Császár a baba egészsége szempontjából nem
biztonságosabb?
Figyelt kérdés
Sima szülésnél nem több komplikáció léphet fel? pl elakad, beszorul...
2009. febr. 5. 17:02
1/7 anonim válasza:
www.hazipatika.com/articles/Csaszarmetszes_a_baba_szemszogebol?aid=20070104103303 - 50k - Itt olvashatsz róla! A császárt általában csak nagyon indokolt esetekben csinálják, mert a babának sokkal nagyobb megrázkódtatás, mint a normál szülés, vmint az anyuka is nehezebben regenerálódik..
2009. febr. 5. 17:25
2/7 anonim válasza:
Szia!
Nem hinném, hogy sokkal biztonságosabb lenne. Azt mondják, hogy a spontán szülés abból a szempontból jobb a babának, hogy túl van az első nagyobb "traumán" és így kevésbé lesz érzékeny, mint egy császáros baba. Habáer nem tudom ez mennyire igaz:)
2009. febr. 5. 17:26
3/7 anonim válasza:
Jól látod, a császár biztonságosabb a baba szempontjából pont a kevesebb komplikáció miatt. De persze ez nem választás kérdése, nálam sem az volt. A császárt pont azért választja az orvos vészhelyzetben mert könnyebb kiemelni a babát mint áterőltetni a szülőcsatornán. Ez az anya szempontjából veszélyesebb hiszen komoly hasi műtét. Az ismeretségi körömben több olyan család van ahol természetes szülésnél került oxigénhiányos állapotba a gyerek és fogyatékos lett, de olyat nem ismerek aki azért lenne beteg mert császárral született (és nem a császárt kiváltó ok miatt)
2009. febr. 5. 19:58
4/7 anonim válasza:
A természet nem a császárt alkotta meg, hanem a hüvelyi szülést. A babának is szüksége van arra, hogy ezt átélje. Én nem egy olyan anyát hallottam panaszkodni, aki császárral szült, hogy nem találja a közelséget a babájával... Azért mégiscsak más egy hüvelyi szülés, és ha bármi van, a császárt megcsinálják 5 perc alatt, nem hagyják meghalni a babát...
Én hüvelyi úton szültem, és nem adnám az élményt semmiért, sőt a császártól jobban félnék..
2009. febr. 6. 11:13
5/7 anonim válasza:
4-ik válaszolónak: császárral szültem mert csak így!! szülhettem mégis kötödik hozzám a Kislányom belsőséges a kapcsolatunk és nem "bántom" magam azért mert csak így szülhetek. De mit meg nem adnék, ha nem így fognák fel ezt a kérdést!!Miért kell összehasonlítgatni a szülési formákat!!!
2009. febr. 6. 11:56
6/7 A kérdező kommentje:
A sztárok is majdnem mind császárral szülnek külföldön, sőt egy csomó országban már választható a császár!!! Én abszolút a császár mellett vagyok. Az meg hogy utána milyen a viszonyod a babáddal, az tuti nem a szülés, hanem, a te hozáállásodon múlik. No meg mennyi helyen azt olvasni, hogy a szülés mekkora megrázó élmény mind a babának, mind a mamának, úgyhogy ha ezen átsegítik a babát, még jobb is, nem beszélve a kockázatról...
2009. febr. 6. 12:45
7/7 anonim válasza:
Akkor most rosszul kellene éreznem magam kedves császárellenes válaszoló, mert holnap császároznak, ugyanis már bőven túl hordtam és nem tud megszületni normál úton????Én is ragaszkodom a babámhoz és imádom,pedig még a pocakomban van...Szerettem volna rendes úton szülni, de sajnos nem lehet, de attól még hagy ne legyen bűntudatom... Közel érzem magamhoz, hisz mindennap itt rúgdos és én táplálom, bennem él. Nem hiszem,hogy ezt az érzést az a pár óra határozza meg...Amúgy meg a császáros babáknak nem nyomódik össze a fejük, ha a jó oldalát akarjuk nézni...:-))
Most gondolom le leszek pontozva, de ez most nem fontos:-))
Mindenkinek kívánok könnyű szülést és sok boldogságot a babájával!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!