Hogyan telik a gyermekágyas időszak? Első babámat várom 3 hét múlva.
Az érdekelne első sorban, hogy nekem mire kell vigyáznom magammal kapcsolatban, mire kell odafigyelni.
Illetve a babával kapcsolatban is, ha van bármi jó tanácsotok, szívesen venném.
Légyszi meséljétek el, hogy nektek hogy volt az első babával, onnantól, hogy megszületett, tej, szoptatás, hazamenetel, fürdés, alvás, saját magatokra való odafigyelés, stb.
Köszönöm!
Feküdj amennyit tudsz nem kell sztahanovistának lenni
odafigyelni? ne emelgess .. a világot nem most kell megváltani.
nem sok időm volt magamra mert fiatalok a nagyik nincs más rokon anyósom főzött - minőséget ízt hagyjuk - vasárnaponként a férjem is ügyeskedett
mostam teregettem vasaltam
a férjem sokat segített a szoptatás ment.
Nézzük sorban:
Megszületett, tej, szoptatás: 4. napon jöhettünk haza a kórházból, a hazaindulás reggelén 60 g-ot szopizott :) Két hónap múlva már anyatejleadó voltam.
Hazaérkezés: nagyszülőknek bemutattuk, majd a nagyszülőket kipateroltuk. Vicces történet azért volt a kórházból induláskor. Apa köti be a bébihordozót a kocsiba én addig behuppanok előre a helyemre és keresem a kismama övterelőt :) A következő sarkon ültem hátra a gyerekhez.
Fürdés: ha naponta ötször fürödtem volna, az is kevés lett volna, olyan szagom volt, mint egy .... nem is tudom minek. Tej-izzadság egyvelege.
Alvás: 1. számú aranyszabály: ha a gyerek alszik, aludj te is! Tanulj meg fekve is szoptatni, addig is tudsz pihenni.
Saját magam: Az ki? :) Volt, hogy délután egy órakor sírva hívtam fel anyukámat, hogy ma még se enni, se inni, se pisilni, se fogat mosni nem tudtam...
Köszi az eddigi válaszokat!
Amiket meséltek az kb. hány hétig tart? Pl. izzadás, nem szabad emelni, stb.
Az első hat hétben.
kádfürdő és nemi élet se javasolt mindkettő a fertőzésveszély miatt.
Nalunk 6hetig fekves van,csak a babat kell allatni.
ha van segitseged vedd igenybe,most ne azt nezd hogy szalad a lakas meg ilyenek, a kesobbiekre nezve nagyon fontos hogy a mehed szepen visszahuzosjon.
Igy egy év távlatából azt mondom, hogy az első pár hét arról szól, hogy tartsd életben a babádat, és te is próbálj életben maradni. :-)))
Nekem 8.napra indult be a tejem. addig gyakorlatilag pizsomában, fogmosás nélkül, büdösen, züllötten, és egy másvilágban éltem.... aztán mégis túléltük, és már jön a második baba is. ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!