Spirál mint fogamzásgátlás?
Ez több probléma. Ha méhszáj sebed van, azt villámsebesen rendbe kell hozni, mert könnyen elfertőződhet vagy elrákosodhat, pocsék vele élni... Elég rövid idő alatt gyógyul a műtét után, de mindenkinek más, és nem szabad elhanyagolni.
A spirál működő módszer fogamzásgátlásra, de úgy tudom, hogy csak gyerekeseknek rakják fel, mert szülés után a méhszáj tágítása könnyebb.
Spirált akkor tesznek fel, amikor épp menstruálsz, mert 1) ilyenkor biztos, hogy nem vagy terhes 2) nyitottabb a méhszájad, könnyebb feltenni a spirált.
Sok nőnek fájdalmasab, elhúzódóbb lett tőle a vérzése, és ez sem 100%-os, emellett is teherbe lehet esni. A fogantatást nem akadályozza, csak a már megfogant baba beágyazódását teszi lehetetlenné. Én nem ezt a módszert választanám, de tény, hogy ez a legolcsóbb, egész hatékony, és különösen a harmadik világ túlszaporodási gondjain sokat segíthetne, ha ott elterjedne.
Nekem Mirena spirálom van.Ami NEM a megtermékenyített petesejt beágyazódását gátolja meg.Ez egy hormontartalmú spirál,bár olvastam,hogy hormont nem akarsz!Viszont ez helyileg ható hormon,nem mérgezi az egész szervezetet.Drága ugyan,de nekem nagyon bevált.A mensesem 1-2 nap és elég egy tisztasági betét.És teljesen biztonságban érzem magam.99.9% a megbízhatósága.De itt van egy link,olvasd el.Üdv:B.
Szintén Mirenám van, de abszolút nem vagyok vele megelégedve. Júliusban tette fel az orvos, azóta görcsölök és vérzem (folyamatosan!). Visszamentem már sokszor, ő azt hajtogatja, hogy még várjak. Amint vége az ünnepeknek, az lesz az első dolgom, hogy levetetem egy másik orvossal.
Ezzel csak azt akartam kifejteni, hogy nem mindenkinek jön be, valakinek semmi baja, viszont másoknak pokol.
De ha nem bírod a hormontartalmú bogyókat, érdemes megpróbálni, sokat nem vesztesz vele, hátha neked bejön.
Nekem is mirenám van, tényleg elég egy tisztasági betét!
Sőt nem fáj semmim!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!