Kismamák, ti miket visztek be magatokkal a kórházi csomagotokban, ha mentek szülni és előreláthatólag pár napot ottbent fogtok tölteni?
Utolsó vagyok, még ami nagyon nagyon fontos!!!!:
FÉNYKÉPEZŐGÉP!!!
Soha nem tudsz többet olyan képeket csinálni, mint az első napokba, nem felejtsd otthon, és +elem, ja, és telefontöltő.
Szívószál, mert Én első nap jó volt, ha nem kellett felülni, hanem fekve is tudtam inni.
na, befejeztem.:-)
1halloing szulni
3gombos pizsi bentre szoptatni
szoptatos melltarto
melltarto betet szivargo tejnek
sok valto bugyi(veres lesz)
kis torolkozok(tusolasbol kijovet oda rakni h ne legyen a nagy torolkozo tiszta ver)
ketto papucs,1meleg,1tusoloba
meleg termo zoknik,
legvastagabb betetek eros verzeshez
kontos
hosszu hajnak gumi,csat,hajpant
telefon,telefon TOLTO!!!
fenykepezogep
kisparna(mert csak nagy lesz a korhazban)
szoptatos parna
torlo kendo
tisztalkodasi szett(abban tusfurdo,sampon,fesu,parfum,vizallo szempilla spiral,kis tukor,fogkefe-fkrem,golyos deo)
es talanmeg a joga-fitness labdamat is elviszem vajjudni rajta:)
szilikon bimbovedo
kb ennyi:) 38+5 h km
Köszi a válaszokat, a szoptatós melltartóval még hadilábon állok, elég nehezen kapok a mértemben, nem méregdrágán mellesleg, gombos hálóingeim meg szintén nincsenek, és nem is nagyon akarok ilyesmit már vásárolgatni, de köszi a listákat.
32 h km.
A cuccom:
*3hálóing(kényelmesen lehessen benne szoptatni, most ujjas, gombos, tavaly nyáron spagettipántos)
*köntös
*3póló-nadrág szerelés(ha hálóingben maradok egész nap, elhagyom magam)
*eldobható bugyik és normál pamut bugyik(nem számoltam mennyi, sok(ne csak a vérre számolj, én kétbalkezes voltam, és ejtettem bele a vízbe zuhany után:S szerencsére a használt sem véres sem egyebes nem volt, amíg apa beért tisztával, addig azt használtam)
*betét(nekem always super, 2duo csomaggal, és egy duo csomag Naturella szuper)
*alap tisztaságcsomag(te igényeid szerint, nálam: tusfürdő, deo, fésű, fogkefe-fogkrém, tartalék hajgumi, wc papír, zsepi, arctisztító)
*törölköző alulra és felülre
*egy szoba és egy zuhany papucs
*telefon, töltő
*popsitörlő, pelus
*büfi pelus, tejcsis pelus, pelenkázós pelus
*hálózsák és pléd(ezt kérnek a kórházban nálunk)
*melltartót nem bírok hordani, tavaly sem tudtam. Az első pár nap kellemetlen, utána beállt nem volt gond a cicikkel(ha megint úgy járok, mint a fiammal, hogy a Bs cicik a szülés után reggelre D/Ere nőnek akkor pláne, nekem úgy lövellt be a tej) nem voltam nyakig tejes.
Pedig meg fogsz őrülni, ha állandóan le-föl kell vetkőznöd...lesz elég bajod hidd el, meg ha vannak benn látogatók az ágyszomszédnál, az is kellemetlen, de te tudod...
Ha Bp-i vagy, akkor az Árkádban alul a Babaházban, ami a Brendon mellett van vhol van 2ezerért szopis melltartó, bazinagy méretek is vannak, és egész jó, sima fehér pamut, én még mindig azt használom.
Vagy itt van néhány link, hátha találsz a méretedben, ezek még megfizethetőek:
Nekem a hálóing helyett jobban bevált a 2 részes halásznadrágos pizsama, ha felül nem gombos, nem baj, fel tudod húzni, mégsincs kint mindened, én szülés után eléggé izzadtam, gondolom, távozott a víz, ezért 1 nap vagy 3x átvettem a felsőt, sima pamut felsőre.
Ami fontos még: habár a kórházban adtak a kisfiamra ruhát, sikerült úgy összekakilnia, hogy kérnem kellett másikat, 2x is, vigyél a babának több váltás ruhát és textilpelust.
Kell még wc-papír, evőeszközök, egyelőre más nem jut eszembe, sokmindent leírtak már. Papírbugyi szerintem felesleges.
Köszi neked is utolsó.
A papírbugyit néztem a múltkor egy nevét-nem-tudom bababoltban ( nem Brendon volt, az biztos :D ) és hát olyan ára volt nagyjából, mint a kínaiban vásárolt bugyijaimnak, amikből jobbára feketéket vettem.
Tudom, hogy gyakran kell cserélni, de egy éjszakai erős vérzés után vhogy mégse néz ki olyan "cifrán" majd, mint egy fehér vagy világos színű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!