Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz az, hogy rosszabb...

Tényleg igaz az, hogy rosszabb ha 8 és fél hónapra születik a picúr, (merthogy akkor már jobb lenne ha már kihúzná végig a tüdeje miatt) mint 7. -re?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Pontosan a napokban kérdeztem ezzel kapcsolatosan az orvosomat, és a következőket mondta: ugyan a hét hónapos babának is fejletlen a tüdeje, de ha megszületik, kissebb súlyú testet kell ellátnia, mint egy nyolc hónapra született babának, ahol a tüdő ugyanúgy "fejletlen" még, ráadásul a baba akár egy kg-mal is lehet nehezebb, mint hét hónapos korában.
2009. jan. 30. 11:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Ó, köszi kicsit féltem hogy nem fogjátok megérteni mit akarok, ezt egy ismerőstől hallottam és szerettem tudni volna mi az ok, mert olyan hihetetlenül hangzott.
2009. jan. 30. 12:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és most töltöm 7. hónapomat ezért (bár zárva vagyok)minden eshetőségre fel kell készülnöm gondolom én.
2009. jan. 30. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen sajnos így van.A tüdö nem fejlett még az egyedüli müköde´shez.Ezért vannak az orvosok,hogy ilyenkor segítsenek..

Ne aggódj nem lessz gond..

2009. jan. 30. 12:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen. Ezért mondják, hogy jobb, ha 7 hónapra szül az anyuka, mint ha a 8. hónapban születik meg a pici. A 7. hónapban még fejletlen a tüdő és nem képes önállóan működni. Viszont a 8. hónapban, már a tüdő rohamos fejlődésnek indul és ekkor a legveszélyesebb, ha világra jön a baba, mert a fejlődésben lévő tüdő hirtelen önálló működésre kényszerül. Én ezt hallottam, egy csecsemős nővér mondta nekem. De ezért vannak az orvosok, ezért szülünk kórházban, ha egy esetleges komplikáció lépne fel, akkor segítsenek.
2009. jan. 30. 21:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia.

A kislányom a 36.héten született, 2470 grammal és 49 centivel ugyan, de 10/10 Apgarral. Élénk, agilis, kiegyensúlyozot. Háromhós koráig tudtam szoptatni, akkor 62 cm és 5800 gramm volt.

Csak azért írtam ezt a példát, hogy lásd: egyáltalán nem biztos, hogy problémát jelent a 8-8,5 hónapos újszülöttnek az alkalmazkodás...

2009. jan. 30. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!