Miért mondják, hogy ha koraszülött a baba, jobb ha a 7. hónapban születik, mint a 8. ban?
szia,
A tüdeje miatt. Ha valakiről tudják, hogy korababája lesz akkor tüdőérlelőt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlődni.
De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj.
Szorítok nektek, vigyázz magatokra.
szia.én végig aggódtam, hogy koraszülött lesz,és most távozott a nyákdugó.doki szerint idő mint a tenger/hahahaha/ -persze,nem neki kell szülnie-. picit bevonzottam magamnak a
koraszülést,mert 38ik hétre születik,de ez nem gáz.nyugidj meg mert minél többet rágodsz ezen a szervezeted ugy fog cselekedni. probáld azt ki amikor fázol,hogy nem fázom hawain vagyok,ha sokat mondogatod meleged lesz. ugyanigy van a szüléssel is,agyad fogja mire gondolsz,és egy idő után teljesiti is. ugyhogy ne rágodj azon hogy koraszülött lesz. ha az is már segitenek rajta visszamaradás nélkül.
nyugi rendesen fog jönni a pici.
minden jót.
Szia!
Én erről azt hallottam, hogy tévhit (igazából akkor hallottam erről az elméletről elöszőr, amikor azt olvastam, hogy tévhit).
Nem tévhit.
A baba tüdejének érettsége az ok.
Ha a 7-dik hónapban születik meg,akkor idekint segitik elő a tüdő fejlődését az elejétől a kifejlettségig.
A 8-dik hónapban csak félig van megérve a tüdő ezért veszélyesebb.
Mert ugye a 9-dik hónapra érik meg teljesen.
Hát nem tudom.Szerintem is tévhit.De talán kérdezd meg az orvosodat.(Mivel ő szakember,mi meg csak arra tudunk hagyatkozni,amit olvasunk,és halunk)
Amúgy a 29.héttől beszélünk koraszülésről,előtte még vetélés.(Magyarán a pici szinte életképtelen.)A hetedik hónap eleje még vetélésként van nyilvántartva.Minél később fejlődik jön a pici,annál érettebb a kinti létre.(De ezt csak a józan paraszti eszem mondatja velem.)
Ne aggódj a koraszülésen,mert ha még feszengsz is miatta az végképp nem tesz jót.Kialakul egy pszichés stressz,és az is emeli a vérnyomást.
Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következő miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdő és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdőnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erőteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdő érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdőnek ellátni.
Ez így valóban logikusan hangzik.
Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják.
A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdő fejlődése, mint a súlyfejlődés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél később születik (na persze a normális időig), ez igaz a tüdőre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is.
Valóban volt egy ilyen tévhit régen, de ezt még valamikor a múlt évszázad hetvenes éveiben megcáfolták. Kár, hogy még a XXI. században is fölbukkan...
Amerikában a 20. héttől már koraszülésnek tekintik, ha világra jön a baba, mert már van némi esélye a túlélésre. Nálunk jelenleg talán a 26. hét a határ, de biztosan ez is fog menni lefelé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!