Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Voltál már jelen szülésnél?

Voltál már jelen szülésnél?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen körülmények közt? Mit tettél,hogy segíts? Hogy zajlott? Mesélj róla! Kort, nemet írjatok! Köszi
2011. febr. 6. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
3%

szerintem mindenki, én pl. a saját születésemnél

18F

2011. febr. 6. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekápolónak tanulok.

A nyári gyakorlatomon 2 hetet töltöttem szülészeten és ott kb 8 természetes szülésnél és 4 császárnál voltam jelen.

Itt nem sok mindenben tudtam még segíteni mert első éves voltam, de ha kellett akkor segítettem az anyukának (fogtam a lábát, párnát tettem a feje alá stb), segítettem a szülésznőknek eszközöket adogatni, utána pedig a babát láttam el.

Hogy hogyan zajlott? Sok féle képpen. Mindegyik szülés teljesen másmilyen volt. Másmilyen volt a lefolyása, a gyermek állapota, az apuka/anyuka viselkedése, a szülés végkimenetele stb.

21/L

2011. febr. 6. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Szülésznő vagyok ,sok-sok szülésnél voltam már jelen.

Jelenleg itthon vagyok GYED-en,de örömmel térek majd vissza.

2011. febr. 6. 17:25
 4/8 anonim ***** válasza:
9%

Körülmények: éppen szültem.

Mit segítettem: nyomtam, amikor kellett.

Hogyan zajlott: viszonylag könnyen (saját megítélésem szerint)

24N

2011. febr. 6. 18:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

off:

aki kulso szemlelokent volt jelen szulesen, ugy hogy nem hozzatartozoja szult akkor mit erzett?

pl a kedves szuleszno....nagyon borzalmas vegig nezni masok szenvedeset?

En szultem mar es a noverem szulesenel valoszinuleg en leszek a segito...az a baj ha en filmben nezek vegig egy szulest okolbe szorul a kezemes drukkolok, hogy legyen mar vege, mert borzalmasan hosszu es kegyetlen szulesem volt.

2011. febr. 6. 18:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőmmel én mentem be a szülőszobára. Nekem nagy élmény volt látni, hogyan jön világra egy baba, bár rossz volt, hogy nem tudtam igazán segíteni. Masszíroztam a derekát, kísértem zuhanyozni, labdára, adtam neki vizet, törölgettem a homlokát, és tartottam benne a lelket. Először azt gondoltam, amiatt, hogy láttam a szülését, majd félni fogok a saját szülésemtől, de 8 hónappal később kiderült, hogy nem maradt bennem emiatt félsz:)

Csodás volt, legalábbis az én véleményem szerint.

Érdekes, hogy arra részre egyáltalán nem emlékszem, hogy szenvedett, de mai napig előttem van az arca, amikor a karjába tették a kicsit.

A véleményem az, hogy aki teheti, menjen, mert egy csoda átélni a születést.

32N

2011. febr. 8. 20:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a barátnőm szülésén voltam először.nagyon jó élmény volt én is törölgettem a homlokát beszélgettünk a szülésznővel és az idő elröppent,a köldökzsinórt én vágtam el:)Véletlenek pedig nincsenek rá 3 évre korábban jött a Babám, mint vártuk,így átvittek egy másik kórházba szülni és pont az a Szülésznő volt aki a barátnőmnél:)Velem a Férjem volt bent és Ő is már csak azt vette észre hogy szólok jön a Baba onnan 22perc 3 tolófájás és kibújt a Pinduri Kisfiunk.Azért ez volt a leg csodálatosabb, hogy végig velem volt a Férjem és a szülésznő is és megnyugtatott hogy olyanok vesznek körül, akiket ismerek ,így nem stresszeltem kicsit se:)Mire vagy kiváncsi?Ennyi elég vagy részletezzem, mikor adtak érzéstelenítőt és mikor vágtak stb?33N
2011. febr. 8. 23:17
 8/8 kisnita ***** válasza:
Mikor én szültem hallottam néhány szülést, függönnyel voltak elválasztva a szülőágyak úgyhogy látni nem sokat láttam, de hallottam mindent, azt is amikor felsír az újszülött :) Egy lepényt is láttam, mikor nst-re vártam a szülésznő vitte ki egy fehér lavórszerűségben. De ez volt a "legdurvább" amit láttam.
2011. febr. 9. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!