Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen EDÁ-val szülni? Minden...

Milyen EDÁ-val szülni? Minden részlet érdekel.

Figyelt kérdés

Hogyan végzik el? Mit érzel a tágulás ill. a kitolás alatt? Mennyi idő után tudsz lábra állni? Meddig nem kelhetsz fel?

Ezek a fő kérdések, de minden érdekel ezzel kapcsolatban.

2011. márc. 4. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

En majdnem egy eve szultem igy, es nekem nagyon pozitiv elmenyeim vannak rola. Az egyetlen kellemetlen amikor beadjak a gerincedbe.. az eleg rossz volt, de csak par masodperc. A tagulas alatt nalam meg nem volt erzestelenito, mivel en mire beertunk mar 6 cm-re nyitva voltam,szoval epp hogy volt ido meg erre. Viszont nagyon jo volt, mert nekem eleg nagy fajasok voltak, es akkor mar nagyon reg ota, es par perc alatt egyszer csak mar nem ereztem oket. Nehogy azt hidd hogy nem erzed a vegtagjaidat vagy barmi, csak a fajdalom mulik el, de minden mast erzel. Nekem a labam kezdett remegni kicsit utana, meg szules kozben, de az szerintem nem ettol volt, mert en nagyon faztam nem tudom miert, meg takarot is kertem :)

Nem tudom ott hogy van, mikor kelhetsz fel, mert en Spanyolorszagban elek es itt csak at tettek egy masik agyra, es attoltak a korterembe a szuloszobabol. Ez ejjel volt, es en masnap reggel keltem fel.

Ja, meg annyi,hogy a kitolas alatt a szuleszno mondta hogy mikor van fajas, es mikor nyomjak.

Nagyjabol ennyi. Kerdezz ha meg tudni szeretnel valamit.

2011. márc. 4. 15:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat, valami hasonlóra számítottam. Talán még annyit kérdeznék, hogy vannak-e az EDÁ-nak fokozatai? Úgy értem, be tudják-e úgy állítani a gyógyszer mennyiségét, hogy valamennyit azért érezz a fájásokból?
2011. márc. 4. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem iszonyatosan jó élményem van az EDÁ-val kapcsolatban. A dokim azt mondta, ne izguljak amiatt, hogy a fájásokat nem érzem, mert a fájás érzése sokszor csak gátolja a megfelelő tágulást. Nekem olyan volt, mint egy sétagalopp, nem fájt semmi, de nyomni tudtam és persze a babám születését is teljesen jól éreztem. Kicsit több EDA-t kaptam ugyan, mert császárra készült a doki, emiatt maradtam fönt tovább a megfigyelőben, összesen kb. 3 órát, akkorra kezdtem újra érezni normálisan a lábaimat (addig csak zsiborgott), ekkor már rá tudtam állni és ki tudtam menni pisilni, zuhanyozni. Szerintem érdemes kérni az EDA-t. A másik babámat mindenféle érzéstelenítés nélkül szültem és az fájt. Az EDA nagyon sokat segít, mert oda tudsz koncentrálni a babád előrehaladására, és nem tereli el a figyelmedet a fájdalom-érzet.
2011. márc. 4. 15:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Fokozatokrol nem tudok nyilatkozni , de mivel ez rad van kotve, vagy hogy is mondjam, szoval infuzioval, igy valamennyire tudjak valtoztatni a mennyiseget, gondolom ha keves es meg erzed akkor nyilvan szolhatsz. De kerdezz ra a dokinal majd ha ott leszel.

elso voltam

2011. márc. 4. 16:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Milyen pozícióban kell lenned, ha bekötötték az EDÁ-t?
2011. márc. 4. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
én feküdtem végig
2011. márc. 4. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!