Szült közületek úgy valaki, hogy az elsőt császárral, a másodikat pedig természetes úton?
szintén OFF:
Annyiszor volt ez már itt kérdés, és én mindig reménykedve jövök, hogy olvassam a választ. Ami 90%-ban az szokott lenni, hogy a válasz engem is érdekelne.:( És hát engem is. :)
Talán egy-két válasz volt, ahol írták, hogy voltak így, sikerült.
Nem saját tapasztalatot tudok írni, de a sógórnőm így volt. Az első babája császárral született (arra már nem emlékszem miért), és félt tőle,hogy a 2.is császár lesz. De aztán természetes úton szülte a kisfiát. Nem mondott ilyesmit,hogy feszült volna a vágás helye.
Én úgy tapasztaltam,hogy a dokik is a természetes szülést részesítik előnyben,legalábbis a legtöbb, úgyhogy ha nincs komoly indok az újabb császárra, megpróbálják a hüvelyi szülést.
Köszi!
Azért még reménykedem, hogy válaszolnak néhányan. Egyébként én nem találtam a régiek között ilyet, csak azt, hogy lehet-e vagy sem.
Szia!
Nekem ugyan a második is császár lett, de a dokim egyáltalán nem akadékoskodott, sőt, nagyon szurkolt, hogy sikerüljön természetesn.
Sajna a 38. héten elkezdett rohamosan vékonyodni a heg. A 36. héten még 6 mm volt, ami teljesen jó, következő héten már csak 5, aztán 3,1 végül 3 alá ment, és akkor már nem engednek spontán. Mivel a kiírt nap előtt voltam 2 nappal, a doki sos, még aznap megműtött, nehogy beinduljon a szülés, mert akkor szétvált volna a heg. Nekem a végén már fájt is az előző helye, ezért nézte a doki sűrűn. Ha fáj, az már nem jó!
Szóval nincs kizárva császár után a spontán szülés, de nekem a szülésznőm is azt mondta, hogy 50-50 %.
Szorítok Neked, hogy minden rendben legyen és sikerüljön spontán!
Így van, ahogy az utolsó írja.Én nem találtam dokit, aki vállalta volna, hogy a másodikat természetesen szüljem.Első császár utáni protokoll, hogy a több biztosan császár, nem kockáztatnak...
A legtöbb doki, akit kérdeztem, úgy nézett rám, mint egy kétfejű borjúra, nem értette, hogy miért akarom veszélyeztetni a gyerek és a saját életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!