Az epidurális érzéstelenítővel jobb szülni? Vagy csak sima érzéstelenítővel?
A gáz miért is ártalmas?? Indokold, mert én még ezt nem hallottam!
Én mind a 3 gyermekem gázzal szültem, és nem volt negatív hatása!
Szia, a gáz a baba idegrendszerére lehet káros hatással, ami sokszor csak hosszú évek múlva derül ki. Illetve volt egy felmérés, drogfogyasztók esetében figyelték meg, hogy közülük brutálisan magasabb azoknak a száma, akik születésükkor fájdalomcsillapító gázt kaptak - vagyis az anyuka kapta, de persze a baba is részesült belőle bőven. Állítólag ez azért van, mert ha az anya fájdalomcsillapítás nélkül szül, akkor ugye optimális esetben a szervezete a saját fájdalomcsillapító endorfinjait szabadítja fel. A baba ezt kódolja, és élete későbbi szakaszában is problémák, fájdalom, stb. esetén (lelki és fizikai is) ugyanígy működik ő maga, tehát a teste partner a fájdalom elviselésében. Ha születésekor kapja az anyuka a gázt, akkor a gyerek részéről ez kódolódik, tehát hogy a dolgok elviselhetővé tételéhez külső segítség szükségeltetik.
nem tudom pontosan megmondani, ki kutatta ezt, de ha jól emlékszem, Angliában történt, vayg az USA-ban. Majd utánanézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!