Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan oldottátok meg a saját...

Hogyan oldottátok meg a saját látogatási rendeteket? Kórházban és otthon egyaránt.

Figyelt kérdés
Én ettől nagyon tartok, ugyanis van olyan rokonom, akinél a célzások sem érnek célba. Már a kórházi tartózkodás alatt is attól félek, hogy össze-vissza jönnek majd. A szülőket is gondoltam egy időpontra hívom be. Szerintetek mondjak meg nekik egy időpontot? És otthon hogyan oldottátok ezt meg?
2009. jan. 20. 15:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
sztem Te szülsz Te gyereked lesz s igen ami nektek jó azt igenis mond meg nekik, h mit hogy szeretnél.
2009. jan. 20. 15:07
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy hogyan reagáltatok, illetve a rokonok hogyan reagáltak.
2009. jan. 20. 15:09
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem megértették...ezt meg kell érteniük, meg ugye tapintatossságból előtte minimum fel kell téged hívniuk látogatás ügyben.
2009. jan. 20. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Hát Én elég nagy bajban vagyok, szerencsére nem a saját szüleimmel, mert Ők mindig, egyéb más esetben is, csak akkor jönnek, ha hívom Őket, tök jó fejek, viszont anyósom, aki 150 km-re lakik egyébként Tőlünk, teljes természetességgel kijelentette, hogy Ő idetelepedne hozzánk pár napra, miután megvan a baba. Én ezt annyira, de annyira nem akarom, hogy be fogom vállalni akár azt is, hogy őrületes sértődés lesz az elutasításból. Szerintem Te se törődj azzal, hogy körülötted ki mit akar, a Te életed most Rólad és a babádról szól, mindent úgy rendezz, ahogy Neked a legjobb, legkényelmesebb, akár azon az áron is, ha valakinek ez nem tetszik.
2009. jan. 20. 15:12
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen sztem is előbb odaszólnak neked, vagy a pároddal beszélik le hogy mikor tudnának bemenni a kórházba hozzátok.Én igazából úgy voltam vele hogy inkább a kórházba jöjjenek be 5 percre minthogy otthon zaklassanak.Mondjuk én tudtam mozogni szülés után igy ki tudtam menni a babával a látogató szobába.Az itthoni látogatásokat viszont csak a családtagoknak engedtük az első 6hétben.De ők sem jöttek sűrűn, kivéve anyut (mert őt kifejezetten szerettem volna ha velem van).De én is ezen aggódtam még a szülés előtt de szerencsére elég gördülékenyen ment.Aki nem ért a célzásokból annak kerek perec mond meg és kész!Tudom hogy rossz, de most rólad és a babádról van szó a többi nem kell hogy érdekeljen!

Üdv.

2009. jan. 20. 15:15
 6/15 A kérdező kommentje:
Hú, hála istennek, nálam azért anyós is rendes, tényleg tapintatosak. Itt inkább nagyszülőkről van szó. Ki fogom találni, hogy pl. 16-17 között jöjjenek be egyszerre a szülők. Vagy ilyesmi.
2009. jan. 20. 15:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Remélem azért nem lesz tilalom az influenza járvány miatt, mert tényleg jobb a kórházban "letudni" őket. A barátoknak már jeleztem és megértik, jönnek majd, ha szólunk. Itt már olyat is olvastam, hogy a férjet nem engedték be a szülésre a tilalom miatt, pénteken rákérdezek a védőnőnél, nehogy meglepetés érjen...
2009. jan. 20. 15:18
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

Szia,nekem aki látogatók jöttek a kórházba:párom-ő naponta 2x:),apum,(anyum már sajnos nem él),tesómék. Párom mondta anyujának,h kérdezze meg tőlem,mikor jöhet,mert nem szeretnék látogatót,na ő erre megsértődött hogy mi az hogy időpontot kell kérnie, és nem jött be "csak 1 X".Akkor meg akarta nézni az unokáját,csakhát előtte 2 perccel vitték el a picit etetés után,és ismét a párom:) mondta neki,hogy így járt,nem hozatjuk ki az ablakhoz a picurt h megnézhesse,hadd pihenjen:) Szóval nagyon tündéri a párom,ő intézte,hogy akkor jöjjön az ő családja amikor én szeretném.

Az én családomnak meg megmondtam, h az 5 nap alatt,amíg bent vagyunk max 2X jöjjenek,h tudjak pihenni,így is tettek. Hívtak mikor jöhetnek és egyszerre jöttek,h ne egész nap szállingózzanak,mert az kegyetlen fárasztó!!!Gondulj bele 3 óránként hozzák a picit,45 perc a szopi,a másik fél óra mire lefejsz,utána ha gondolod tusolás,és már el is telt a 3-ból 2 óra...

Nálunk legalábbis így volt,szóval elég fárasztó.

Más rokon-uncsitesó stb meg nem jöttek,csak miután hazajöttünk kb 2 hónapra,de ők is informálódtak,mikor jöhetnek.

Szóval én szerencsés vagyok ilyen téren,nálunk anyósomon kívül nem volt sértődés:)Meg igazából az se érdekelt volna,ha vki megharagszik,hiszen én szültem nem ők,szóval ahogy érzed,úgy engedd te is a látogatókat,és ne érdekeljen,ha vkinek ez nem tetszik!!!!

Könnyű szülést kívánok!!!!

2009. jan. 20. 15:22
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kerek perec megmondtam hogy ki jöhet be a kórházba és ki nem. És aki jöhet az mikor jöhet. Otthon pedig az első egy hétben senkit nem engedtünk be mert ezek az elős napok arról szólnak hogy megismerjétek a babát és össze szokjatok vele. Illetve én senkit nem kívántam a hátam közepére sem a fájdalmaim miatt sem és egyébként sem. Nekem már nincs anyukám de őlett volna az egyetlen ember akit elviselek a férjemen kívül. A baba három hetes korától jöhettek látogatni de kizárólag egy nap maximum két ember akkor amikor én mondtam és maximum fél órát maradhattak. Egyébként a mai napig nem fogadok senkit aki váratlanul esik be mert ki nem állhatom az ilyen embereket. Én sem megyek senkihez bejelentés nélkül. Ha rokon ha nem. Aki pedig ezért megsértődik az nem is kell hogy jöjjön.
2009. jan. 20. 15:57
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én karácsony előtt szültem, szenteste már otthon voltunk, így 2 és fél napot töltöttünk a kórházban. Előre féltem,hogy megint az lesz, mint az első két szülésemnél, amikor is boldog-boldogtalan feljött hozzám a kórházba... Nagyon nem szerettem. Fáradt voltam, fájt mindenem, nem tudtam ülni, legszívesebben sírtam volna sokszor kínomban, de senkit nem akartam megbántani. Most a 3. babánál már több eszem volt, hiába, eltelt 5 év, és kijelentettem a férjemnek, hogy aki neki közli,hogy be akar hozzám jönni, annak mondja meg, hogy én üzenem, inkább majd hozzánk jöjjön, és később, pár hét múlva. Így is volt sajnos, aki már a 4., 5. napon ott ült nálunk, én szinte csak állni tudtam vagy feküdni, nem volt erőm és kedvem a vendégekkel foglalkozni, mert ilyenkor a baba a legfontosabb. Nyugodtan mondd meg Te is, hogy inkább majd hozzátok menjenek, a kórházba tényleg csak a legközelebbi család és barátnő! A baba, a szoptatás érdeke is ez! Sok sikert!
2009. jan. 20. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!