Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják, hogy ha koraszü...

Miért mondják, hogy ha koraszülött a baba, jobb ha a 7. hónapban születik, mint a 8. ban?

Figyelt kérdés
Még csak 31. hetes vagyok,de annyi panaszom van,meg magas vérnyomásom,magas a cukrom,sokan mondják,hogy lehet előbb fog jönni a baba és azt hallottam a 8. hónapban veszélyesebb.Mért?Nem fejlettebb a baba már a 8. hónapban?
2008. jan. 15. 21:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

szia,

A tüdeje miatt. Ha valakiről tudják, hogy korababája lesz akkor tüdőérlelőt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlődni.

De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj.

Szorítok nektek, vigyázz magatokra.

2008. jan. 15. 21:44
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

szia.én végig aggódtam, hogy koraszülött lesz,és most távozott a nyákdugó.doki szerint idő mint a tenger/hahahaha/ -persze,nem neki kell szülnie-. picit bevonzottam magamnak a

koraszülést,mert 38ik hétre születik,de ez nem gáz.nyugidj meg mert minél többet rágodsz ezen a szervezeted ugy fog cselekedni. probáld azt ki amikor fázol,hogy nem fázom hawain vagyok,ha sokat mondogatod meleged lesz. ugyanigy van a szüléssel is,agyad fogja mire gondolsz,és egy idő után teljesiti is. ugyhogy ne rágodj azon hogy koraszülött lesz. ha az is már segitenek rajta visszamaradás nélkül.

nyugi rendesen fog jönni a pici.

minden jót.

2008. jan. 15. 22:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én erről azt hallottam, hogy tévhit (igazából akkor hallottam erről az elméletről elöszőr, amikor azt olvastam, hogy tévhit).

2008. jan. 15. 22:32
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez tévhit.
2008. jan. 15. 23:17
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem tévhit.

A baba tüdejének érettsége az ok.

Ha a 7-dik hónapban születik meg,akkor idekint segitik elő a tüdő fejlődését az elejétől a kifejlettségig.

A 8-dik hónapban csak félig van megérve a tüdő ezért veszélyesebb.

Mert ugye a 9-dik hónapra érik meg teljesen.

2008. jan. 16. 06:13
 6/14 anonim ***** válasza:
24%

Hát nem tudom.Szerintem is tévhit.De talán kérdezd meg az orvosodat.(Mivel ő szakember,mi meg csak arra tudunk hagyatkozni,amit olvasunk,és halunk)

Amúgy a 29.héttől beszélünk koraszülésről,előtte még vetélés.(Magyarán a pici szinte életképtelen.)A hetedik hónap eleje még vetélésként van nyilvántartva.Minél később fejlődik jön a pici,annál érettebb a kinti létre.(De ezt csak a józan paraszti eszem mondatja velem.)

Ne aggódj a koraszülésen,mert ha még feszengsz is miatta az végképp nem tesz jót.Kialakul egy pszichés stressz,és az is emeli a vérnyomást.

2008. jan. 16. 08:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következő miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdő és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdőnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erőteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdő érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdőnek ellátni.

Ez így valóban logikusan hangzik.

Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják.

A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdő fejlődése, mint a súlyfejlődés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél később születik (na persze a normális időig), ez igaz a tüdőre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is.

2008. jan. 16. 09:20
 8/14 anonim ***** válasza:
86%
Aki azt írta,hogy a 29hét előtt született babák "életképtelenek"és az nem koraszülés,hanem vetélés,szerintem az az illető,KISSÉ EL VAN SZÁLLVA!!!!!!!!!!!Bár nem kívánom,hogymegtudd milyen ha korábban születik a baba,de nekem a fiam 2004-ben a 26.hétre született,és hála a kiváló orvosainak(bár voltak kezdeti nehézségeink)ma már a világon semmi baja.A barátnőm kisfia 24.!!hétre született,és ma már neki sincs semmi baja....Szóval a koraszülöttes anyukák nevében kikérem magamnak amit írtál...Amugy ha vki,akkor aztán én tényleg sokat tudok a kora babákról...Valóban jobb ha inkább a 7.hónapban születik mint a 8-ban,és valóban a tüdeje miatt..... Egy 18 hetes kismama
2008. jan. 16. 11:41
 9/14 anonim válasza:
100%

Valóban volt egy ilyen tévhit régen, de ezt még valamikor a múlt évszázad hetvenes éveiben megcáfolták. Kár, hogy még a XXI. században is fölbukkan...

Amerikában a 20. héttől már koraszülésnek tekintik, ha világra jön a baba, mert már van némi esélye a túlélésre. Nálunk jelenleg talán a 26. hét a határ, de biztosan ez is fog menni lefelé...

2008. jan. 16. 13:37
 10/14 anonim ***** válasza:
16%
Kedves válaszoló! Az illető, aki azt írta, hogy 29. hétig vetélésnek hívják a baba megszületését, az egyáltalán nincs elszállva. ugyanis 16. hétig korai vetélés, 29. hétig késői vetélés, 29. héttől koraszülés! Jobb ha utánanézel! Tényleg veszélyesebb a 8. hónapban való megszületés, mert a baba tüdeje csak félig van kifejlődve.
2008. jan. 18. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!