Voltál már jelen szülésnél?
szerintem mindenki, én pl. a saját születésemnél
18F
Gyerekápolónak tanulok.
A nyári gyakorlatomon 2 hetet töltöttem szülészeten és ott kb 8 természetes szülésnél és 4 császárnál voltam jelen.
Itt nem sok mindenben tudtam még segíteni mert első éves voltam, de ha kellett akkor segítettem az anyukának (fogtam a lábát, párnát tettem a feje alá stb), segítettem a szülésznőknek eszközöket adogatni, utána pedig a babát láttam el.
Hogy hogyan zajlott? Sok féle képpen. Mindegyik szülés teljesen másmilyen volt. Másmilyen volt a lefolyása, a gyermek állapota, az apuka/anyuka viselkedése, a szülés végkimenetele stb.
21/L
Szülésznő vagyok ,sok-sok szülésnél voltam már jelen.
Jelenleg itthon vagyok GYED-en,de örömmel térek majd vissza.
Körülmények: éppen szültem.
Mit segítettem: nyomtam, amikor kellett.
Hogyan zajlott: viszonylag könnyen (saját megítélésem szerint)
24N
off:
aki kulso szemlelokent volt jelen szulesen, ugy hogy nem hozzatartozoja szult akkor mit erzett?
pl a kedves szuleszno....nagyon borzalmas vegig nezni masok szenvedeset?
En szultem mar es a noverem szulesenel valoszinuleg en leszek a segito...az a baj ha en filmben nezek vegig egy szulest okolbe szorul a kezemes drukkolok, hogy legyen mar vege, mert borzalmasan hosszu es kegyetlen szulesem volt.
A barátnőmmel én mentem be a szülőszobára. Nekem nagy élmény volt látni, hogyan jön világra egy baba, bár rossz volt, hogy nem tudtam igazán segíteni. Masszíroztam a derekát, kísértem zuhanyozni, labdára, adtam neki vizet, törölgettem a homlokát, és tartottam benne a lelket. Először azt gondoltam, amiatt, hogy láttam a szülését, majd félni fogok a saját szülésemtől, de 8 hónappal később kiderült, hogy nem maradt bennem emiatt félsz:)
Csodás volt, legalábbis az én véleményem szerint.
Érdekes, hogy arra részre egyáltalán nem emlékszem, hogy szenvedett, de mai napig előttem van az arca, amikor a karjába tették a kicsit.
A véleményem az, hogy aki teheti, menjen, mert egy csoda átélni a születést.
32N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!