Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan oldottátok meg a saját...

Hogyan oldottátok meg a saját látogatási rendeteket? Kórházban és otthon egyaránt.

Figyelt kérdés
Én ettől nagyon tartok, ugyanis van olyan rokonom, akinél a célzások sem érnek célba. Már a kórházi tartózkodás alatt is attól félek, hogy össze-vissza jönnek majd. A szülőket is gondoltam egy időpontra hívom be. Szerintetek mondjak meg nekik egy időpontot? És otthon hogyan oldottátok ezt meg?
2009. jan. 20. 15:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálam jöttek bejelentés nélkül is.Gondolhatjátok hogy örültem.
2009. jan. 20. 17:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt hiszem én vagyok itt ma az egyetlen kivétel. Én örültem a látogatóknak a kórházban és itthon is. A kórházba a család jött, nagyon boldogok voltak, gyönyörködtek a babánkban, és kényeztettek mindenféle finomsággal. Jól esett hogy ott voltak, és együtt örülhettünk.

Itthon az első két hétben anyósom jött többször is. Nem zavart, jókat beszélgettünk ameddig manóka szopizott. A barátok és a rokonok is eljöttek több turnusban. Mindenki tudta szinte magától a rendet, kézmosás, és még így is kevéske baba fogdosás. Jól esett hogy eljöttek, és mindenki őszintén örül.

2009. jan. 20. 19:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne tervezz előre, mert nem tudhatod, milyen szülésed lesz.

A kórházba szerintem a szüleiden, anyosódékon, férjeden, testvéreden kivül nem hivj senkit. Felesleges.

A rokonokkal tudatni kell, hogy ha jól lesztek, szóltok, és jöhetnek, én 6 hétig teljesen indokolatannak látom a látogatást, mivel a pici csak alszik vagy szopik. 1-2 óránként szoptatsz, mire büfi, peluscsere, már kezdheted előről. Ráadásul fáj a vágás, fáj a mell, fáradt az ember, nem hiányoznak a rokonok. Nekem 2 hetes sem volt a pici, mikor jöttek a férjem rokonai, nem tudtam ülni, a mellem majd ki durrant, a mellbimbóm szét volt repedve, majd összeestem a fáradságtól, ráadásul beteg is lettem, és anyosom még odaszólt nekem, hogy : pattanjál, Te vagy a háziasszony. gondolhatod az arcomin kiült az értelem, bepöccentem, és szépen halkan odamindtam neki: pattanjon a f*szom, én szültem, nem ők.

Hát többet nem mondta :) És ez igy ment minden hétvégén, mire 6 hetes lett a kislányom, elfogytak a látogatók, pedig akkor kellett volna jünniük. tiszta ideg voltam mindne hétvégén, hogy ugye megfőzzünk, megebédeljünk, mire jönnek, legyen ugye elpakolva, kitakarítva, hát.....

Szóval szerintem nagyon fárasztó ha hamar jönnek a látogatók.

2 gyerekes anyuka

2009. jan. 21. 11:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is tök jófej anyósom volt és jól kijöttünk egymással de amióta megszületett a kislányom azóta pokollá tette az életem, először depis lettem majd a sok idegeskedéstől elapadt a tejem. Ekkor telt be a pohár hiszen addig iszonyat mennyiségű tejem volt.

A kórházban fáradt voltam és tökre izgatott hogy végre megszületett a kislányom, a hátam közepére nem kivántam látogatókat.

Szülés előtt viszont kijelentettem hogy ha hazajövünk akkor minimum 1 hétig senki sem teheti be a lábát hozzánk mert szeretnénk összeszokni. A babának a környezet miatt nekünk meg azért mert hát ugye eddig nem volt gyerekünk és nem tudtuk milyen az. erre anyósomék már másnap délután kopogtak az ajón...azt hittem hogy menten agyvérzés kapok. A baba persze aludt, én nem engedtem kivenni az ágyból ezért ő össze vissza tapogatta és kb. 5 percenként ki-be mászkált a szobába. Állandóan még a mai napig át akarja venni helyettem az anyaszerepet.

Azóta is majd megfeszül ha egy héten 1x lagalább nem láthatja a gyereket, és ha itt van akkor is úgy kell rászólni hogy tegye már le mert ha elmegy akkor utána meg mi isszuk meg a levét mert a kisasszonyt nem lehet letenni mert akkor sir.

A rokonok meg állandóan hivogattak minket hogy mikor visszük már el megmutatni a babát, én meg mondtam hogy ha látni akarják akkor jöjjenek el megnézni és nehogy már én vigyem el hozzájuk.

Mindent összevetve: A rokonok és a vendégek vannak értetek és nem forditva.

nekem már sokan tanácsolták azt és köztük az orvosunk is, hogy egysezerűen jelentsem ki neki hogy a nagyszülő unokázzon...játtszon vele, foglalja le,ha annyi idős. segitsen a háztartásban, pl. főzni, vasalni, de ne ő akarja ellátni a babát.

Ja volt olyan is hogy azt mondta nekem anyósom hogy fejjek már le tejet csak azért hogy ő etethessen. ppffff.......

Szóval szerintem az legyen amit te szeretnél és mindenki igazodjon hozzátok, ne engedd meg hogy mindenki akkor menjen mikor neki jól esik. Ja és mikor a gyerek alszik.

Én megfogadtam hogy ha lesz még 1 gyerekem akkor mindent másképp fogok csinálni.

2009. jan. 21. 21:57
 15/15 A kérdező kommentje:
Tanulságos mindannyiótok írása, az biztos... Köszi a tanácsokat.
2009. jan. 22. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!