Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, hogy egyáltalán...

Van olyan, hogy egyáltalán nincsenek előjelei a szülés megindulásának?

Figyelt kérdés
Sokszor félek attól, hogy nem fogom tudni, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Fájdogál a hasam néha, de nem rendszeres, és nem is tart sokáig. 39+1 hetes
2011. febr. 26. 22:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
előjele mindig van, csak nem biztos, hogy felismered. :) Az orvosod biztos elmondta, milyen fájással indulj el, nem? Messze laksz a kórháztól?
2011. febr. 26. 22:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Amikor reggel felkeltem, nem gondoltam volna hogy este szülni fogok.Ilyen előjele nem volt, ugyanolyan volt minden mint a többi napon.Amikor beindulnak a fájások, ne aggódj, azt felismered.Egyre sűrűbb, egyre erősebb.Azonos időközönként jön mindig a következő, egyre sűrűsödve.Az, hogy hány percenként indul, az mindenkinél más szerintem.Nekem volt pár 20 perces, az még nem fáj annyira, majd 10, 5, 3, 2 perces.Azt mondják jobb elindulni a 10 perceseknél, mert nem tudhatod milyen gyorsan haladsz majd előre.Ha tényleg beindul tutira tudni fogod, mert(bocsi), rohadtul fáj.Minden jót, könnyű szülést!
2011. febr. 26. 22:47
 3/12 anonim ***** válasza:

Ne aggodj! En sem tudtam, hogy egesz nap mar "igazi" fajasaim voltak...este kezdtem el rajonni, amikor mar a forro viz sem vette el a fajdalmaimat es a fajasok merhetoek voltak 7 percenkent. Etvagytalan voltam egesz nap es nem talaltam a helyemet.

Fajni faj...de nem tart orokke!!! A vegeredmeny fontos: egeszseges kisbaba es anyuka!

2011. febr. 27. 04:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Oké, csak hallottam már olyat, hogy valaki fájásgyenge (vagy nem tudom, hogy nevezik). Vannak fájásai (méhösszehúzódásai) ctg szerint, de az illető mégse érez semmit. És ettől félek, hogy nem fogom érezni. Vagy hogy sokkal erősebb fájásra számítok, és úgy leszek vele, hogy ez még biztos nem az, ezzel még nem kell elindulni. A legegyszerűbb lenne, ha elfolyna a magzatvíz, akkor tudnám 100%-ra, hogy mikor kell indulni.
2011. febr. 27. 08:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nem voltak jóslóim, csak keményedéseim. Mikor beindult a szülésem, akkor sem voltam biztos benne, h szülök. Kerek 4 perces fájásokkal kezdődött, majd akkor esett le, h ez az, mikor fájás közben nem tudtam megszólalni. És igazából nem azért, mert annyira fájt volna, hanem azért, mert "befelé" fordultam. Nagyon kicsi a fájdalomküszöböm, de míg más a 15 perces fájásnál visított, én a 3 percesnél "csak" sóhajtoztam. De persze utána jött a kemény rész. Könnyű, gyors szülést kívánok! :)
2011. febr. 27. 09:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy voltam,féltem,hogy nem veszem észre....

36.héten voltam,amikor éreztem,valami furcsát,nem is fáj semmi,nem tudtam,hogy mi ez,azt gondoltam,hogy kicsit erősebb folyás.Azért bementem a kórházba,megvizsgáltak,mondták,hogy szivárog a magzatvíz,már bent kellett maradnom a kórházba.Másnap meg született a babám:)

2011. febr. 27. 09:52
 7/12 anonim ***** válasza:

A fájásgyenge az más. Lehet, hogy majd megőrül, úgy fáj neki, csak nincs semmi haszna, mert nem tágul és nem halad a szülés.

Szerintem egy nő ösztönösen megérzi, hogy mikor kell indulni. (én sem hittem el, amíg nem szültem)

De szerintem a vaklárma sem gáz, hiszen inkább menjünk be potyára, minthogy otthon pánikolva szüljünk :-D

Az én első szülésemnél (39.hét+ 4 nap)nem voltak fájásaim. Mégis olyan furán éreztem magam. Émelyegtem, nem volt étvágyam stb.

