Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után hogyan védekeztek?

Szülés után hogyan védekeztek?

Figyelt kérdés
Egyenlőre egy babát tudunk vállalni és fogamzásgátlót már nem szeretnék szedni.Hosszabb távú megoldásra várok tapasztalatokat!
2009. jan. 28. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor a spirált szokták ajánlani a dokik, de vigyázz, mert én most így várom a 3.-at, pedig a spirálom nem volt régi(5 hónap) és a helyén volt, mégis terhes maradtam.Másoknak meg fent van 5-6 évig és tényleg nem esnek teherbe, úgyhogy majd visszanézek ide, mert én sem szedhetek tabit, mert olyan nagyon viszeres a lábam és legutóbbi szükésem után majdnem trombózist kaptam és félek, hogy most hogy úszom meg.
2009. jan. 28. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a Nuvaring hüvelygyűrűt használom. Szuper jó. Kilenc hónapja szültem. És ami a legjobb hogy nem kerül bele a májba. Nem kell figyelni a gyógyszert hogy bevettem e nem e stb... Kényelmes és megbízható. Érdeklődj az orvosodnál róla.
2009. jan. 28. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
nálunk apa védekezik óvszerrel.:)
2009. jan. 28. 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha szoptatsz, csak a Carzette szedhető, de ennek sok mellékhatása lehet, sokan nem bírják-én is ezért nem mertem szedni. A hízás, szőrösödés nem is zavart volna, de a tejem féltettem.

Ha nem szoptatsz, bármilyen tabit szedhetsz.

A hüvelygyűrű tényleg jó, helyileg hat, nem megy át a szervezeten és egyszer kell feltenni, egyszer levenni.

Vannak a krémek, hüvelytabletták, kúpok (az istnért sem jut eszembe a neve...)pharmatex-na meglestem a neten. De ezek is igen drágák, mint a hüvelygyűrű.

VAn pesszárium is, a doki felírja.

A spirálról csak rosszat hallottam eddig, anyukámnak is ezért volt abortusza...

És van az óvszer.

A lehetőségek tárháza azért változatos, a dokid rá is kellene kérdezzen, hogy szeretnél védekezni, és felvilágosítst ad.

Én a tabira voksolok amúgy, csak a carzettét nem akartam szedni.Most meg szeretnénk megint babát, de utána maradok a tabinál. szerintem ez a legbiztosabb-és ahhoz képest olcsó módszer.

2009. jan. 28. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én hüvelykúpot használok,a Pharmavitet,vagy Phatentex Oval-t.36 múltam,a spirált nem bírom,tablettát nem akarok,a korom miatt.
2009. jan. 28. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én Pharmatex kúpot használtam évekig, a két gyerekem közti időben(5 év), és a kisfiam születése után is. Nem akarok vészmadárkodni, de tavaly úgy lettem terhes, hogy azzal védekeztünk.

Most tablettát irattam fel, csak még nem tudtam elkezdeni.

2009. jan. 28. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk változó - vagy óvszer,vagy Pharmatex..és néha megszakításos, de csak azért, mert a netán mégis becsúszna a baba, nem lenne nagy baj, hisz elobb-utobb úgyis szeretnénk kistesot, max. kicsit korábban jonne. A tablettátol tartok kicsit, azt hiszem, majd csak a kisteso után választanám.
2009. jan. 28. 23:33
 8/10 anonim ***** válasza:
2 ismerősöm is tabletta mellett maradt terhes.Egyikőjük a Diane 35-öt szedte.Nem hányt nem ment a hasa, és bevette rendesen, mégis úgy maradt.
2009. jan. 29. 07:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Az 5. vál.vagyok.Nem Pharmavitet,hanem Pharmatexet akartam írni.
2009. jan. 29. 08:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Mért a nuvaring hüvelygyűrű mennyibe kerül?Én tabit ezért nem akarok, mert nem akarom magam már hormonnal tömni, 5 évig szedtem és a ciklusom nem állt helyre,ollynyira nem hogy ezért nem tudjuk pontosan mikor jön a baba(csak uh alapján)mert nem jött meg azóta hogy abbahagytam.
2009. jan. 29. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!