Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki hajlamos a pánikra,...

Aki hajlamos a pánikra, esetleg pánikbeteg, annak kijött szülésnél?

Figyelt kérdés

Én nem voltam dokinál, tehát nem diagnosztizáltan vagyok pánikbeteg, de tudom, hogy vannak kiszolgáltatott helyzetek, amikor bepánikolok tisztességesen.

Néha attól tartok, hogy esetleg a szülésnél is előjöhet, különösképpen a császárnál.

2009. jan. 20. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Én eléggé pánikolós vagyok, de szülésnél teljesen máshol járt az eszem...
2009. jan. 20. 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Én is hajlamos vagyok a pánikbetegségre,2x szültem,megdicsértek,hogy ritka fegyelmezetten viselkedem.Nem jött elő a pánikolásom,de bezzeg a gyerekágyas időben...Sokat segített,hogy a férjem mindíg telóközelben volt,türelmes volt hozzám,és mindíg lebeszélt a hülye gondolatokról.
2009. jan. 20. 15:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én családi tragédiák sorozata miatt lettem pánik beteg annyira hogy gyógyszert is szedtem. Aztán amikor kiderült jön a baba azonnal abbahagytam a gyógyszer szedését és az agyam "átállt" a babára. Egyszer sem volt várandósság alatt pánikrohamom pedig végig veszélyeztetett terhes voltam. Én is tartottam tőle, hogy majd szülés alatt előjön, de nem! Hidd el annyira koncentrál az ember a babára a vajúdás alatt és arra hogy megkönnyítse a baba világra jövetelét, hogy sem erom, sem időm nem volt ezzel foglalkozni. Viszont utána eléggé kibuktam az első pár hétben és nem a baba miatt vagy a vele való dolgok miatt, hanem mivel nagyon durva szülésem volt embertelen kínjaim voltak. És ezek a fájdalmak nagyon kikészítettek. De nagyon rendes férjem van aki minenben segített és mellettem volt az első négy hétben szabadságra ment és táppénzre mert felkelni is alig tudtam. Se ülni se állni nem bírtam. Viszont még a szülész orvosom is megdícsért hogy milyen ügyes voltam és hogy nem gondolta volna hogy elkerülhető lesz a császár. Úgyhogy ne izgulj. Veled is minden rendben lesz. Boldog babavárást neked.

2009. jan. 20. 15:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Epidurálist kértetek, kaptatok?
2009. jan. 20. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
15,53-as vagyok. Én nem kértem semmilyen fájdalom csillapítót. Az epidurált pedig kifejezetten elutasítottam már szülés előtt is mert beteg a gerincem és nem szerettem volna egyel több nyomort életem végéig. Nagyon fájt a szülés de mindent megért és csak szép emlékeim vannak.
2009. jan. 20. 18:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is szedtem gyógyszert régebben, de még jóval a terhességem előtt leszoktam róla. Utána csak ritkán volt egy-egy pánikrohamom, de szerencsére csak enyhén. Féltem, hogy előjöhet a szülés közben, szóltam is erről az orvosomnak. Azt mondta, hogy ilyen nem igazán fordul elő, mert az ember egészen más tudatállapotban van, ráadásul sokaknál a szülés és a terhesség meg is szünteti a pánikbetegséget. Igaza volt. Eszembe sem volt pánikolni, gyorsan szültem, és nem kértem epidurált. Minden rendben lesz, ne aggódj!
2009. jan. 20. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
A második vagyok,én sem kaptam egyszer sem fájd.csilllapítást.Simán szültem mind a kettőt.Nem lesz semmi baj,nyugi!
2009. jan. 21. 11:30
 8/10 anonim ***** válasza:
3. válaszolónak:bocs,de engem a gyógyszerszedésed érdekelne. Hány hetesen hagytad abba a gyógyszert? Erős gyógyszerek voltak? Szóltál-e az orvosnak és mit mondott. Én is szedtem 7 hetes koromig,és aggódom.
2009. jan. 21. 23:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Az én pánikolós gondolataim leginkább a császármetszés és az EDA körül forognak. Úgy érzem, az problémát jelenthetne nálam, ha úgy elérzéstelenítenék a testem (lábam), hogy nem érezném egyáltalán. Félek, hogy ettől be tudnék pánikolni, illetve a hasi műtéttől úgy komplett, ha én ébren vagyok, nem érzem a testemet, s közben vágdosnak, stb.

Szóval ez az én nagy parám, s ez ügyben jó lenne, ha meg tudnék nyugodni.

2009. jan. 22. 09:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is pont ezektől féltem! Szerintem beszéld meg az orvosoddal, hogy ha császárra kerülne a sor, altasson el. Az EDA nélkül pedig ki lehet bírni a szülést. Persze fáj, nagyon is, de én úgy voltam vele, hogy inkább fájjon, minthogy moccanni se bírjak, attól meg hogy a gerincem környékén szúrkálnának, végképp megijedtem . Attól biztos bepánikoltam volna. Ne félj, nem jön majd rád a roham! Tényleg másra gondol az ember olyankor. Könnyű, gyors szülést!
2009. jan. 23. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!