Van olyan, hogy egyáltalán nincsenek előjelei a szülés megindulásának?
Ne aggodj! En sem tudtam, hogy egesz nap mar "igazi" fajasaim voltak...este kezdtem el rajonni, amikor mar a forro viz sem vette el a fajdalmaimat es a fajasok merhetoek voltak 7 percenkent. Etvagytalan voltam egesz nap es nem talaltam a helyemet.
Fajni faj...de nem tart orokke!!! A vegeredmeny fontos: egeszseges kisbaba es anyuka!
Én is ugyanígy voltam,féltem,hogy nem veszem észre....
36.héten voltam,amikor éreztem,valami furcsát,nem is fáj semmi,nem tudtam,hogy mi ez,azt gondoltam,hogy kicsit erősebb folyás.Azért bementem a kórházba,megvizsgáltak,mondták,hogy szivárog a magzatvíz,már bent kellett maradnom a kórházba.Másnap meg született a babám:)
A fájásgyenge az más. Lehet, hogy majd megőrül, úgy fáj neki, csak nincs semmi haszna, mert nem tágul és nem halad a szülés.
Szerintem egy nő ösztönösen megérzi, hogy mikor kell indulni. (én sem hittem el, amíg nem szültem)
De szerintem a vaklárma sem gáz, hiszen inkább menjünk be potyára, minthogy otthon pánikolva szüljünk :-D
Az én első szülésemnél (39.hét+ 4 nap)nem voltak fájásaim. Mégis olyan furán éreztem magam. Émelyegtem, nem volt étvágyam stb.
Délután hazajött a férjem munkából, modtam menjünk be a kórházba, mert valahogy nem jól vagyok.
Bent a kórházban megvizsgáltak, zárt méhszáj. Felrakták a CTGt, hát egy egyenes vonalam volt a nullánál :-(
Közölték, hogy vaklárma, nyugodtan menjek haza. VEgyek be gyomorssav csökkentőt és pihenjek.
MOndtam a férjemnek, jó pihenjünk egy kicsit a váróban, mielőtt beszállunk a liftbe, mert nagyon forog a gyomrom.
Leültünk, nem telt el öt perc, elfolyt a magzatvíz (6:20) fél óra múlva kezdődtek a fájások, rögtön egy percesekkel, és Egy órán belül (7:10) kezemben volt a lányom, minden gyorsítás nélkül. Pedig 4800 grammos volt :-D
A dokim szerint, rég látott ilyen rohamos szülést :-D
Elfelejtettem valamit. A fájásgyengeség nem azt jelenti, h nem fáj, hanem azt, h hiába kaparod a falat a fájdalomtól, nem tágulsz. Én OTT-t kaptam, és azt hittem, eljött a vég, tágulni meg 2ujjnyiról semmit sem tágultam. Az EDA sem tette meg a hatását, csak a kézzel tágítás. Egybefüggő fájásaim voltak, emlékezet kieséssel 5 órán át. Van aki meg 2-3 óra alatt megszül, és nem is fájt annyira. Mindenki más. Ekkor már tudtam, h szülök. :)
9:45-ös voltam
10 évvel ezelőtt első gyermekemnél még az első ctg-ig sem jutottam el. Nem volt koraszülött, 37. hét végén született. Viszont, amire emlékszem, hogy aznap még a kb. 1 km-re levő Intersparig is elsétáltam, tettem egész nap a dolgom, sütöttem a húst, főztem, csináltam a napi feladatokat. Majd éfjél körül ki kellett mennem pisilni (menetrendszerűen), bár előtte nem sokkal feküdtünk le, elég későn. Hát nem pisilés volt, hanem magzatvíz szivárgás. Bementünk a kórházba és rá 3 óra múlva lett először menzi szerű görcsölés és fájdogálás, majd 10.45 körül született meg kisfiam.
Most viszont, sajnos mindent tudatosan élek meg, ezzel úgy érzem, hogy mindent csak hátráltatok. Hozzá képest már túlhordtam a babát, pedig még csak most kezdtem a 38. hetet. Agyon izgulom... hogy ne legyen baja és minden rendben menjen. Valamint, hogy bújjon már ki ha már megteheti.
A ctg-vel kapcsolatban, már 3x voltam, s bizony, ahogy telik az idő, már 70-es értéket is mutatott a méhtevékenység, meg is jegyezték, hogy vannak görcsölgetések. Hát nem igazán volt nyilvánvaló jele, amit éreznem kellett volna komolyan...
Szerintem nem igazán találni nyilvánvaló jelet, pedig már hetek óta ezen gondolkodom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!