész a szülésnél, nem kell, hogy adj! Előre ne fizess soha!!

Az ügyeletesnek nem kell adni, nem is fog rád emlékezni úgyse, annyi beteg megy át a kezei között. De ha úgy gondolod te szeretnél, megérdemli és nem idegenkedsz, adj az ügyeletesnek, szerintem ilyenkor lehet kevesebbet pl. a felét, amit a választott orvosodnak szántál.

2011. márc. 22. 11:19
 13/15 Pollák Eszter válasza:
Én Augusztusra vagyok kiírva az első gyermekemmel. Az orvos, akit felkértünk, mert akihez tartoznék, ott már túl sok kismama és baba halt meg, még mielőtt bármit is megbeszéltünk volna átnézte a papírokat és intézkedett is, mivel gyanús AFP érték jött ki. Konkrétan megmondta mikor tud fogadni a magánrendelésén, miért mennyit kér és mikor lesz szabadságon. Meglehet, hogy pont akkor nem lesz ott, amikor szülök, de ugy egyeztünk meg, hogy ebben az esetben a lehető legtapasztaltabb és legnyugodtabb dokival egyeztet a helyettesítésről. A szülésért 60000 Ft,- kér, miután épségben és egészségben hazamehetek a babával együtt, előre semmit. Korrekt és felelősségtudó, szerintem ebben az esetben megérdemli. Persze utólag. De ez attól is függ ki milyen hozzáállású orvost talál.
2011. márc. 22. 12:34
 14/15 anonim ***** válasza:

De ez nem hálapénz utolsó, kivéve, ha saját magánkórházába vezeti le a szülést. Nem kérhet pénzt állami intézményben elvégzett vizsgálatokért, szülésért.

Előre közölni,mennyit kér- bűncselekmény.

És adni, megvesztegetés.

Ez nem az a helyzet, hogy hálás vagyok és adok.

2011. márc. 22. 13:24
 15/15 anonim válasza:
Tapasztalataim alapján, még 1 ORVOSt sem láttam 8-10 évesnél idősebb kocsival mászkálni... :/ Szóval olyannyira itthon sem olyan rossz nekik. :/
2011. márc. 23. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!