Ikreket természetes úton szülők! Válaszolnátok néhány kérdésemre?
... azért ne hasonlítsuk már a kicsik természetes születését holmi otthon szüléshez!! nevetséges!! kedves kérdező, konzultálj az orvosoddal és döntsetek közösen!! biztos vagyok benne, hogy a kicsik és a Te szempontodból is a legjobb megoldást választjátok majd!!
könnyű és gyors szülést kívánok!!
Ági
Szerintem azért nem olyan, mint az otthonszülés, mert ha valami baj van, közbe tudnak lépni. Na mindegy.
Ági! Köszönöm a hozzászólásodat! Persze ha a doki császárt javasol, el kell fogadnom. Nem zárta ki a hüvelyi szülést, de kért, hogy készüljek fel a műtétre, mert az a valószínűbb.
Elmesélem az én történetemet, csak hogy ne járj úgy, ahogy én...
Nekem a 20. héttől már fejvégűek voltak a gyerkőcök, természetes szülésre készültünk. El sem tudtam képzelni, hogy császár lesz belőle, bár a dokim figyelmeztetett, hogy előfordul, hogy a B baba az A baba világrajövetele után a hirtelen keletkezett sok hely miatt úgy megfordul, hogy nem lesz esély a megfelelő irányba fordítására, így akkor B baba császárral születik.
Az élet úgy hozta, hogy sürgősségi császárral születtek (mindketten). Nálam az lett a gond, hogy a méhem annyira kinyúlt a terhesség alatt, hogy nem tudtam volna kitolni a 2. babát, az 1.-t is csak a dokim segítségével. Így a császár mellett döntött. Én persze lelkileg teljesen az apás szülésre voltam "beállítva", így szinte sokkolt, hogy a műtőben kötöttem ki. Persze a gyerkőcök egészsége az első, tehát nem zavar, hogy így alakult, csak lelkileg nem készítettem fel magam erre...
Remélem Neked sikerül a természetes szülés!
Szorítok!
Köszi, hogy leírtad. A dokim is a császárra készít, de nem zárja ki a normál szülést. Tudom, elég kockázatos és elfogadom a császárt, csak jó lenne, ha simán menne...
ÁEK: talán Dr. Spánik Gábor.
A kérdezőnek:
Én vtam a 02.10. 19.00. válaszoló. Azóta megszülettek a fiaim természetes úton,időre és mind2 3 kiló feletti! Szóval bizakodj,beszéld meg a dokiddal mit vállalés mit nem. Én sem foglakoztam senkivel,aki lehülyézett. Nem hallgattam a statisztikákra meg egyebekre. Fejben kell eldönteni én is azt tettem,a császárt csakis akkor fogadtam volna el,ha a babák egészsége veszélyben forgott volna. De nem arra készültem,hozzáteszem ,kellett egy olyan doki is,aki szintén jobban preferálja a természetes szülést.Ebben csak szerencsém volt,hogy így alakult és a sors úgy hozta,hogy ő lett a választott dokim. Egyébként leginkább csak akkor vállalják,ha mind2 baba fejvégű esetleg a második lehet faros. Nekem végig így voltak,csak az utolsó héten fordult be a második is fejvégűbe,de nem jelentett semmit,mert amíg az első kibújt,addig visszahelyezkedett lábbal lefelé. Így ő úgy született meg. 39+6 hétre szültem és volt gátmetszés,de nem kell tőle megijedni. Ha gondolod írj privben és leírom még amit akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!