Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtt lelkileg mi...

Szülés előtt lelkileg mi zajlott le bennetek?

Figyelt kérdés
Én 38 hetes vagyok és most jutottam el odáig, hogy elmúltak a félelmeim és úgy érzem, most már szülni akarok és babázni szeretnék. Valahogy fel is dobnak a jósló fájások is és nagyon várom az egészet. nálatok is volt ilyen vagy mást éreztetek?
2010. dec. 10. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazából a finishben, én már várva vártam minden napot, hogy menjünk már végre. Nem aludtam már semmit, szenvedés volt minden mozdulat, és alig vártam, hogy találkozzam a Kislányommal.

Aztán amikor elfolyt a magzatvíz, és 6 órán keresztül 0 fájással feküdtem a szülőszobán, volt időm és energiám gondolkozni.

Akkor valami hihetetlen szomorúság is úrrá lett rajtam. Félni nem féltem, de éreztem, hogy valami véget ér, valami lezárul. Szó szerint végigzongoráztam a fejemben az elmúlt hónapokat, kicsit el is pityeregtem magam.

Szóval nagyon vegyes érzéseim voltak. Örültem is meg nem is, hogy itt az idő.

Ez a kettős érzés még a szülés utáni 5. hétig kitartott.

Egyik pillanatban boldog voltam, másik pillanatban annyira hiányzott Ő a hasamból. Pedig ott feküdt mellettem, és tudtam, hogy Ő volt bent, de mégis olyan volt, mintha Valamit a kórházban hagytam volna.

Na szóval dolgoztak a hormonok rendesen.

Könnyű, szép szülést kívánok

2010. dec. 10. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindenem fájt és kaptam egy terhességes kiütést is. A legrosszabb viszont a túlhordás volt. 10 nappal túlhordtam, még az elsö napokban nem voltam elkeseredve de a 9-ik napon nem a dokinénim volt a praxisban hanem a kolléganöje és vissza rendelt, és akkor ott álltam és majdnem elbögtem magamt. aztán észbe kapott hogy 9-ik napon vagyok és mehetek másnap szülés indításra. teljes boldogságba mentem haza. belöttem a sérómat, össze készültem és másnap bementem szülni. a vizsgálattól beindult a szülés nem kellett indítatni és 5 óra alatt megszültem. iszonyat megkönnyebbälés volt a részemröl. maga a szülés kitolási szakasza nagyon nehéz volt másfél órán keresztül tartott, és vákummal tartották a babát, de a szülés után egy órával ott vigyorogtam meg nevetgéltem a párommal meg a barátnömmel minden képen szuper a hajam és vigyorgok.
2010. dec. 10. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
nálunk annyira váratlanul történt, és gyorsan h időm sem volt felkészülni...épp akkor én nem szülni akartam, hanem aludni, mert álmos voltam...5 héttel jött korábban, észre sem vettem s már babáztam, nem is fogtam fel mi történt, csak jóval utána gondoltam át.
2010. dec. 10. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon vártam, de túlhordtam. A kiírt dátum után viszont már úgy voltam, hogy nem bánom, ha még nem... majd holnap. Jó, hogy nem félsz már a szüléstől (nekem is a 38. héten múlt el a para), mert tényleg nem érdemes. Hamar eltelik a szülés is, nem olyan mint egy betegség. Szóval én is szerettem a jóslókat... de hát utána még jó 1 hónapig nem szültem... szóval csalóka volt. Azt tanácsolom, hogy aludj sokat. Ha a cuccok be vannak pakolva akkor élvezd ki az utolsó perceket, amíg pocakos vagy (esetleg vegyél kisrucikat, mert egy ideig úgysem fogsz tudni, mert jó érzés, ahogy ficánkol benned és sokáig nem lesz ilyen. Aztán meg jön egy NAGYON-NAGYON jó időszak.:):):)

Egy (pont ma) 3 hónapos baba anyukája

2010. dec. 10. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Öszintén?

Az elsőnél paráztam, met nem tudta mi vár rám, amásodik előtt meg azért, mert már tudtam mi vár rám.

Volt egy dolog amitól kimodottan féltem, hogy másodoknál ne történjen meg újra, de megtörtént:-(((

Ráadásul mind akettő indított szülés volt.

2010. dec. 10. 22:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden rendbe legyen hogy ur Isten mindjárt láthatom a gyerekemet hogy most már csak órák kérdése és 3-an leszünk .
2010. dec. 11. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!