Eléggé vérszegény vagyok és jövőhéten szülök. Nem
fogok elvérezni?
A vérszegénység meg az elvérzés nem is ismerik egymást.Nyugodj meg,és majd szülés után összeszeded magad.
2011. febr. 11. 20:09
Nyugi, az elvérzésnek nincs köze a vérszegénységhez. A fokozott vérzést véralvadási zavar okozhatja. Inkább arra számíthatsz, hog nagyon le fogsz gyengülni szülés után. Ha akkor is nagyon alacsony lesz a vasad ás a Hgb, valószínűleg felajánlják hogy adnak vért vért. Ha kell, inkább fogadd el, mert rengeteget fog segíteni! sajnos a vas tabletta formájában nagyon kis mennyiségben épül be a szervezetebe.. Nem mondta a doki, hogy vénásan adná?
2011. febr. 11. 20:10
Nem függ össze a kettő. Nekem sem lett semmi bajom :) Mondjuk szülés után a vérképem elég tré volt, hetekig nem volt étvágyam, szédülős voltam, stb., de ez is elmúlt.
2011. febr. 11. 20:16
4/10 A kérdező kommentje:
Jajj de jó, akkor csak butaságot kérdeztem. :) Köszönöm szépen, megnyugodtam!
Nyugi, nem kérdeztél butaságot. A felajánlott vért érdemes elfogadni, mert sokkal nehezebben fogsz felépülni, ha nem csinálnak valamit. Plusz ugye a szoptatás is nagyon le fog gyengíteni, ha vérszegény vagy.
2011. febr. 11. 20:36
vas mellé mindig kell szedni C-vitamint, az segíti a felszívódást. Egyébként nem fogsz szerintem elvérezni, én is vérszegény voltam, kicsit gyenge voltam, aztán összekaptam magam elég hamar.
2011. febr. 11. 22:03
7/10 A kérdező kommentje:
Ja, császár lesz, ha ez számít...
nem fogsz elvérezni:-)) Én is vérszegényen szültem, simán, de utána véreztem, nehezen állt el, mert sok hylen repedtem.
Végül kaptam vért is.
2011. febr. 12. 09:30
előz
nekem 2 napig keresték a legjobban megfelelő vért, először én is hezitáltam, de a dokik mondták, hogy szerveimenk nem jó az annyira alacsony hematokrit, ami nekem volt (19), ráadásul aszotatást is negítvan befolyásolta voolna.
Ja és 24-es haematokrit alatt haza sem engedtek volna a kórházból.
Miután megkaptam a vért, sokkkal jobban éreztem magam, előtte pár léépés után már nagyon gyenge voltam, szóval ha vért akarnak adni, tudják, muért tezsik és fogadd el.
2011. febr. 12. 09:33
Nyugi:)
Én vészesen vérszegényen szültem mindkét gyereket, mert semmiféle vaskészítmény nem maradt meg bennem. A doki azt mondta, hogy max kapok vért majd szülés után, de nem volt rá szükség.
2011. febr. 12. 14:01
Kapcsolódó kérdések: