Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Védönőm javasolta, hogy a...

Védönőm javasolta, hogy a terhességem utolsó hónajában már ne szedjem az elevitet, ne legyen a baba óriás és erős csontozatú, szerintem ez hülyeség. Nem szedtem kb 2 hétig és a vérképemben vashiány mutatkozott, újra szedem, helyesen?

Figyelt kérdés
2009. febr. 4. 10:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Előző terhességemnél nem nem szedtem sokáig a terhesvitamint (materna), merta doki azt mondta, hogy túl nagy gyerekek lesznek tőle.

A fiam így is 4,5 kiló lett :-)

Most először szedtem az Elevitet, de nem jöt be, majd Gravidára váltottam, de most 36 hetesen már nem szedek semmilyet.

2009. febr. 4. 12:08
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem szedtem az előző terhességem alatt és így is 4450g lett a fiam az elsőnél szedtem és akkor meg 3300g lett a lányom.Szerintem sincsen összefüggés.
2009. febr. 4. 12:12
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Én is szedtem az Elevitet. 62 kg-ról 70-re hiztam, azaz

8 kg-t.

A babám a 40.hétre született 3450 kg, 52 cm-rel. Jelenleg 11 hónapos 12-13 kg, de 80 cm. Egyedül ül, mászik, ha fogom a kicsi kezét, akkor már 2-3 lépést is jár.

Most olyan 64 kg vagyok, 168 cm, de azt hozzáteszem, hogy aktiv sportoló voltam. Vagyis kb. 1-2 hónap és újra elkezdem az edzéseket.

2009. febr. 4. 12:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem védőnő azt mondta. hogy a 3. hónap után ne szedjem, a doki meg azt hogy a terhesség végéig. Télen voltam terhes, a vitaminpótlás nem árt. Én szedtem a Gravidát végig, a lányom 3550gr-al született.
2009. febr. 4. 14:34
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Nekem az orvosom azt mondta, hogy tévhit, hogy a terhesvitamin hizlalná a gyereket.
2009. febr. 4. 15:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én szedtem,a babám(két héttel előbb született)3090 gramm volt,a szobatársam nem szedte,az első baba 4900 gramm, a második 4200 gramm volt...na,ebből levonhatod a következtetéseket.
2009. febr. 4. 15:42
 17/20 anonim ***** válasza:
3680 és 3420 g nem nagy? Nekem az anyukám azt mondta én 2850 g és 51 cm voltam és én nagy babának számítottam. Vagy lehet, hogy én értettem félre? Lehet, hogy csak anyukám testéhez képest voltam nagy? Vagy lehet, hogy akkoriban még kisebb babák születtek mert nem volt terhes vitamin? Igaz ez nem kapcsolódik a kérdéshez, de légyszi írjátok már meg, hogy mit gondoltok! Amúgy 5. hónapban vagyok az első babámmal, eddig gravidát szedtem, de rosszul voltam tőle, így áttértem az elevitre. Úgy gondolom inkább legyen nagyobb és egészséges a babám, mint hogy kicsi és beteges.
2009. febr. 4. 19:12
 18/20 anonim ***** válasza:

Manapság a 4kg fölötti babák számítanak nagynak.

Szerintem a nagyság nem a terhesvitamintól, hanem a genetikától függ...

Én végig szedtem az Elevitet, még most is, szoptatás alatt.

2009. febr. 4. 20:59
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, manapság a 3000-3500 grammal kibújt baba súlya a normális. Orvosilag ezt azzal magyarázzák, hogy a kismamák jobban odafigyelnek magunkra, nem végeznek nehéz fizikai munkát(míg nagyanyáink kapáltak, stb.), és vitamint szednek (na, nem fújja fel őket, csak kell a normál fejlődéshez). Én azt mondom, hogy manapság szükség is van a vitaminokra, főleg a téli időszakokban, pláne a kismamáknak. Akkor honnan lesz elég vitamin bennünk, ha nem a bogyóból? Merthogy a kényszerérett déligyümölcsökben nem valami sok lehet...

Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

2009. febr. 5. 07:58
 20/20 anonim ***** válasza:

A ferjem es sajat csaladombol kiindulva 30-40-50 evvel ezelott sem a 2000-2500 grammos babak voltak az altalanosak.

Legalabbis mi negyen vagyunk testverek, en szulettem a legkevesebb sullyal, ami 3550 gramm volt, a noverem hasonloval, a ket batyam negy kilo kornyeken volt, egyik alatta picivel, masik felette. A ferjem, aki szinten nem mai gyermek ugyancsak negy kilo felett volt. Es anyaink nem szedtek terhesvitamint.

Nagymamam ugy emlikszik, hogy edesanyam is harom es fel kilo kornyeken szuletett 1950-ben, abban viszont biztos, hogy 1958-ban a masodik babaja, aki betegseg miatt mar a 32. het kornyeken megszuletett mar akkor 2300 gramm volt, tehat o sem lett volna harom kilo alatti baba, ha sikerul vegig kihordani (sajnos csak nyolc napot elt, akkor abban a korhazban nem tudtak meg mit kezdeni egy ennyire koran szuletett babaval). Marpedig az egy dolog, hogy nagyanyam mai napig nem tudja, hogy mi az a terhesvitamin, de parasztasszony leven mindket terhesseget kokemenyen vegigdolgozta a foldeken.

En a magzatvedot mar harom honappal teherbeeses elott szedtem, majd vegig az egesz terhesseg alatt, szoptatasnal is. A fiam 3660 grammal es 55 centivel szuletett, tehat nem orias baba, sot, ha a csaladi statisztikat nezzuk, akkor a fiuk nalunk mind ettol nagyobb sullyal szulettek magzatvedo nelkul.

Orulok annak, hogy mostanaban ezek szerint valtozott valamennyit a velemeny a magzatvedokrol, a hozzaszolasokbol ugy latom, hogy tobb szol mellette, mint ellene. Amikor en voltam terhes, akkor tiz kismamabol nyolc kokemenyen verte a billentyuzetet a magzatvedo ellen, mert azt hallottak az orvostol, vedonotol, szomszedasszonytol, hogy orias babajuk lesz. Es en voltam durvan leszolva es lebaszarintva, ha barhol elmondtam, hogy en erre nem adok es bizony vegig szedem.

Egyebkent szerintem elsosorban genetikatol fugg, hogy ki mekkora babat szul. En indiai kornyeken elek, itt szuletett a fiam es terhesgondozason vegig meresztettek a kismamak a varoban a szemuket mar amikor harminc hetes terhes voltam, mert ekkora pocakot ok ritkan latnak es megvoltak rola gyozodve, hogy mindjart szulok. A babamat is hatalmasnak tartottak a korhazban, mert azon a kornyeken az indiai kisbabak altalaban 3000 gramm kornyeken, inkabb alatta es 45 centivel szulettek, ez szamit ott atlagosnak. A kisfiamra kesobb merlegelesen es ellenorzesen is kb ugy neztek, mint ram, oriasnak tartottak, mint engem is, ugyanis en no letemre 178 centi vagyok, ami ott nagyon durva magassagnak szamit, altalaban egy fej kulonbseg van koztem es az indiai nok kozott. Ha mi is ekkorak vagyunk, akkor miert varnank el, hogy a babank kis sullyal szulessen?

2009. febr. 5. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!