Budapesten melyik kórházat nem ajánljátok szülésre? Rossz tapasztalatok?
Soha nem szültem a SOTE-n, viszont nem is tenném. Több munkatársam, ismerősöm szült ott, s bár jót is hallottam, a rengeteg rossz tapasztalat miatt (vetélés, ikermagzatok észre nem vétele, elhanyagolás, a szülészeti osztály részlegeinek átláthatatlansága, hatalmas mennyiségű szülő asszony) nem szülnék ott.
A Szent Margitban fogok, ahol kicsi a szülészet, egyágyasak a szülőszobák és nem futószalagon csinálják a gyereket, nem köteleznek császárra, szülésindításra, stb.
NEkem fontos az, hogy komfortosan érezzem magam, illetve ne kelljen attól tartanom, hogy a sötétebb bőrű szobatársak rokonai nem hagynak pihenni, netán kifosztanak, amíg elmegyek wc-re...
Ami a SOTE-n pl a nagy számok törvénye alapján is szinte lehetetlenség.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Ezt a kérdést is én írtam, ezért a mostani kérdésem. SE-m én se szülnék azt hiszem, nagy klinika, ahol nem a "beteg", adott esetben az anya és a baba a fontos, hanem a betegsége. Csak a "nyalánkságokat" szeretik.
Én a dél-Pestiben szültem 2 éve.
Volt fogadott szülésznőm, kedves volt, a felújított-kádas szobában szültem.
Az nem tetszett, hogy a mai napig nem derült ki, hogy az egészséges 9/10 appgarú kisfiamat miért tették 6 napra a koraszülött osztályra. 40. héten indított szülés, 3600 gr, streptococcus fertőzésem volt. Babán semmi jele a fertőzésnek, mégis elválasztottak tőle 6 napra. Napi 2x fél órát nézhettem. Csoda, hogy 14 hónapig szoptattam ezek után.
Ezt leszámítva más gondom nem volt. Egyébként szinte 100% biztos vagyok benne, hogy ott szedtem össze a bacit, mert amikor uh-ra jártam, mindig elmentem az ottani wc-be.
2. babánkat várom, most nem használom a wc-jüket, nincs is streptococcus fertőzésem.
Nekünk nincs kocsink, fogadott orvosom, így valószínű, hogy most is ott fogok szülni.
A legemberibb az osztályvezető főorvos, dr. Csákány György. Ahányszor írtam neki, mindig válaszolt, sőt ingyen, személyesen többször fogadott akkor is és most is.
Én is csepeli vagyok egyébként.
A dél-pesti védelmében:
Egyágyas vajúdó helyiségek.
Kettő extra vajúdó: egyikben bordásfal, másikban hidromasszázs sarokkád, szülőszékoo9o9o. Mindegyik (még a nem extrákban is) szoptatós hintaszék a könnyű vajúdásért, labda. Az extra szobákban apának ágy, ha túl sokáig húzódna a vajúdás :) Kedves szülésznők, jó dokik. Mindig van anesztes doki (császárhoz, edához).
A csecsemőosztály tényleg nem egy nagy durranás, van egy-kettő bunkó csecsemős (de hol nincs?), három alapítványi egyágyas szoba, annyit fizetsz érte, amennyit gondolsz, nincs fix tarifa. Itt voltam mindkétszer, a szobában szoptatós hintaszék. Az alapítványi szobába apa bármikor bemehet, gyakorlatilag majdnem egész nap velünk volt. A többi kórterem 5 v. 6 ágyas, ezt nem tudom, oda nem mehet be senki. A császárosok kétágyas megfigyelőbe mennek. A csecsemőket üvegajtón keresztül láthatja a nagyérdemű.
Ahova én nem mennék az Péterfy és az Imre. Mindkettőben a barátnőim szültek, mindkettő gyerek besárgult, az egyiket kiszáradás közeli állapotban adták haza, anya hiába kért tápszert és/vagy folyadékpótlást, nem kaphatott.
Én is a Dél-Pestiben szültem tavaly és nekem jó tapasztalataim vannak.Most is ott fogok szülni.
Nekem sikerült a kikás szobában vagyis a sarokkádas szobában szülni és most is bízom benne hogy bejutunk oda.
Nekem a babám a a korára került,így én a patológián voltam,de az sem volt olyan vészes.Ahogy már írták minden kórházban lehet kötekedni.Én is a Dél-Pesti mellé voksolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!