Érdemes szülésnél érzéstelenítést, fájdalomcsillapítást kérni, vagy kevesebb a kockázat, ha nem kérek?
Szerintem ez mindenkinél más. A szülés és a vele járó fájdalom is minden nőnél egyéni. Van aki meg sem érzi, van akinek iszonyatosan fáj. Van aki 2-3 óra alatt megszül, más pedig több mint 10 órát vajúdik.
Ne más mondja meg, hanem ha "ott" leszel - a fájdalmaid alapján döntsél Te.
Én még szülés előtt vagyok - a 23. hétben járok - de szeretném, ha nem kellene semmiféle fájdalomcsillapítás. Az a célom, hogy bírjam anélkül is.
A párom az USA-ban volt diplomás ápoló, ott végezte a fősulit és dolgozott is sokáig az egészségügyben, ő azt mondta, én döntsek, de egyáltalán nem olyan veszélytelen pl. az epidurál, mint amilyennek mondják. Nagyon sok mellékhatása van, tehát ő azt javasolta nekem, hogy ha bírom, ne kérjek. De nem is akarok kérni, úgy gondolom, ez az egyetlen "JÓ" fájdalom az életben, mert ennek értelme és célja van.
Neked kell döntened, mit szeretnél, az a lényeg, hogy neked jó legyen! Könnyű és szép szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!