A burokrepesztés hogyan történik?
általában akkor, ha már beindult a vajúdás, de még nem repedt meg a burok, tehát vannak fájásaid, de még nem az igaziak. a feltétele, hogy legalább 1 ujjnyira nyitva legyen a méhszáj, hisz azon keresztül férnek a burokhoz. ezt egy műanyag pálcával csinálják, aminek a vége kampószerű, de nem annyira hegyes, ezt belemélyesztik a burokba és meghúzzák, így kilyukad.
előfordul, hogy így a baba fejét is megkarcolják, de ez nem veszélyes, nekünk is így volt és már magzatvíz sem jött, mert a baba már beékelődött nagyjából a szülőcsatorna elejébe. nekem nem volt kellemes, sőt, de csak aztán jött a java.....
Könnyú szülést!
üdv: 2 éves kisfiú anyukája és 15 hetes km
Akkor szokták megrepeszteni, ha nem folyik el a magzatvíz. Nekem eléggé fájt, nem volt kellemes, és valóban csak azután jön a java.
6 hónapos kislány édesanyja
Már javában vajúdtam a szülőágyon amikor megrepesztette a doki a burkot. Én semmit nem vettem észre (a fájások teljesen elfonták a figyelmemet), csak annyit éreztem, hogy nagy mennyiségű, meleg folyadék távozik pár másodperc alatt. Ha a doki nem mondja, hogy na akkor most burkot repeszt, semmit nem vettem volna észre! (persze azt, hogy folyik, azt igen:). És a java tényleg utána jön:) De megéri
2 hetes kislány anyukája
Én sem éreztem semmit, csak azt, hogy vmi meleg folyik. :)
Addig még a fájásokat sem. Na de ami azután jött....
Na az kemény volt! De túléltem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!