Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen véleményetek a Szent...

Milyen véleményetek a Szent Margit Kórház szülészetéről?

Figyelt kérdés

28 hetes kismama vagyok és eddig úgy néz ki, hogy a Margit Kórházban fogok szülni. Ezért érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalata volt/van az ottani szülészettel, milyenek az orvosok, szülésznők, csecsemősök? Hogy megy a látogatás? A kórház oldalát már olvastam... De inkább az érdekel, kinek mi a véleménye róla!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. jan. 24. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia Kismama!

Én ott szültem a nyár elején és a következőket tapasztaltam:

Rengeteg orvos van, szülésznő kevesebb, csecsemős még kevesebb. Szinte mindenki nagyon kedves. Más kórházakról hallottam rémhíreket ilyen-olyan orvosról, szülésznőről, de itt egyről sem.

4 Szülőszoba van, aminek a felszereltsége magasfokú, ám igen egyszerű, egy darab szülőágy. Alternatív vajúdásra nincs lehetőség, labda viszont van. A műtőben nem jártam, de úgy tudom, az is igen magas színvonalú. Orvost is és szülésznőt is lehet választani. A szülésfelkészítő előadások hétfő délelőttönként szoktak lenni.

Ha jönnek a fájások, jelentkezel, megvizsgálnak CTG-vel is és manuálisan is. Szülésznője válogatja, hogy gátvédelemmel dolgozik vagy nem. Apuka bent lehet végig. Amikor kibújik a baba, azonnal rád teszik, majd ellátják, bebugyolálják és újból odaadják Neked, akár meg is szoptathatod. Ha viszel be a picinek saját ruhát, már itt oda lehet adni, hogy abba öltöztessék fel. Ezután két órás megfigyelés következik, úgy tudom, hogy a császárosoknál ez hat óra. Őket még aznap felkeltik, hogy mozogjanak. Ezután átmész a gyermekágyas osztályra. Alapvetőn rooming-in a rendszer, de van csecsemő szoba, ahová bármikor betolhatod pl. ha látogató jön. A kórtermek 1,3 vagy 6 ágyasak, az 1 ágyasért fizetni kell, de ide bejöhet a látogató, míg a többibe egyáltalán nem. Sőt, a babát is csak üvegajtó mögött mutathatod meg gyermeked apjának, aki még a kezébe sem veheti. Ez kórháza válogatja, mert máshol szabadon mehetnek ki-be az apukák. Látogatási idő nincs. A folyosón, előtérben fogadhatod bármikor a látogatókat, de bemenniük nem szabad.

A picinek érdemes vinni: pelenkát (textilt is), cumisüveget, ruhát, pelenkázó alátétet (Libero, Babylove) és cumisüveget. Minden nap reggel és este 7-kor van a műszak váltás, ebben az időben a picinek bent kell lennie a csecsemő szobában. Ilyenkor van az orvosi vizsgálat, fürdetés stb. Kb. 1/2 8-kor szólnak, hogy ki lehet hozni a babákat.

Az étel tipikus ehető kórházi koszt. A vizesblokk tiszta.

Nagyon fontos: KÉRDEZZ!!! MINDENKI segítőkész és válaszol, ellát tanáccsal. Ha nem kérdezel, akkor egy csomó hasznos tanácstól esel el.

Nagyon kellemes várandósságot és könnyű szülést kívánok!

2009. jan. 24. 22:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Én 9 éve szültem a Margitban és most is ott fogok.

Ezek szerint nem változott semmi.

z jó.

Eddig csak annyit kérdeztem meg a tehesgondozóban , hogy kell-e bevinni ruhát a babának és azt mondták, ha azt akarom, hogy a sajátjában legyen, akkor bevihetek, de nem kötelező.

2009. jan. 25. 12:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még annyi, hogy akkor ezek szerint az apuka, amíg kórházban vagyunk a babával, nem foghatja a kicsit, legfeljebb a szülés után?

2009. jan. 25. 17:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos IGEN!
2009. jan. 25. 21:08
 5/5 A kérdező kommentje:

:(

Köszönöm a választ! Reméljük, hamar hazamehetünk majd!

2009. jan. 26. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!