Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak kórházak, ahol éjjel...

Vannak kórházak, ahol éjjel nincsen aneszteziológus, nem lehet epidurált kérni. Mi történik ilyen helyen akkor, ha hirtelen császározni kell?

Figyelt kérdés
Nem aktuális, mert már nem szülök, és egyébként se kellett, és nem is volt császár, csak érdekel.
2009. febr. 15. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy van altatóorvos, mert szülészet sem üzemelhet úgy, hogy nincsenek meg a császár feltételei. Az altatóorvos általában nem szülészet létszámába tartozik, úgy hívják át ha szükség van rá. Éjjel vélhetően kevesebben lehetnek szolgálatban, mert akkor nincsenek előre tervezett műtétek. Az éjjel nincs EDA-ban (mint sok mindenben) benne van az egészségügyben tapasztalt általános pénztelenség is.
2009. febr. 15. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Van anesztes,de ügyeletben,vagy nem azon az osztályon.Éppen ezért nem "foglalhatja"le egy EDA-t kérő kismama,mert ha vészhelyzet van,nem tud segíteni.A szülést ki lehet bírni fájdalomcsillapítás nélkül is,de mondjuk a császármetszést nem,vagy műtétet nem.Ahol 24 órában elérhető az EDA,ott minden osztályon van,és általában nem is csak egy.2 gyerekes anyuka
2009. febr. 15. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szió!

A szülészorvos is beadhatja. Nekem epidurálisat kötöttek be a szülés alatt, azt mondta az orvos, hogyha császár lesz belőle, akkor elmélyítik a hatását és azzal szülhetek.

Lehet, hogy mivel nem altatásban történik, ezért nincs is szükség aneszteziológusra.

2009. febr. 16. 08:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Kismama újságban olvastam kórházismertetőket, és abban volt, hogy ha éjjel szül az ember, nincs lehetőség eda-ra, mert nincsen anesztes.

Én mondjuk már szültem, az első kisfiamnál sem akartam, de javasolták, hogy gyorsabban meg szülessen, mert korábban jött és állítólag ezzel lazul a méhszáj, így kaptam, a másodiknál nem kaptam, igaz idő se lett volna már rá. :)

Csak azért érdekelt, hogy ott ha császár van, hogy oldják meg.

Köszi válaszokat!

2009. febr. 16. 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszhoz annyit hozzáfűznék,h CSAK az a szülészorvos adhatja be az EDa-t,aki jártas az aneszteziológiában,elvégzett vmi plusz tanfolyamot.
2009. febr. 16. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a szülészorvos aneszteziológus is, akkor adhat, de amúgy nem. És nem csak altatáshoz kell aneszteziológus, hanem érzéstelenítéshez is, azaz minden esetben jelen kell lennie egy ilyen orvosnak is
2018. aug. 12. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!