Siófokon szült mostanában valaki?
hát nem mostanában 19 hónappal ezelőtt :) de azért megírom akkor hogy volt:
- a szüléshez nem adtak kórházi hálóinget, mert éppen nem volt tiszta :( a sajátomat kellett felvenni,
- a szülőszoba elég jó, van nagy labda is
- a beöntés nem kötelező, de kérheted (én kértem) nem volt gáz, egy pillanatig kellemetlen, amíg feldugják a csövet, de szerintem még mindig jobb, mintha baleset történik a szülőágyon
- ha jól emlékszem pelenkát vittünk be a babának, ruhát csak hazajövetelkor, addig az ottani ruhában volt
- wc papír nem volt, vinni kellett
- én császáros voltam, de keveset voltunk bent, hétfőn késő délután lett meg a baba, és péntek reggel mentünk haza
- bababarát kórház, rooming in-nel, ami jó is meg nem is (pl aludni szinte egyáltalán nem lehet, mert mindig sír valamelyik baba és reggel fél 6-kor már ébresztő van)
- csak és kizárólag szoptatni lehet, ha nincs tejed, akkor is, tápszert nem adnak, akármi van akkor sem, ha ordít a baba az éhségtől 2 napig akkor sem, még a bimbóvédő használatát sem engedték
- vannak nővérek akik kedvesek, és segítenek, de vannak bunkók, van egy kórházi védőnő, ő nagyon aranyos volt
- a fürdetést nem mutatták meg, mert azt hiszem hetente egyszer van bemutató, de mi arról pont lemaradtunk
Hát nem is tudom mit írjak még, ha van kérdésed ezen kívül, szívesen válaszolok.
Ki az orvosod?
Hogy érted, hogy a fürdetést nem mutatták meg? Neked kellett egyedül tapasztalatlanul a kórházban fürdetned a babádat??
Bata Barnabás az orvosom.
A köldök ápolásához kell vinnem valamit, illetve popsikrém ilyesmi?
nem, a kórházban még nem az anyuka fürdet, azt megcsinálják a nővérek, de az anyuka nincs ott, így nem láttam hogy kell
mikor hazamentünk még aznap kijött a doktornő, és ő megmutatta a fürdetési technikát
a köldökápoláshoz nem kell vinni semmit, az van ott, de egy darabig még csipesz van a köldökén, ha jól emlékszem az utolsó napon vették le a csipeszt
popsikrémet sem vittünk, azt is adnak
minden krémet, gyógyszert, vitamint majd akkor kell kiváltanod ha hazamentek, a doki felírja és hazafelé bementek a patikába
Én pár nap múlva szülök...
Voltunk szülésfelkészítő előadáson, ott azt mondták, hogy mindent meg fognak mutatni, a fürdést is, mert van bemutató, mint ahogy te is írtad. De ha bármi kérdésünk, kérésünk van, akkor szóljunk, merjünk szólni, mert elvileg kötelesek megmutatni mindent. Addig nem jöhetsz haza a kórházból, amíg nem tudod ellátni a babádat. ELVILEG.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!