Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jó-e az, ha megpróbálom a...

Jó-e az, ha megpróbálom a párommal már most,22 évesen megnézetni, hogy hogyan születnek a babák?

Figyelt kérdés
Nem tervezünk még egyáltalán babát,de arra gondoltam hogyha leülök a párommal,és elmagyarázom neki szépen,hogy mit fog látni(direkt kerestem 3D-s videóanimációt,itt nincs vér,szenvedés,amitől olyannyira tartanak a férfiak: http://www.youtube.com/watch?v=duPxBXN4qMg&feature=channel_p.. talán lesz esélyem hogy egyszer majd velem is ott legyen a nagy pillanatban.Böngésztem már az előző kérdések között,van aki azt írja,hogy a párja egy film alapján döntött úgy,hogy bemegy,illetőleg volt olyan,aki éppen azért nem ment be.Kerestem igazi szülésekről készült videókat is,van,amelyikben szinte egy csepp vér sincs,de van olyan is,amelyikben bemutatják a gátmetszést.A párom úgy áll neki,hogy ááááá,ő tuti nem fogja megnézni a szülést,de szerintem ez egy csodálatos élmény lenne,és nekem szükségem lesz a közelségére.Komolyan volt már olyan,hogy valakinek ettől ment tönkre a szexuális élete?Ezt meg aztán végképp nem értem...Örülnék ha tapasztalt anyukák írnának,hogy ők hogyan vélekedtek gyermekvállalás előtt,és mi lett belőle!Köszönöm!
2009. jan. 16. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

Szerintem most még felesleges megnézetned vele ezt a filmet, majd talán akkor, ha már aktuális lesz a baba téma.

8 hete szültem, és nálam végig velem volt a férjem. Jó volt, hogy velem volt, erőt adott a jelenléte. sőt a végén még azt is megnézte, hogy stoppolt össze a doki! azt mondta, mégegyszer végigcsinálná.

A terhesség elején még bizonytalan volt, de mondtam, h én szeretném, ha bent lenne, de ő dönt, nem akarom erőltetni. és az utolsó hetekben már mindenkinek mondogtta, h apás szülés lesz.

2009. jan. 16. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt kérdés, hogy bejön-e velem. Ő mondta, hogy ott akar lenni. Sajnos az első babámat császárral szültem, ott a műtő előtt kellett várnia, viszont így hamarabb fogta a kezébe a lányunkat mint én.

A kisfiamat rendesen szültem, végig bent volt velem amíg vajúdtam. Mikor a kádban voltam nagyon szenvedtem, ő meg ott sírt mellettem. Azt mondta az volt számára a legnehezebb, hogy nem tudott segíteni nekem. Amikor tolófájásaim voltak ott állt mellettem, szorítottam a kezét(erre nem emlékszem, de azt mondta majdnem eltörtem), és amikor kibújt a kisfiunk együtt sírtunk. Nem sokat látott a vérből, és én sem. A gátmetszést azt látta, hogy ollóval csinálták, de azt is mellőlem.

Szóval a lényeg, hogy az én férjem igazán rosszul van a kórháztól, de a szülés alatt egyáltalán nem volt semmi baja!

Néztem már én is a you tube-on szülés videókat, de az pont a másik szemszögből mutatja be a dolgot, mint ahonnan mi láttuk. Úgy értem, ahol a fejem volt:) (Remélem ez érthető megfogalmazás)

Szóval én azt mondom menjen csak be, ez egy életre szóló élmény az apukáknak is!

Sok sikert!

2009. jan. 16. 16:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!:)

Végül is tényleg akkor kell majd ezt megbeszélni,ha ott lesz ténylegesen az ideje,hamár a pocakban lesz a baba.

Azért meg kell mondanom,a videók láttán én is nagyon megijedtem a szüléstől.Egy csomó kérdést és választ átnéztem,s utána menten a videókhoz.Mindenesetre csodálatos és emberfeletti dolog lehet életet adni.Majd ha ott lesz az én időm is,és testileg-lelkileg-anyagilag felkészültem egy babára,akkor lesz megint aktuális a téma,de azért köszönöm ezeket a csodálatos történeteket!:D

2009. jan. 16. 16:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én párom közölte, hogy nem hajlandó bent lenni a szülésnél, és majdnem elájult, amikor a szülőszobát megmutatta a szülésznő. Ehhez képest végig bent lett volna, de sajnos császár lett a vége. Még ne nagyon mutogass neki ilyeneket, bőven ráér akkor, ha már terhes leszel, akkor is sztem a második-harmadik trimeszterben.
2009. jan. 16. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:
21 éves vagyok,a párom 22 és 8 hete született mega kislányunk.Bent volt velem végig és nem a fejemnél állt,végig nézett mindnet és nagyon jó volt,hogy bent volt.Régen mindigg csesztetett,mikor mondtam,hogy hoyg fáj a fejem,a derekam,stb,hogy marhára fájhat,,biztsan csak nyavalygok,hát azóta nem mond ilyeneket:)jah,és elismeri,hogy a nők fájdalomküszöbe sokkal nagyobb:)
2009. jan. 18. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!