Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel érdemes és jó kezelni a...

Bogyo110 kérdése:

Mivel érdemes és jó kezelni a gátsebet szülés után?

Figyelt kérdés
36 hkismama vagyok és érdekelne hogy mit lenne érdemes vennem a fájdalom kezelésére és gyorsabb gyógyitásra amennyiben vágni fognak?
2011. jan. 6. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az aloe vera sprayt hallottam, hogy jó. Kár, hogy mikor én szültem, nem ajánlotta még senki, pedig biztos vettem volna!
2011. jan. 6. 21:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én augusztusban szültem, és a kórházban nem kaptunk rá semmit csak a napi többszöri tusolást ajánlották. Nekem eléggé begyulladt, három hét kínlódás után végül lefagyasztottam egy jég akut beletekertem egy törölközőbe és a lábaim közé tettem. Másnap már semmi bajom sem volt. Bárcsak nekem is segített volna valaki. Sok boldogságot a picihez! Ne izgulj, csodás élmény lesz!
2011. jan. 6. 21:23
 3/11 anonim válasza:
57%
bepanthen nagyon jó, bár ezt nekem a szoba társam mondta! nekem is vágtak de én semmivel sem kentem nekem nagyon gyorsan begyógyult és egyáltalán nem fájt utána! Sok boldogságot a picihez! A szülés pedig sima ügy :)
2011. jan. 6. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Aloe First spray tökéletes, emellett vittem be a kórházba Bioptron lámpát és azzal lámpáztam, amikor csak tudtam, a paplan alatt. Mindkét esetben nagyon gyorsan gyógyult a sebem.
2011. jan. 6. 21:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Aloe Firs, tényleg jó.Az ára húzós, de bármilyen sebre használhatod.
2011. jan. 6. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Bepanthen, körömvirágkrém ez mindkettő gyulladás csökkentő, ezért nagyon jó. Illetve, ha begyulladna a sebed, akkor a jegelés tényleg jó, utána jó vastagon bekrémezni.
2011. jan. 7. 07:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Én betadin krémmel kentem minden wc-zés után!De az Aloe first-öt csak utólag hallottam, sajnos!
2011. jan. 7. 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindkét szülésem után hipermangánt vettem, halvány rózsaszínű oldattal öblítettem le a gátamat napi egyszer-kétszer. Pár nap alatt gyönyörűen rendbe jött. Ezt egyébként a kórházban tanácsolta a madám, amikor esténként kaptuk a gátseb lemosást.

2011. jan. 7. 11:01
 9/11 anonim ***** válasza:
80%
Én a gátamat 10 percenként fújtam Aloe Firsttel, meg wc előtt és után is mániákusan fújtam. Plusz kentem napjában 4-5 alkalommal Aloe Vera Gelly-vel (ez jó a császárosoknak a hegbe is) és minden kenés után szellőztettem 20 percet a szabad levegőn. Ja, és jegeltem napjában 2x. Elég csúnyán szétszakadtam, majd' egy óráz varrt a doki, plusz ugye vágott is, volt begyulladt mélyöltésem, meg bedagadtam mindenhol, de 6 nap után úgy mozogtam és ültem, mintha nem is szültem volna.
2011. jan. 7. 15:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kezeltem semmivel, több zuhi, utána szárazra törlés. Nem fájt, egy -két napig volt kellemetlen, de simán ültem is vele, nem okozott különösebb fájdalmat. 3. nap kiszedték a varratokat, azóta el is felejtettem szinte, hogy vágtak ott lent.
2011. jan. 9. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!