Kedves Kismamák, Anyukák, esetleg Nagymamák! Melyik családtagotok volt bent a szülésnél - ha egyátalán valaki bent volt? Miért? Nem volt "ciki" úgy szülni, hogy valamelyik rokonod (még ha közeli is) lát titeket szülés közben?
Én és legtöbben szerintem nem azért akarjuk, hogy bent legyen akár férj, vagy bárki, hogy végignézze szenvedésünket. Nem erről az oldalról nézzük. Hanem, hogy micsoda élmény együtt csinálni szinte a gyermekünket végig. Nem utolsó sorban sok férfinak lekattan ám ilyenkor, hogy micsoda nagy dolog ez, min megyünk keresztül, közelebb hozza őket, megértőbbek a későbbiekben is, jobban átélik, mintha csak elvan mesélve a szülés nekik. Ez nem csak a szüléskor tart, hanem utána is.
Persze van még időd ezek szerint, majd tudni fogod neked mi a jó. Abban a helyzetben viszont szerintem legkevesebben foglalkozunk azzal mit akar a másik fél jönni vagy sem, itt tényleg inkább a kismama döntése és a saját szempontjából. Hacsak nem nagyon ájulós fajta pár, és tényleg miatta jobb ha nem jön be. :-D
A gyermekem édesapja volt bent :)
Nagyon j, ha van valaki, aki vizet ad, ha szomjas vagy, szőlőcukrot, ha fogytán az erőd, ha kell bármi, elszalad a szülésznőért. Ha kell kikísér pisilni.
De én úgy érzem, a szüléskor egy család születik. Apa, anya, baba. Tehát én apát tartom odavalónak.
Szeretem anyukámat, de nem szeretném, ha ő lenne bent a szüléskor.
Most a második babát várom, és apát vissza sem lehetne tartani, biztosan bent lesz :)
nekem a férjem volt bent. rengeteg erőt adott. :)
eleve is apás szülést szerettem volna, s utána is mindketten nagyon örültünk, hogy így alakult. Ő sem maradt le semmiről, s nekünk sokat jelentett, hogy ezt is együtt csináltuk végig. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!