Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki EDA-val úgy,...

Szült valaki EDA-val úgy, hogy az még a kitolás alatt is végig hatott?

Figyelt kérdés
Én ugyanis tényleg semmi fájdalmat nem éreztem, még a kitolás alatt sem. Csak az összehúzódásokat éreztem, de a fájások tényleg nem fájtak!!! A baba 3 nyomásra meglett (persze az orvos és a szülésznő rásegítettek). Szóval arra lennék kíváncsi, hogy valójában én szültem meg, vagy akkor is ki tudták volna belőlem nyomni a babát, ha nem nyomok? (Bocsánat, ha valakit elrémítettem, de egy szülészeten dolgozó ismerőstől úgy tudom, ez a rásegítéses technika általános a szüléseknél.)
2009. febr. 9. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ugyanígy szültem, kaptam EDA-t 2 adagot (1,5 óránként), 18.30kor kerültem szülőszobára és 22kor megszületett a kislányom (3. nyomásra). Én sem éreztem fájdalmakat, viszont amikor kellett volna érezni, a feszítést mindig éreztem, így tudtam mikor kell nyomni, de persze a szülésznő is mondta.

Te szülted meg, ahogy én is én, mert, ha te nem nyomsz, akkor hiába nyoják a hasadat, azért a baba nem csúszik ki magától. Nekem is mindig mondták, hogy meddig nyomjak.

Ha fájdalom nélkül szültünk is nyomni kellett rendesen.

4 hós kislány anyukája

2009. febr. 9. 12:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat!

Igen, igazad van, tényleg nagyon kellett nyomni a fájásokkor, én is beleadtam minden erőmet. Csak mégis furcsa, hogy nem fájt semmi és 3 nyomás után megszületett a babám, pedig "halálosan" féltem a szüléstől. Valahogy úgy vagyok vele, hogy szinte nem is hiszem el, hogy lehet így is szülni. Olyan, mintha álmodtam volna és minél régebben történt, annál hihetetlenebb.

2009. febr. 9. 16:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy ez megnyugtat-e, de nem feltetlenul az eda miatt nem fajtak a tolofajasok. En eda-val terveztem a szulest, de olyan gyorsan tagultam, hogy nem volt ido semmilyen fajdalomcsillapitasra, osszesen harom orat vajudtam, ebbol ket es felet otthon, mire beertunk a korhazba es bejutottam a szuloszobaba mar teljesen ki voltam tagulva es kezdodtek a tolofajasok. Teny, hogy a vajudas fajt, nagyon intenziv volt (elso feleben ket percesek voltak, masik feleben mar egy percesek), szerencses vagyok, mert elso baba volt. De a tolofajasnal semmilyen fajdalom nem volt, csak az a feszito erzes, amirol ti is irtok. Az inger megvolt, de az sem volt durva, sokszor a szulesz szolt, hogy nyomjak mar es akkor nyomtam, mint a gep. Raadasul gatvedelemmel szultem (sikeresen, nem repedtem, nem vagtak), de igy nem harom tolofajasra volt kint, hanem sokkal tobbet kellett nyomnom megszakitasokkal, megsem fajt...

2009. febr. 9. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!