Délután hazajött a férjem munkából, modtam menjünk be a kórházba, mert valahogy nem jól vagyok.

Bent a kórházban megvizsgáltak, zárt méhszáj. Felrakták a CTGt, hát egy egyenes vonalam volt a nullánál :-(

Közölték, hogy vaklárma, nyugodtan menjek haza. VEgyek be gyomorssav csökkentőt és pihenjek.

MOndtam a férjemnek, jó pihenjünk egy kicsit a váróban, mielőtt beszállunk a liftbe, mert nagyon forog a gyomrom.

Leültünk, nem telt el öt perc, elfolyt a magzatvíz (6:20) fél óra múlva kezdődtek a fájások, rögtön egy percesekkel, és Egy órán belül (7:10) kezemben volt a lányom, minden gyorsítás nélkül. Pedig 4800 grammos volt :-D

A dokim szerint, rég látott ilyen rohamos szülést :-D

2011. febr. 27. 10:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem valamit. A fájásgyengeség nem azt jelenti, h nem fáj, hanem azt, h hiába kaparod a falat a fájdalomtól, nem tágulsz. Én OTT-t kaptam, és azt hittem, eljött a vég, tágulni meg 2ujjnyiról semmit sem tágultam. Az EDA sem tette meg a hatását, csak a kézzel tágítás. Egybefüggő fájásaim voltak, emlékezet kieséssel 5 órán át. Van aki meg 2-3 óra alatt megszül, és nem is fájt annyira. Mindenki más. Ekkor már tudtam, h szülök. :)

9:45-ös voltam

2011. febr. 27. 10:37
 9/12 anonim ***** válasza:

10 évvel ezelőtt első gyermekemnél még az első ctg-ig sem jutottam el. Nem volt koraszülött, 37. hét végén született. Viszont, amire emlékszem, hogy aznap még a kb. 1 km-re levő Intersparig is elsétáltam, tettem egész nap a dolgom, sütöttem a húst, főztem, csináltam a napi feladatokat. Majd éfjél körül ki kellett mennem pisilni (menetrendszerűen), bár előtte nem sokkal feküdtünk le, elég későn. Hát nem pisilés volt, hanem magzatvíz szivárgás. Bementünk a kórházba és rá 3 óra múlva lett először menzi szerű görcsölés és fájdogálás, majd 10.45 körül született meg kisfiam.

Most viszont, sajnos mindent tudatosan élek meg, ezzel úgy érzem, hogy mindent csak hátráltatok. Hozzá képest már túlhordtam a babát, pedig még csak most kezdtem a 38. hetet. Agyon izgulom... hogy ne legyen baja és minden rendben menjen. Valamint, hogy bújjon már ki ha már megteheti.

A ctg-vel kapcsolatban, már 3x voltam, s bizony, ahogy telik az idő, már 70-es értéket is mutatott a méhtevékenység, meg is jegyezték, hogy vannak görcsölgetések. Hát nem igazán volt nyilvánvaló jele, amit éreznem kellett volna komolyan...

Szerintem nem igazán találni nyilvánvaló jelet, pedig már hetek óta ezen gondolkodom...

2011. febr. 27. 11:02
 10/12 anonim ***** válasza:
39 hetes voltam.Este fél 12-kor lefeküdtem aludni semmi jele nem volt a szülésnek.Éjjel 3-kor ébredtem,hogy fájt a hasam majd megszünt.visszaszunyáltam de 5 perc mulva megint fájt,de már a derekam is.Elmentem tusolni és a kádból már a férjem segített ki,ugy hogy fél 4 után 5 percel indultunk a korházba ami innen 20 km-re van és 4-kor már a szülőágyon fogtam a babámat a kezembe.Egy nagyon gyors szülés volt és mindenkinek ilyent kívánok:)
2011. febr. 27. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!