Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az epidurális érzéstelenítővel...

Az epidurális érzéstelenítővel jobb szülni? Vagy csak sima érzéstelenítővel?

Figyelt kérdés
36hetes vagyok kicsit félek a szüléstől, de próbálok lelkileg felkészülni én a sima érzéstelenítést választottam, első baba és nem tudom, hogy melyikkel a könnyebb és kevésbé veszélyes.
2009. febr. 9. 21:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem aki az elsőt szüli az még nem tudja milyen .Aki már többet szült az tudja és az kér is fájdalomcsillapítót,Ezt mindenkinek magának kell eldöntenje.
2009. febr. 11. 13:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Az utólsó válaszolónak: tévedsz, én se kérek a következőnél semmiféle fájdalomcsillapítást. És még rajtam kívül nagyon sokan nem.
2009. febr. 12. 13:57
 13/15 anonim ***** válasza:

A gáz miért is ártalmas?? Indokold, mert én még ezt nem hallottam!

Én mind a 3 gyermekem gázzal szültem, és nem volt negatív hatása!

2009. febr. 12. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia, a gáz a baba idegrendszerére lehet káros hatással, ami sokszor csak hosszú évek múlva derül ki. Illetve volt egy felmérés, drogfogyasztók esetében figyelték meg, hogy közülük brutálisan magasabb azoknak a száma, akik születésükkor fájdalomcsillapító gázt kaptak - vagyis az anyuka kapta, de persze a baba is részesült belőle bőven. Állítólag ez azért van, mert ha az anya fájdalomcsillapítás nélkül szül, akkor ugye optimális esetben a szervezete a saját fájdalomcsillapító endorfinjait szabadítja fel. A baba ezt kódolja, és élete későbbi szakaszában is problémák, fájdalom, stb. esetén (lelki és fizikai is) ugyanígy működik ő maga, tehát a teste partner a fájdalom elviselésében. Ha születésekor kapja az anyuka a gázt, akkor a gyerek részéről ez kódolódik, tehát hogy a dolgok elviselhetővé tételéhez külső segítség szükségeltetik.

nem tudom pontosan megmondani, ki kutatta ezt, de ha jól emlékszem, Angliában történt, vayg az USA-ban. Majd utánanézek.

2009. febr. 13. 07:41
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenféle fájdalomcsillapítás káros lehet. A természet így találta ki a dolgokat, el kellene fogadni, és nem harcolni ellene. Semmi nem történik ok nélkül. A fájdalom sem azért van, hogy "kiszúrjon" velünk. Én biztos vagyok benne, hogy a szülési fájdalom egy szükséges valami, aminek lehet fizikai, vagy lelki háttere is. Az szerintem biztos, hogy ahhoz, hogy igazán átélje valaki a szülést, és hogy az első percektől igazán kötődjön a babához, ahhoz szükséges a fájdalom.
2009. febr. 13. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!