Császárosok! Ugye nem lehet megmozdulni pár órára a
műtét után, ezt tudom. De akkor? (többi lent)
Figyelt kérdés
...lehet hülye kérdés,akkor hogy emelnek meg a műtétet követően másik ágyra? Vagy nem emelgetnek? Merthogy nem az a lényeg,hogy a fejed ne kerüljön feljebb a testednél? Ráadásul nem mkit olyan könnyű átemelni...
Engem a műtőasztalról a műtősfiú átemelt a saját ágyamba,a fejemet ekkor egy picit megemeltem,de ennyi fejemelés még nem okoz gondot. A kisfiamat születése után 2 órával hozták ki,odafektették mellém,de szoptatni még nem tudtam,mert nem fordulhattam oldalra. Műtéttől számított 8 óra múlva muszáj volt felkelnem,ekkor még bennem volt a katéter,azt csak másnap reggel vették ki. Ne izgulj,kövesd az orvos és a nővér utasításait és minden rendben lesz :)
2011. jan. 6. 16:07
12/19 anonim válasza:
A Kútvölgyiben nyáron 6 óra fekvés "járt" császár után, utána kötelező zuhanyzás volt. Az késő délutáni - esti császárosokat hagyták reggelig pihenni, engem is.
Sajnos a fejfájást sokszor teljes odafigyeléssel se lehet megúszni, mert nagyon sok múlik azon is, hogyan adták be, hová jutott az érzéstelenítőből.Ha túl mélyre szúrnak, akkor sokkal valószínűbb a fejfájás (ez csak epidurálisra értem, a spinálist eleve mélyre szúrják). Attól fáj az ember feje, hogy a gerincvelői folyadék - liquor - enyhén folyik ki a tű szúrta lyukon, és mások lesznek a nyomásviszonyok. Addig fáj, amíg ez nem rendeződik. A koffein sokat segít, bár igazából az idő a legjobb gyógyszer rá.
2011. jan. 6. 16:09
13/19 anonim válasza:
Debreceni Klinikán 5 órával műtét után zuhanyoztam!És tényleg csak úgy átdobtak közvetlenül mütét után a másik ágyra és kész!
2011. jan. 6. 16:12
14/19 anonim válasza:
Engem is csak 6 órát hagytak feküdni, aztán irány a fürdő.
De bocs, nem is ez a kérdés, a lényeg hogy pikk-pakk átraknak egyik ágyról a másikra. Nem lesz gond.
2011. jan. 6. 20:40
15/19 anonim válasza:
Engem úgy fektettek le a kórteremben az ágyra, hogy a fejrésze meg volt emelve. Végig úgy voltam 5 napig, a fejem jóval feljebb mint a testem, és nem volt fejfájásom.
2011. jan. 6. 22:34
16/19 anonim válasza:
Hát én bizony elég rendesen emelgettem a fejem, és hála a jó égnek nemm volt fejfájásom.
Az ágyról átemelésre csak annyit, hogy 105 kiló voltam és egy 60 kilós emberke emelt át egyik agyról a másikra ha jól számolom 4szer:)
2011. jan. 6. 23:14
17/19 anonim válasza:
engem 2x is pakolgattak,mert a műtő asztalról átemelt a műtősfiú a tologathatós kocsijára,arról áttett a saját ágyamra,és 6 óra hosszáig kellett feküdnöm utána.Nem emeltem meg a fejem 1x sem.Nem volt fejfájásom...
2011. jan. 7. 09:46
18/19 A kérdező kommentje:
Köszi Mkinek a válaszokat! Nem biztos,h császároznak,viszont esély minidig van rá,így érdeklődöm:)
2011. jan. 7. 09:57
19/19 anonim válasza:
Szigetváron is átraktak a műtőben az ágyamra. Reggel 7-kor volt a műtét és este 8-kor már fel kellett kelnem segítséggel. Éjjel pedig egyedül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!