Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek rendszertelenul jott...

Akinek rendszertelenul jott meg a menzesze terhesseg elott: az a kiirt naphoz kepest mikorra szult?

Figyelt kérdés

Kivancsi vagyok, mert a szules datumat az utolso menzesz kezdetetol szamitjak, 28 napos ciklusokkal.

Hugomnak 29 napos ciklusai voltak, igy o elore megmondta, hogy szerinte a doki 1-2 napot teved, kesobb fog szulni, es igaza is lett. Nekem csak akkor volt 28 napos, mikor tabletat szedtem, elotte es utanna 38-42 napos ciklusam voltak. Mire szamithatok? A kiirt datum elott vagy utan fogok szulni?

2011. ápr. 18. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nekem is 29 napos volt a ciklusom, szintén azt mondta a doki, hogy egy kicsit később fogok szülni, 3 nappal hordtam túl.
2011. ápr. 18. 12:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem is 40 napos ciklusaim voltak.

ès én tudtam mikor fogant (abban az idöben rengeteg dolgunk volt és több hétig csak egyszer voltunk együtt)

és késöbb fogant kb 5 nappal mint ahogy 28 npos ciklussal lett volna. 10 napot hordtam túl.

de szerintem ez nem számít.

2011. ápr. 18. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon hosszú ciklusaim voltak a tabletta abbahagyása után.

A kisfiam két nappal a kiírt időpont előtt született meg. :)

2011. ápr. 18. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Össze-vissza jött meg, 35-47 napokra, és pont a kiírt napon indult be a szülés.
2011. ápr. 18. 13:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 28-45 naposak voltak a ciklusaim. A dokim kiírt május 24-re utána már azt mondta, hogy az nem jó, mert 2 héttel idősebbnek tűnik a baba, így az időpont május 7-re lett átírva. Aztán a már kétféle számítás volt a kis könyvben, egyik a védőnő szerint , a másik a dokim szerint! Aztán a Manó döntött: április 27-én érkezett meg egészségesen! A mai napig nem tudja senki megmondani, hogy most 36 vagy 38 hétre született meg!Az egyik papíromon ez van a másikon pedig az. Még a kicsi könyvében is kérdőjellel van beírva!

De a lényeg, hogy EGÉSZSÉGES,okos,ügyes, a védőnő szerint érettebb, mint a korosztálya és 6 nap múlva lesz 1 éves! :D

2011. ápr. 21. 13:55
 6/11 anonim ***** válasza:

Normális nőgyógyász pontosan tudja, hogy ha nem 28 napos ciklusa van az anyukának, akkor annyi napot kell hozzáadni/elvenni a várható dátumból, amennyivel hosszabb/rövidebb a ciklus a normálisnál.

Nekem a "kiírthoz" képest két hetet késett mindkét gyerekem, de a doki eleve úgy számolt, hogy hozzáadott még két hetet a várható dátumhoz, mivel kb. negyvennapos ciklusaim voltak. Így nem is volt gond belőle.

2011. ápr. 21. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
nekem 23-30 nap közöttiek a ciklusaim, de én tudtam hogy pontosan melyik napon fogant, és nekem a kiírt napon született
2011. ápr. 21. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:

de érdekes.. nekem mindig 28napos ciklusonként jött meg a terhesség előtt.igaz én még nem szültem meg, de április 28ra vagyok kiírva, és aug.4-én fogant a pocilakó.

2010.július 21-én jött meg utoljára( az utolsó menzesz első napja) és nekem mindig egy teljes hétig tartott a menstruációm.és aug.19-én kellett volna megjönnie, de aug.20án csináltam tesztet és akkor pozitív lett.

Jelenleg a 39. hétben vagyok és remélem nem fogom túlhordani.

Érdekelne hogy hogy látjátok az én esetemet, vagy a kérdező mit gondol.

előre is köszi :)

2011. ápr. 21. 18:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Össze-vissza ciklusaim voltak és 10 nappal hordtam túl.
2011. ápr. 22. 11:12
 10/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Ez mar a 2. terhessegem, es az 1-nel sem tudtak pontos datumot mondani ugyanugy, mint az 5. valaszadonal.

1. datumom junius 1 volt, majd atirtak majus 22-re, vegul majus 5-en szultem meg kislanyom allitolag 37+4 naposan. Szerencsere minden rendben volt es van vele, bar viszonylag kicsinek szuletett: 48cm es 2,88kg-val, bar par heten belul behozta a lemaradasat. Azota is magasabb es nagyobb a korabeliekhez kepest.

Most jun 13-ra vagyok kiirva, de babam meretei nagyobbak. Dokim azt mondta, nagy az eselye, hogy a kiirthoz kepest hamarabb fog o is megszuletni.

Mind a 2 terhessegemnel az orvos nalam nem az utolso menzeszt vette figyelembe, hanem az elso vizsgalatnal megallapitott hetek szamat. Ezert sem tudom azt, hogy valojaban pontossan hanyadik hetben vagyok, ill hogy kislanyom hanyadik hetre szuletett.

2011. ápr. 22. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!