Biztos eszre fogom venni, ha elfolyik a magzatvizem?
Ez a magzatvíz folyás dolog elég egyértelmű. Nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel. Biztosan észre fogod venni. Különösen, ha nem csak szivárog, hanem egyszerre elfolyik. :o)
De ha csak szivárog (kisebb mennyiség jön egyszerre), azt is észre fogod venni.
Kicsit olyan, mintha bepisiltél volna - csak éppen a vizelési inger marad el. Nem tudom, mindenkivel így van-e, de a magzatvíz nem tiszta folyadékként távozik, hanem többnyire egy kicsit rózsaszínes vagy még egyértelműbben piros. Ez is elég egyértelmű jel lehet.
A lányom be volt fordulva, fejjel lefelé és egy kis vizecske jött belőlem, de csak "pecsételő" jelleggel és csak reggel, amikor felébredtem. Szaga nem volt, tehát nem vizelet volt. Aztán egész nap semmi, de másnap reggel ugyanez, akkor már indoltunk a kórházba, ahol a doki lakmuszpapírral ellenőrizte, hogy valóban magzatvíz volt.
Tanakodtak a szülésznővel és azt mondták, hogy burokrepedésem van, csak magasan és azért szivárog a víz és azért nem egyértelműen folyik. Alul is megrepesztették a burkot, ami kicsit sem fájt és mentünk szülni.
Amikor nagyobb mennyiségben jön a magzatvíz, az olyan, hogy melegség tölt el odabent szó szerint és nagyon- nagyon elkezd folyni a víz.
A másik szülésemnél rendesen megrepedt a burok és dőlt a víz, így kipárnáztuk az autóban az ülést és törölközőt is tettünk alám amíg a kórházba értrünk.
Ne aggódj, tudni fogod, hogy mikor jött el az ideje, amikor a babád meg akar születni!
Én még nem szültem, de úgy állok hozzá, hogy NEM FOG elfolyni a víz. A normál szülési folyamatnál nem kell, hogy az elmenjen, a nők többségénél a szülésnél távozik.
Ja és az a jó. Fontos mit programozunk be magunknak! Könnyű szülést!
Egy 39 heted kismama
Nem fogod összekeverni a bepisiléssel. Egyrészt színtelen, szaga nincs vagy inkább kicsit édeskés, míg a pisi sárga és szúrós szaga van. Nincs vizelési inger, csak egyszerre elkezd folyni. Jah és a lényeg: nem tudod akaratlagosan visszatartani mint a vizeletet :)
Egyébként lehet hogy neked méhösszehúzódással kezdődik majd a szülés, és csak később reped a burok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!