Mi értelme a gátvédelemnek ha lereped a gát fenékig, mikor már kibújt a baba? Igy szültem, véleményeket várok. Elkéstek a gátmetszéssel?
Elnezest mindenkitol!En tevedtem!22.03-as vagyok!
"A gátmetszésnek több előnye van, mint hátránya, ettől csak abban az esetben tekintünk el, ha ez sem az anya, sem a magzat kockázatát nem növeli. Ilyenkor lehet szó gátvédelemről, amely azt jelenti, hogy a magzat fejét visszatartjuk, hogy hosszabb idő alatt csússzon ki."Reszlet Dr.Torok Miklos foorvos interjujabol...
Gátvédelem mindig történik szülés közben. A metszett gátat is védeni kell a tovább repedéstől.
Hogy minek kell valakit hanyatt fektetni szülés közben.... Ez egy rejtély számomra.
Nekem két metszésem volt, az első kevésbé volt problémás a második iszonyatosan fájt hónapokig.... A harmadik pedig a kétszeresen heggedt gátamon kibújt sérülés nélkül... Képzelem mennyire volt szükség a metszésekre.
Szülésznő
Én is védelemmel akartam szülni, de mikor a fejteteje látszott már, kint volt valamennyire, a 3. fájásra olyan erőset toltam, hogy szinte kirepült belőlem a gyerek. :)
Sajnos repedtem, 1,5 hétig nem igazán tudtam ülni, de utána gond nélkül begyógyult.
Mindenkinek máshogy kényelmes, nekem csak hanyatt fekve volt jó, még oldalra fordulva sem.
nem tudom, én nem szültem, de amit a szobatársaim meséltek, a vajúdás végén nem hiszem, hogy bírták volna függőleges helyzetben, szerintem annak örültek, hogy hanyatt fekve bírták valahogy.
és hason,oldalt fekve nem igen tudom elképzelni a dolgot.
és nekem az is logikus, hogy bizonyos esetekben épp a gátmetszés jelentené a gátvédelmet. Mint a kérdezőnél.
Egyébként pedig szerintem ez teljesen egyéni dolog, nem lenne szabad sem az egyik, sem a másik irányba elmenni. Ha szükséges (akár mert az anya nem bírja, nem tágul akármi vagy mert a doki, szülésznő nem igazán kompetens) akkor vágás. és ha szükségtelen a dolog, mert minden feltétel együtt van, akkor gátvédelem.
Szia!
Szerintem még nem kaptál megfelelő választ :)
A gátvédelemnél olajjal maszírozzák a gátat, hogy nyúljon.
Nálam is így volt, de amikor már kezdett kibújni a baba feje, mégiscsak vágtak egy kicsit, nehogy elrepedjek. Így a jobb lábam irányába (nem vízszintesen persze) végezték a gátmetszést, ami kb 1,5 centi volt. 4 öltéssel varrták össze. Nem repedtem tovább.
Vagyis nálad tulajdonképpen elkéstek a gátmetszéssel.
Amúgy a sógornőm Németországban szült, ott nem szoktak gátmetszést végezni. Ő is repedt, de nem tudom, milyen irányba.
És nem azután szakadtál, miután kibújt, hanem közben, csak lehet, éppen nem a gátadat figyelték. Nekem is akkor mondták, hogy nem repedt tovább a gátmetszésem, amikor varrtak össze.
Én körömvirág krémmel kentem, de az Aloe First-öt is dicsérik nagyon. Meg jegeltem első éjjel :)
Jobbulást!
14:49-es vagyok. Én is az Istvánban szültem. Úgy látszik, ott ügyesek a szülésznők :)
Nekem egyébként 4 kg feletti lett a babám, 36 centis fejkörmérettel, így nem meglepő, hogy vágtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!