Miért fél mindenki annyira a szüléstől? Szerintem simán túl lehet élni, pedig megszenvedtem én is.
Én például - mint az egyik előttem szóló - roppant nehezen tűröm a fájdalmat. Nagyobbik lányommal amikor terhes voltam, előttem szült két nővérem. Egyikük elájult a folyosón, másikuk majdnem ott maradt a babával a szülőágyon...:(Na, ezek után menj nyugodt szívvel szülni...
este fél 9 körül értünk a kórházba, tök egyedül voltam, semmit nem tudtam, mit csináljak, mi fog történni. Amikor a CTG-n lelassult a baba szíve, és burkot repesztettek, elkezdtem pánikomban bőgni, mert párom még sehol nem volt.
Amikor végre behívták, megnyugodtam, bár rettentően fájt minden összehúzódás. 2 ujjnyira voltam csak kitágulva, de már második órája tolófájásokkal küszködtem, majd a végén, mire már végre felkészült az altestem és a baba is, hogy világra jöhessen, addigra már tolni nem maradt erőm, úgyhogy a doki nyomta ki belőlem a babát.
A második szülésemnél már tisztában voltam vele, hogy mi hogyan fog történni, mégis, amikor fájásokkal küzdve sétálgattam a szülészet folyosóján, és hallottam a szülőszobákból a többi anyuka "szenvedését" elsírtam magam, és elkezdtem félni, mert TUDTAM mi következik, tudtam, mennyire fog fájni...amikor már perces fájásaim voltak és velem volt párom is egy szülőszobában, már nem akartam ezt a herce-hurcát. Kb. egy óra múlva irdatlan fájdalommal jelentkezett az első tolófájás, aztán még vagy 3, és már meg is született kisebbik lányom.
És már nem is gondoltam a fájdalomra, csak néztem a pocakomon pihegő kis cunisomat! :)
Hozzáteszem, az a nővérem, amelyik majdnem ott maradt, közölte: ő soha többet nem szül...megértem, de én bármikor mégegyet szívesen! Mert ezért a fantasztikus csodáért megéri az a fájdalom...
Szia!
Akkor én vagyok az egyik kivétel! Én nem félek a szüléstől!!! Első babám lesz és már nagyon várom. Sok kisfilmet megnéztem már ezzel kapcsolatban és meg is könnyeztem, sőt azt is tudom hogy baromira fog fájni és hogy lehet hogy én leszek az egyetlen aki üvőlt majd szülés közben, de lehet hogy meg tudom oldani a szenvedésem pár könycseppel és szenvedéssel. Én inkább félek az utána történtek miatt. Mivel vérszegény vagyok nem sok jóval bíztatnak, de a lényeg hogy annyira egybe legyek hogy a babócámat tudjam rendezni. Itthon meg az elején lesz segítségem. Talán pont ezért lesz egyszerűbb a szülésem? Nem tudom de lassan eljön a mi időnk is. Még most nagyon btor vagyok!!!
38+4 heteske
Köszönöm a válaszokat! A kérdést nem provokációnak szántam, és örülök, hogy nem vettétek annak.
Kedves 4. válaszoló! Érdekes módon csak te gondolod, hogy ezzel a kérdéssel kötekedni akartam. Ez téged minősít! Érdekes módon mindenki más megértette a kérdést és értelmesen válaszolt. Ez azt igazolja, hogy egyedül te jársz ide kötekedni. A bunkó stílusod is ezt igazolja.
Kedves utolsó válaszoló!
Az én kisfiam is 4500 grammal született, simán szültem.
Igaz nem volt könnyű, 3 óra volt a kitolás. Szanaszét szakadtam, 16 öltéssel varrtak össze. De meg tudtam csinálni, és azt hiszem, lehetek büszke rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!