Igaz, hogy a második szülés könnyebb? Milyen a gátseb gyógyulása második szülésnél?
Figyelt kérdés
(Egy gyermeket már szültem, varrtak, de viszonylag minden simán ment, már nem érzem a helyét sem. Lassan közeledik a második szülés, és félek, hogy mégegyszer nem lesz ilyen mázlim.)Írjatok!2009. febr. 3. 14:28
1/9 anonim válasza:
Nekem is egy babám van és ugyanígy tartanék én is ezektől a dolgoktól,a barátnőm már 4-et szült de azt mondta neki az első volt a legjobb,állítólag minnél többször összevarrnak az ott már nehezen tágul!Reméljük nem így lesz ez a Te esetedben!Minden jót!
2/9 anonim válasza:
szia, nekem első szülésem nagyon könnyű volt, én is azt gondoltam, hogy nem lehetek még 1x olyan szerencsés, hogy a 2. is könnyen menjen. ehhez képest a 2. is könnyű volt. összességében 1 órával tovább tartott (igy lett 3 órás vajúdással, szüléssel együtt)és kicsit jobban fájt mint az első, de ez még bőven a könnyű kateegóriába tartozott. gátsebemmel másodszorra sem volt semmi gondom.
3/9 anonim válasza:
Nekem az első se volt olyan nehéz-4 óra alatt meglett,a 2.még könnyebb volt-bő 2 óra alatt lett meg-és nem csináltak gátmetszést.Sok helyen már nem végzik rutinszerűen,pláne többedik szülésnél.
4/9 anonim válasza:
Minden szülés más. Én a harmadikat éreztem a legnehezebbnek, pedig összességében nem tartott sokáig.Nekem mindhárom szülésnél kb. 4-5 hét telt el, míg igazából meg mertem nézni, hogy is állunk odalent:D Nehezen gyógyult a seb, de érdekes módon alig-alig látszik már./6 hetes baba anyukája/
5/9 anonim válasza:
Szia!Nálam az első szülés 4 óra alatt zajlott le,a gátsebemmel semmi gond nem volt.A 2. szülés másfél óra volt,na itt már rosszabb volt a gátseb.Bár én tudtam ülni rajta rögtön varrás után,de kellett vagy fél év,mire nem éreztem alul már semmit.Viszont azt mondják,hogy minél többedik szülés annál jobban fáj utána a méhösszehúzódás.Na ez nálam beigazolódott.Majd bekakiltam a fájdalomtól 1-2 éjszakán keresztűl a kórházban.Most várom a 3. gyerkőcömet,és kicsit félek,mert nem tudom,hogy mennyire lesz rossz.
Üdv:35 heteske
6/9 anonim válasza:
Bizony az utófájások sokkal erősebbek! Az első babánál nem is éreztem, most a negyediknél meg...húú Viszont nálam is sokkal gyorsabban és könnyebben ment minden (épp, hogy beértünk, mert azt gondoltam még ráérünk:)) Nekem a gátvarrat először sokkal jobban fájt, most meg csak 3 volt..
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kicsit megnyugodtam, meg kicsit nem is. :-) Mi is szeretnénk még több gyermeket... most vagyok 30 hetes. :-) Ha még van tippetek, tanácsotok, véleményetek, írjatok, kíváncsi vagyok rá.
2009. febr. 4. 13:36
8/9 anonim válasza:
Nekem az első szülésem nagyon nehéz volt, vákumos, nagyon nagyon szétszakadt a gátam és a hüvelyem is, nagyon sokára gyógyult meg. A második babámat 5 év múlva szültem, nagyon gyorsan tágultam, csak gátmetszésem volt ( ugyanott ahol az első) nem repedtem sehol sem, villámgyorsan be is gyógyult 2 hét múlva már nem is éreztem a sebet, csak akkor feszült ha nagydolgom volt a wc-n. A második szülésem előtt 35 héttől ittam málnalevél teát hogy könnyebben táguljak, be is vált összesen 4 órát vajudtam a legelső fájástól a baba születéséig.
9/9 A kérdező kommentje:
Jó, hogy írtad, ez is érdekel: ha esetleg van második gátvarrás, vágás, az ponntosan az előző helyén történik, vagy másutt? (málnalevéltea beszerezve. :-) köszi!)
2009. febr. 5. 07:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!