Minden kismamának fájt a hasa a császár után? Mármint nagy fájdalmakra gondolok, hogy járni sem tudott, stb.
Itt mar olvastam olyan valaszokat, hogy valakinek egyaltalan nem volt fajdalma csaszar utan es mar a korhazban szinte futva kozlekedett, de eloben hasonloval meg nem talalkoztam.
A baratnom szuleszno, o is azt mondta, hogy a csaszarosoknak szinte kivetel nelkul mindig nagyon kemeny az elso 1-2 het, a gyermekagyas osztalyon tobbek kozott ezert is volt az o munkahelyen kulon csaszaros szobak a noverszoba mellett, mert tobb segitseget, ellatast igenyelnek.
A sogornom peldajat kozelrol is lattam. Amikor latogatni mentunk be hozza a korhazba szules utani harmadik napon, akkor szegeny 5 percre jott ki hozzank, nem birt kiegyenesedni, nem mert nevetni, hangosan beszelni, leulni meg egyaltalan nem, mert azt mondta, hogy minden mozdulatnal faj a hasa.
Jarni azonban ketseg kivul tudott, annyira nem volt rossz a helyzet.
Hetekig eltartott a gyogyulasa, mert volt problema a sebevel, nehezen forrt ossze, valadekozott, szetnyilt egy resze.
A kateterezesre viszont egyaltalan nem panaszkodott, ugy tudom, hogy azt sok helyen akkor csinaljak, amikor mar hat az erzestelenito. A kivetelrol pedig az jut eszembe, hogyha a hasi seb nagyon faj mutet utan, akkor a kateter kivetelerol az biztosan elvonja a figyelmet.
Akkor lehet én vagyok a kaukktojás!
Nem mondom, hogy nem fáj, az első felkelés pokoli, de ha minél többet talpon van az ember és nem hagyja el magát, hanem kiegyenesedett háttal járkál a fájdalom ellenére, az nagyon meggyorsitja a felépülést!
Én a műtét után 3. nap mentem haza, a 6. nap autót vezettem, a picit és aháztartást is magam láttam el az első naptól. Nekem 2 hét elteltével semmi bajom nem volt! Jó érzékeny volt a heg, de éles fájdalmat csak az első 4-5 napban éreztem.
Katétert én már az érzéstelenités után kaptam, tehát nem fájt, a kivétel sem.
Szia,
ha a következőt szülhetem természetes úton, akkor mindenféleképpen úgy fogok szülni. Nekem iszonyatosan fájt a hasam, szülés után 24 órát kellett várnom, mert nem bírtam megmozdulni, utána pedig 2 hétig fájt iszonyatosan, alig bírtam mozogni és csak segítséggel tudtam felülni. Ez akkor volt vicces, amikor éjjel kelnem kellett a lányomhoz és nem volt szívem felébreszteni a férjem. Akkor akár 5 percig is sikerült idétlenkednem. Mindez kicsivel több mint 2 hétig tartott. De igen, jól mondod, emberfüggő. Tudok olyanról, aki 3 nap után akár el is felejthette volna, h császárral szült. Ja, és nem vagyok egy kényes típus, tényleg fájt...
A katéter kivételétől ne félj, szerintem annak csak a híre rossz, mert nem fáj, max.kellemetlen egy kicsit.
14 hónapos baba anyukája
Szia! Akkor én is kivétel vagyok. Tényleg rossz volt az első nap, meg mondjuk még a második. Nagyon gáz tüsszenteni, köhögni, nevetni, stb, tehát minden, amihez hasizom kell. De kibírható emlékeim szerint. A műtét után 12 órával már mentem a folyosóra a látogatóim elé, a gyerek folyamatosan a kezemben volt, lehet, hogy azért is, mert rá is voltam utalva, a kórházban letojtak, két nap után haza is küldtek.
(és akkor is küldtek volna, ha rosszabbul viselem, mostanában két napos a császáros bennlét is sokszor)
Nagyon sok minden múlik a hozzáálláson.
ja, hozzáteszem, hogy programcsászárom volt, nem tudom, milyen lett volna, ha vajúdok előtte egy napot mondjuk.
És ha lehetne, nagyon szeretném a következőt megszülni.
szia
Engem hajnali 1kor császároztak. A katéterezés nem fáj, az érzéstelenitő beadása sem. Másnap saját felelőségre hazajöttem... (egy percet se tudtam aludni) és hát nem igazán vok az a tipus akit érdekel, hogy meddig javasolt benn maradni.
A vágás az nem fájt, ha csak feküdtem, de ha megmozdultam akkor igen. Az elő héten a párommal, anyukámmal jártam wc-re meg zuhanyozni. De nem vészes, ne gondolj elviselhetetlen fájdalomra. 1 hét után már mentem a kutyusaimmal sétálni. A szülés elötti fájdalmakat meg se közelitette a császár utáni.
Lehet hogy hüye példa de én ahhoz tudnám hasonlitani, mint amikor elalszod a nyakad valamelyik felét és másnap ha arra forditod, akkor hirtelen szuró érzés. na hát ez is vmi ilyesmi, abba a pillanatba hogy megmozdulsz fáj, de ahogy mondtam nem vészes... én a császárom után örültem is hogy nem kellett megtudnom milyen a természetes szülés..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!