Mennyi ideig tart a szülés igazán kemény része?
Még nem szültem, de valahogy olyan kép él bennem, hogy a szülés elején jelentkező fájások még ritkábban jelentkeznek és nem is olyan erősek. Aztán gondolom, van olyan, amikor szinte egyfolytában és nagyon fáj. Ez mennyi idő kb.? A kitolást már megint egy kicsit könnyebbnek gondolom, mert ott már van "értelme" a dolognak és közre is tudsz működni a minél gyorsabb megkönnyebbülés reményében.
Tényleg így van? Vagy teljesen rosszul gondolom?
Hogy kinek mi számít "igazán kemény"résznek, igazán egyénfüggő. Nekem az egész vajúdás mondhatni könnyű volt. Egy szisszenés nélkül bírta, végig, még akkor is, mikor már tényleg összefolytak a fájások. Sőt, egészen addig még viccelődni, beszélgetni, a szülésznőnek segíteni (tamponokat csináltunk) volt kedvem...
Aztán jött a kitolás és úgy éreztem ezt már tényleg nem... Igaz, az első néhány tolófájást el kellett "sóhajtani", mert nem tűnt el a méhszáj..., utána meg mikor kibújt a lányom feje, a nyakán volt a zsinór, azt le kellett szedni, így újra nem nyomhattam a késztetés ellenére... Akkor úgy éreztem, minta szétperzselnék az alfelemet :S Nem volt hosszú idő, de nekem annak tűnt (max. 20 perc volt az egész!). A vajúdás tényleg eleinte jól bírható, hiszen ritkán és nem hosszú ideig tart, az erőssége sem túlzott, persze ez egyre sűrűbbé és erősebbé válik...Nekem ez de. 9-től 1/2 3-ig tartott, utána már jöttek a tolófájások.
5 perces fájásokkal indultam a kórházba,ami kb 35 km-re van. Még mosolyogva mentünk, annyira nem volt vészes. Délután fél4körül volt, közbe szivárgott a magzatvíz. Este 10igjól bírtam, poénkodtam a tesómmal(ő volt benn velem), utána kicsit rosszabb lett, viszont amikor bekötötték az oxit fél 2kor, na attól a perctől egybefolytak a fájások és meg akartam halni:( majdkövetkezett a kitolás, ami 45percig tartott és rettentően fájt!!!!!!!!!!!Eredmény: egy csodálatos, imádnivaló 4kg-os kislány.
Hogy akarok-e még babát????Nem biztos, friss az élmény nagyon(4hónap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!