Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a kiírt időpontig nem...

Ha a kiírt időpontig nem indul meg a szülés, akkor mi történik? Megindítják?

Figyelt kérdés
38 hetes vagyok és február 12.-re vagyok kiírva.Egy hete már fáj,szúrkál a hasam és a derekam,de egyáltalán nem vészes.Mindenki azt mondta,hogy elöbb fogok szülni,mert nagy a babó,de semmi jelét nem tapasztalom,hogy mostanában szülni fogok.Ha 12.-ig nem történik semmi,akkor be kell feküdnöm és megindítják?Az hogy történik?Egyáltalán meddig húzhatják ezt el?És ezt kidönti el?Mert nekem nincs magánorvosom.
2008. febr. 2. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is meglesz a babád előbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet,hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsőzz ha van erőd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!
2008. febr. 2. 15:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a babáddal minden rendben van, jó a szívhangja meg minden, akkor meg ne engedd, hogy megindítsák. Fontos lélektani hatása van, hogy a babádé legyen a döntés.

Én 14.-re vagyok kiíra, tudom mit érzel, de türelem, Ő majd tudja mikor akar érkezni. Híztam 30 kilót, már menni sem tudok...Kitartás!!!

2008. febr. 2. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs gond, nem szokták megindítani, legalább is ha egy héttel túlhordod, az még nem ok arra, hogy megindítsák. Mondjuk általánban nem szokott előjele lenni annak, hogy megindul a szülés. Én október 25-én még apámmal járkáltam a városban egész nap, semmit nem éreztem, másnap reggel meg jöttek a fájások (4 nappal korábban).

Azon ne aggódj, hogy nincs magánorvosod, azért sima terhesrendelésre gondolom jársz, szóval nézik azért, hogy mi a helyzet a babával. Nekem sem volt magánorvosom - szerintem ez tök alap dolog -, de a vége felé már minden harmadik nap be kellett mennem ahhoz a dokihoz, akihez tartoztam körzetileg.

2008. febr. 2. 16:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Épp a napján biztosan nem indítják. 2 hét a türelmi idő. Ha február 26-ig sem indul meg, akkor indítják a túlhordás miatt. Persze ez csak akkor áll, ha a baba végig jól érzi magát odabent.
2008. febr. 2. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Engem a szülés kiírt időpontja utáni napon befektettek a kórházba, és a babó még egy hét túlhordás után sem akart kibújni. A dokim úgy döntött, hogy nem vár tovább, megindították a szülést. Először méhszájtágító tablettát helyeztek fel, amitől rögtön beindultak a fájások, de nem voltak rendszeresek, így fájáserősítő infúziót kaptam,amitől összefüggő fájásaim lettek, majd később burkot repesztett. Sajnos a több órás erős fájások ellenére sem tágultam egy ujjnyit sem, pegig a doki kézzel is próbált tágítani, így császár lett a vége. Sajnos ez a kockázata, ha nem természetes úton indul el a folyamat.
2008. febr. 4. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!