Anyukák, akinek 3v több gyermeke van- melyik szülésed volt a legkönnyebb és melyik a legnehezebb? Írnátok sorrendet?
Szia!
4 gyereket szültem.A legnehezebb volt a második szülésem,pedig ő volt a legkisebb 3350 55 cm.Utánna követte az első,aki 3750 és 56 cm.Aztán a negyedik aki indított volt 4300 62 cm,és a legkönnyebb a harmadik volt fél óra alatt épp hogy beértünk a kórházba felfeküdtem az ágyra 3-at nyomtam s már meg is született a kisfiam, 4300 és 58 cm-rel.
Szia! Nekem is 4 gyerekem van. Az első 4 órás volt, a második és a harmadik szóról szóra ugyanolyan (1 óra 40 perc), viszon ehhez képest a negyedik hosszabb és nehezebb volt, de ez inkább pszichés okok miatt, ugyanis nem volt szabad szülőszoba, így gyakorlatilag végig azon stresszeltem, hogy a folyosón fogok szülni... Mikor 2,5 óra után végre kaptam szülőszobát, már nagyon kivoltam. Felfeküdtem az ágyra, és "mérgemben" egy nyomásra kinyomtam a babát, a kis drágának tele is lett bevérzéssel az arca, tiszta lila volt (persze 1-2 nap alatt elmúlt). Úgyhogy nekem a 4. elég nagy csalódás volt, azt hittem, még könnyebb lesz, mint a 2. és 3., de tévedtem!
(Természetesen mind a négy ugyanúgy piszkosul fájt. Fájdalomcsillapító és rásegítés nélkül született mind a négy.)
1. inditott halvaszülés, kb. 6-7 óra, a kitolás volt nehéz.
2. inditott termin után, 2 óra, brutál nehéz kitolás (ő volt a legnagyobb), borzasztóan szétrepedtem.
3. természetes magától indult, ha nem számolom a jóslókat, az 5 perceseket amik kibirhatóak voltak, akkor mondhatni 1,5 órát szenvedtem csak és egy nyomásra kint volt a baba, könnyű volt.
4. idő előtt inditott, ez volt a legkeményebb fájások terén, ezt szenvedtem meg a legjobban, igaz csak 2,5 órát tartott, a kitolás is nagyon brutál volt, pedig csak 3 kg volt. De valószinű ha magától indult lett volna akkor nem lett volna ilyen.
És te kérdező? :)
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!!
Nekem két gyerekem van- tervezzük a harmadikat, azért érdeklődök!
BÁr nekem két kifejezetten könnyű szülésem volt, az eslő 3óra a második- 40perc, és alig fájt- de ahogy leszűröm a válaszaitokat a harmadik szülés "szokott" lenni a legkönnyebb?? :-)
Ennek roppant örülök!!
Szóval innen is csak erőt akarok meríteni!
MIndenkinek gtratulálok a gyerekekhez, és jó egészséget kivánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!