Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan aki itta a málnalevé...

Van olyan aki itta a málnalevél teát és melette használta a gátmaszás olajat és enek köszönhetően fájdalom mentes szülése volt? Az az könyü szülése volt?

Figyelt kérdés
csak azok válaszoljanak kik 38. hétöl folyamatosan iták a teát és használták a maszásolajat és ezel kapcsolatba kérném a tapasztalatokat.
2009. febr. 6. 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Én az olajat nem használtam,de a 3-ik gyerekemmel ittam a teát.Sőt,homeós golyókat is szedtem.A teát a 36-ik héten kezdtem inni napi 2csészével.És a homeós készítményeket is ahogy elő van írva.

41 hetesen szültem,20 órát vajúdtam,és végül meg kellett császározni,mert nem tágultam semmit szinte,pedig nyomták az oxitocint rendesen.Az elsővel semmit nem használtam,és simán szültem meg azt hiszem mondhatom,hogy viszonylag könnyen.A másodikat 42 hetesen indították,ezért próbáltam ki minden a harmadikkal.Hát nekem nagyon nem jött be.

Remélem Te könnyebben szülsz,minden jót,üdv

2009. febr. 6. 23:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Fajdalom mentes szules? Mokasan hangzik...

Azt alairom, hogy hagyomanyos ertelemben veve konnyu szulesem volt, mert gyors volt, viszont hihetetlenul intenziv es fajdalmas volt a vajudas. Harom orat vajudtam, ami nagyon jo, foleg ha azt nezzuk, hogy van aki egy napon at vajudik, de azt is vedd figyelembe, hogy aki hosszan vajudik, annak altalaban tiz perces fajasai vannak az elso nehany oraban, majd ot percesek es szepen surusodik be, es az valo igaz, hogy ket fajas kozott nem faj semmi, akkor lehet pihenni, van akinek meg az alvas is megy. A rovid vajudasnal meg errol szo sincs, olyankor belecsapunk egybol a kozepebe minden bevezetes nelkul es nem hinnem, hogy akkor, azokban az orakban nem szenvedne annyira egy roviden vajudo no, mint egy hosszan vajudo...

En a 36. hettol ittam napi ket csesze malnalevel teat, szedtem homeos bogyot es csinaltuk a gatmasszast, naponta ot-tiz percet. Sikerult, amirol almodoztam, harom ora alatt tagult ki a mehszajam nullarol teljesen, gatvedelemmel szultem es sikeresen, sem repedesem, sem vagasom nem volt, pedig elso babamat szultem es kozel negy kilosan szuletett. A szulesnek semmilyen kovetkezmenye nem volt, szules utan egy oraval mar setaltam, masnap mar csinaltam a hazimunkat is a babazas mellett (kulfoldon szultem es a szules napjan hazakuldtek a korhazbol, itt igy szokas). Egyedul annyi furcsasag volt, hogy a zaroizmaimat egyaltalan nem ereztem szules utan par napig, nagyon gyengek voltak, de elkezdtem az intimtornat es a babam negy hetes korara mar minden a regi volt, nem is tagult ki a huvelyem sem a gatvedelem miatt.

A vajudasrol: mint irtam, harom oran at tartott, ami nagyon rovid ido, de szinte folyamatosan vajudtam, nem voltak bemelegito fajasok. Az elso harom-negy fajasom volt harom perces, majd fel oran at voltak ket percesek, de az azt koveto kozel ket orat egy percesekkel vittem vegig, amelyek 40-45 mp hosszuak voltak, ez azt jelentette, hogy mire elmult a fajas minden utozongesevel es vettem egy nyugodt levegot, addigra jott a kovetkezo es kezdodott minden elolrol. Orulok neki, hogy ilyen rovid volt, de egy-ket ora folyamatos vajudas utan, amikor inni sem volt idom ket fajas kozott, akkor kivantam neha azt, hogy inkabb kapnek most ket fajdalommentes percet es vajudnek egy-ket oraval tovabb. Persze utolag mar konnyen kijelentem, hogy igy is jo volt, akkor maskent lattam.

2009. febr. 7. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:

2-ik válaszoló!

Ez nem egészen igaz így a vajúdásról,legalábbis nem minden esetben.Nekem a 3-ik babám lett meg a legnehezebben.Este 6-kor 5 perces fájásokkal mentem be,egész éjszaka így voltam,reggel 9-re 1,5 ujjnyi volt a méhszáj.Akkor úgy döntöttek,hogy adnak oxitocint,amit azért nem akartak,mert volt már 1 császárom.Fél óra múlva 2 percesek lettek a fájások,aztán 11-től egybefüggő.Délután 2-kor császároztak.Persze én nem akartam,mert bíztam benne,hogy meglehet simán.Akkor már 4 ujjnyi voltam,de elfordult a baba és rosszul lett.Hát ez volt a legfájdalmasabb szülésem.És nem fájogatott,hanem brutál fájásaim voltak végig.Az első sima szülésem semmi volt hozzá képest.Vele reggel 4-kor ébredtem fájásokra,és éjfél előtt 5 perccel lett meg.Az úgy zajlott,ahogy leírtad.

2009. febr. 7. 10:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia!Én a 37.héttől ittam a málnalévél teát és jóvval előtte naponta 2x csináltam gátmasszazst és mindőssze 6órát vajudtam amiből 4-et sétálva töltöttem a szabadban,2órát pedig a korházban(Magyarorszádon szültem,Bács-megyében,csináltak gátmetszést is:-().Erős mehösszehúzódásaim voltak és bár nem volt fájdalom mentes de könnyen és gyorsan megszületett a babám 3200gm-al.Terhességem során csináltam a Kriston féle intimtornát ami rengeteget segített a szülésben és utána is.
2009. febr. 7. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:
A málnalevél tea és a gátmasszázs olaj nem a fájdalommentességet biztosítja.Én ittam a teát nem tudom,h ennek köszönhető-e(sztem nem,mert az elsővel is csak 4 órát vajúdtam)bő 2 órás igen fájdalmas vajúdás után született meg a babám.Gátmetszésem nem volt,ez a szülésznőmnek,talán a terhesség alatt végzett intim tornának,és nem utolsó sorban a genetikának köszönhető.
2009. febr. 7. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!