Mit jelent ha azt írták az ultrahangon hogy Dg. Iu. Retard? Az 1823g jó a 32hét 4 naphoz?
Figyelt kérdés
2009. jan. 28. 12:29
1/7 anonim válasza:
iu.retrad: intrauterin retard
Szerintem kisebb a babád az átlagosnál, de ez nem jelent semmit.
Nekem 30h+1n volt 1672 gramm.
Fogalmam sincs most a 35. héten mekkora.
2/7 anonim válasza:
Dg. = diagnózis (vizsgálati eredmény)
Iu. = intrauterin (méhen belüli)
Retard = visszamaradt, fejletlen
Nem jól hangzik, ez tény, de azért én nem vonnék le belőle messzenő következtetéseket. Mindenképpen kérdezz rá a dokidnál! (Hogy ebben a terh.korban milyennek kellene lennie, azt sajnos nem tudom.)
3/7 anonim válasza:
Dg. = diagnózis
Iu. = intra uteren vagyis méhen belül
Retard. = elmaradás
Viszont a 32 . héten a nagykönyv szerint is szuper az 1700-1800g. Vagy elírták vagy nem a súly a gond hanem más. Én azonnal felhívnám az orvost!
4/7 anonim válasza:
Ezek teljesen korrekt adatok ezen a terhességi héten. Ha valóban csökkent fejlődésű lenne azt mondta volna doki, illetve ilyenkor be szoktak fektetni a kórházba. Gyanúm szerint egy előző kismama leletéből maradt ott ez, a számítógépek korában megesik ez a dokikkal. (egy ismerősöm minden szempontból tökéletes leletében a fenyegető koraszülés mondat maradt benne véletlenül)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,remélem tényleg csak elírták.
2009. jan. 28. 12:51
6/7 anonim válasza:
Hát ez vicces, mert Nekem 31+3 idősen volt a babám (becslés szerint) 1690 gramm, és a dokim szerint tökéletes volt a mérete. 37+4 idősen pedig már 3080 gramm volt, és arra is azt mondta, hogy teljesen rendben van.
7/7 A kérdező kommentje:
Nekem is azt mondták hogy minden rendben van,szépen fejlődik a baba.Szóval egyáltalán nem értem.
2009. jan. 28. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!