Programozott császárral szülők?
Jó nagy mamás bugyi, amit rám adott a nővérke a betéttel szülés utàn, hogy ne vérezzek össze mindent. Mesztelenül feküdtem jomokzsákkal a hasamon betakarva míg fel nem kelhettem.
Szívószálas 2dl-es üdítő 2-3 db előkészít e szívószál beledugva hogy ha szomjas vagy mem kelhetdz fel csak oda nyúlsz elveszed iszol, mobil, keksz zsepi bekészítve az éjjeliszekrényen hogy elérd ha
szomjas éhes vagy, vagy telefonálni szeretnél.
Bár nekem sürgősségi császár volt, de azért azt leírom nekem utána mi volt a fontos:
- Haskötő, de tényleg! (Miután levették rólam a kórházi haskötőt, "leesett" a hasam a sebemre, na én azt hittem ott hányom össze magam a rosszulléttől. Utána páromnak telefonáltam, hogy azonnal szerezzen egy hasleszorítót, úgy sokkal jobb volt járkálni!
- Tena betét (nekem az extra kellett)
- Hálós bugyi (M-es a méretem, de L-es bugyit használtam, így nem vágott be nagyon, de nekem mégis tartott eléggé.)
- Sok-sok ásványvíz és háztartási keksz - én csak ezeket ehettem egy darabig. (Nekem szívószálat adtak, de ha nem ad a kórház, akkor tényleg jól jön!)
- Intim törlőkendő
- Fürdőszivacs (a sebhez nem érhet víz, így sokkal egyszerűbb fürdőszivaccsal mosakodni, mert nem igazán tudsz csak úgy beállni a zuhany alá...)
S ne emelgesd műtét utána fejedet! Én emelgettem, és olyan fejfájásom lett tőle, hogy mozdulni sem tudtam. Hiába minden fájdalomcsillapító...a gerincbe adott érzéstelenítő egyik mellékhatása lehet a fejfájás, persze nem mindenkinél, de akinek "megadatik" annak irtóra fájdalmas...
A fürdőszivacs nekem is jó szolgálatot tett.
Még annyi, hogy ismerős dolgozik a nőgyógyászaton, és a műtét után át is jött meglátogatni, és Ő állított az ágyamon úgy, hogy félig ültem. Annyira jó volt így, hogy a bent töltött 5 nap alatt végig így volt. Könnyebb volt felkelni, és nem húzódott annyira a vágás sem. A 2. műtét után már egyből kértem, hogy emeljék fel az ágyat.
praktikus dolognak: haskötő. három császárom volt csak a legutolsónál használtam és ég és föld a különbség.
a többit mindenki írta.
hát nem tudom, hogy jobb-e előre tudni. a legutolsónál még a dátumot is én választhatta, persze közbejött valami és ráhúztunk egy hetet. :-)
Milyen a sors..nekem is tervezett szülésem lesz 38héten , mert gest.cukorbeteg lettem a terhesség alatt, és jan.3-án mondja meg a dokim, hogy azon a héten mikor szülöm meg a kisfiamat, nekem ugyan hüvelyi szülésem lesz, már alig várom h a kezembe tarthassam a babyt:-)
Én Sopronba szülök.
Sok Sikert Neked:-)És mindkettönknek egészséges babát:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!