Hány perces fájások azok amik már igazán fájnak? Gondolom ha ráérek majd 5 percesekkel a kórházba indulni, akkor az nem vészes. Vagy a kitolás előtti időszak a legrosszabb? És mennyi ideig tart (1 óra vagy 3 óra. ) amikor elviselhetetlen már?
Tényleg mindenkinél más. Első babámat miután folydogált a magzatvizem és 5 perces fájásokkal sétáltam be a szülőszobára rá 12óra 40 percre szültem meg a fiamat. Kemény volt, nagyon ki voltam merülve a végén. Amikor már "elviselhetetlen" azt a 10-es skálán 10-el jelölöm, és ezek már a folyamatos fájások, amik mellett nincs szünet.
A második babámmal 5 perces fájdogálásaim voltak már egy ideje, de csak nem múltak, mint máskor, mikor lepihentem, és elmentem fürdeni akkor sem akartak múlni. Már egy órája totóztam, hogy induljunk-ne induljunk, végül mégiscsak beindultunk. a kórházba (45 perc az út), az utolsó 10 km-en 2 perces fájásaim voltak. Mire minden vizsgálat meglett még várnom kellett a szülőszobára is (természetesen 1000-en voltunk ben, mert front volt) Már majdnem a vajúdóban megszültem, mire lett szoba. Férjem úgy rohant be gyors zuhany, majd dokim is befutott, egy kis vizsgálat, nyugtatás, hamarosan szülünk mondattal..Sétálási javaslat a dokimtól, de mire lekecmeregtem az ágyról, és a dokim megtett 4 lépést, már jöhetett is vissza, mert kint volt a feje. Kettőt nyomtam és meglett. Hamar túl voltam rajta, kórházba érkezéstől számítva 2-2,5 óra alatt.
Könnyű szülést neked is!
Én pl úgy mentem 37+4naposan dokihoz, hogy már nem akart haza sem engedni, mert 2ujjnyira kinyílt a méhszáj- egyből kérdezte, hogy nem érzetem?? Hát nem. Mivel mondta, hogy valószínű a vizsgálat, a piszkálgatás befogja idnítani a szülést, pedig nem csinálta erősen- hazamentema cuccomért vissza a kórházba- ekkorra már 3ujjnyi volt a méhszáj- Szóval ez eddig nekem nem fájt- bár a 2-3ujjnyira már éreztem néha egy kis szúrást a hasamban. 3ról 4ujjnyira már a szülőágyon tágultam- fél óra alatt- az fájt - és utána 4nyomásra volt kint a fiam.
:-)
Hát olyan mély nyomott nem hagyott bennem a szülés- nekem nem fájt annyira.... :-)
De ne utáljatok légyszi!
:-)
8 órát vajúdtam, az első 4 órában még poénkodtam is, aztán utána már nem volt erőm nagyon beszélni sem, és nekem valóban az utolsó 2 óra volt a legrosszabb.
Nekem indított szülésem volt, egyből 2 perces fájásokkal, de az eleje nem volt annyira vészes, viszont utána csak erősödött és erősödött a fájás. S hát az is számít hogy kifáradtam a végére, emiatt még rosszabbnak éreztem szerintem a fájásokat.
Este 9 korul ereztem egy nagy nyilallast a huvelyemben,11 korul 8 perces fajasok jottek,azelott semmi.Kimentem az udvarra setalni,vartam a ferjemet h jojjon haza a munkabol.12-kor meg is erkezett,hadd ne mondjam hogy megremult amikor meglatott a kapuban,de megnyugtattam h semmi baj, csak hamarosan megyunk.O egybol elkezdett kapkodni,de leallitottam hogy egyen nyugodtan.1-kor ertunk be a korhazba,ahol elokeszitettek (beontes meg ilyenek),aztan bevittek a szuloszobaba megvizsgalni.Az ugyeletes megallapitotta hogy 8cm tagulasom van.(Ezert meg meg is dicsertek)ekkor meg nem volt veszes,csak amikor a fajasaim mar 1 percesek lettek...na,hat az eleg kemeny volt,meg utana a tolofajas,de ki lehet birni.Jol meg vagyunk mi alkotva ne felj.
Ja,es 3-ra meg lett a kisfiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!