Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik a második babájukat...

Akik a második babájukat várják? Miben különbözik az elsőtöl és kezdettől a végéig? Tűnetek babamozgás stb. nagyon érdekel

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 10:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem foglakozok vele annyit, mármint nem csak ez a dolog köti le a gondolataimat, ezt hittem, nehezebb lesz, mert itthon vagyok a lányommal, és azt hittem, így lassabban telik az idő, de nem, sokkal gyorsabban.

Tudom mi vár rám, a dokinál hamar végzek, nem kell mindent a számba rágnia.

A férjemmel sem beszélünk róla annyit.

Viszont nehezebb eljutni a dokihoz, vérvételre, ekgra, stb. Mert nem mindenhová szeretném magammal kinni a nagyot.

Nekem könnyebb eddig minden. 17 hetes vagyok.

A baba mozgását a 13. héttől érzem, a héten érezném csak ha első babás lennék, már tudom mit kell érezni.

2010. nov. 30. 10:53
 2/10 anonim ***** válasza:

ugyan már megszületett, de hátha segíthetek a válasszal

az elsővel 6 hónapig hánytam, a másodikkal "csak" 4-ig. A elsőnél csak akkor voltam benne biztos, hogy őt érzem, amikor iszonyú nagyot rúgott belém a 18. héten, a másodiknál a 14. héten éreztem, hogy rugdos már. A szülés az elsőnél 3,5 óra volt ,a másodiknál 1,5. Mindkettőt természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül szültem ,a második nem csak az idő rövidsége miatt volt könnyebb, hanem azért is ,mert már tudtam ,hogy mire számíthatok. Itthon viszont nem volt annyira egyszerű, mert 17 hónap van köztük és nyilván mindkettőnek kellett a figyelem.

2010. nov. 30. 10:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Én úgy fogalmazok, hogy nekem a jelenlegi a második terhességem, de a 2. és 3. gyerkőcöt várjuk, mivel ikrek lesznek. Lehet, hogy ennek köszönhető, de a mostani terhességem teljesen más, mint az első volt. Az elsővel semmilyen terhes tünetem nem volt, kb. a 17. héten volt az első magzatmozgás, haskeményedés a 7. hónapban. Most viszont "szerencsém" van szinte minden terhességi tünetet átélni: hányinger, fejfájás, orrvérzés, fogínyvérzés, haskeményedés a 13. héttől, hasszúrkálás, szédülés, alacsony vérnyomás. Szerencsére soha nem egyszerre jön minden :-)

Ami viszont pozitívum, hogy sokkal előbb megmozdultak a babák, már a 14. hét óta érzem a mocorgást. :-)

2010. nov. 30. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:

3x szültem.

Mind a 3 terhességem más és más volt, de még csak a szülés is.

Miben különbözött: Mindenben szinte.

2010. nov. 30. 11:03
 5/10 A kérdező kommentje:

köszi a választ, anyukák kismamák

továbbra is szeretnék még olvasgatni :)

2010. nov. 30. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Az elsővel több időm volt foglalkozni. Mármint a terhességgel, magammal, az érzéseimmel. Most egy virgonc 2 éves kislány mellett nem sok időm van.

A kisfiam nagyobb, mint a lányom volt. Magzatmozgást hamarabb éreztem, a 14. héttől kezdve, a lányommal a 18. héten kezdtem érezni. A hasam formája más, és nagyobb is.

Kislányommal más ételeket kívántam, és nem hánytam csak egyszer, akkor is idegesség miatt. A fiammal sokkal többet voltam rosszul az elején.

A derékfájás és társai is hamarabb jelentkeztek most, persze valószínűleg a nagy pocakom miatt. Viszont ugyanúgy vizesedek.

A lányom lustább volt. A fiam miatt szinte egész éjjel fent voltam most is. Nem kímél a legényke! ;)

A lányommal 18 órát vajúdtam, aztán császároztak. Remélem, hogy a fiammal nem lesz császárom, és szeretnék sokkal rövidebb ideig vajúdni. Max. 8 hetem van még, majd meglátjuk!

2010. nov. 30. 12:47
 7/10 Jázmin anyucija ***** válasza:

21 évesen szültem a kislányom, most 25 vagyok, hamarosan érkezik az öcsikéje. Sokkal fáradékonyabb vagyok, az egész terhesség alatt is többet fájt itt-ott, mint az elsőnél. Eleinte a hasam sürven fájt, a lányommal viszont nem. A lányommal sokat hánytam kb. három hónapig, most csak 1-2 perces émelygések voltak, egyszer sem hánytam. Lányommal déltől vajúdtam, este fél 6kor született meg, iszonyatosan fájt, és nagyon bízom benne, hogy most hamarabb kibújik a bébi, és nem lesz annyira fájdalmas.

38hetes km.

2010. nov. 30. 13:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Mindkettő probléma-mentes terhesség volt,egyiknél sem jelentkeztek rosszullétek,hányinger,hányás.Nem voltam "kívánós"egyiknél sem.Az elsőnél megnőtt a libidóm,a másodiknál csökkent.az elsőnél többet álmodoztam róla,többet pihentem és lassan mentek a hetek.első magzatmozgás 20héten.a másodiknál este ha ágyba kerültem(végre)jutott az eszembe te jó ég kisbabám lesz.magzatmozgás 16héten. :) emiatt elrepült a 9 hónap.és természetesen már tisztában voltam a vizsgálatok menetével,ismertem a uh.rövidítéseket stb.stb.Sajnos mindkét szülésem programozott császár volt(Myoma hasi-méh műtét miatt)amitől nagyon izgultam,és tévedtem a másodiknál,azt gondoltam már tudom mi hogy történik,mégis ugyanúgy féltem.a második császárt a testem jobban viselte,könnyebb volt a felkelés és az első napok,de pozitiv emlékű mindkét műtét.Ja és első terhességnél többet vásárolgattam(két fiacskám van)a másodiknál csak pár dolgot,hogy nehogymáááár mindent csak örököljön :)Egyik nyári és reggel 9.23-kor született,a másik téli és este 9.20-kor születet.egy 27hónapos és egy 3hetes kisfiúk anyukája
2010. nov. 30. 13:41
 9/10 anonim ***** válasza:

34 hetes kismami vagyok kisfiú pocaklakóval. A már meglévő is kisfiú 27 hónapos. Az első terhességemnél vizesedtem és 18 héttől ödémásodott mindenem. Viszont mindent ehettem-ihattam, nem volt semmi gond. 17 kg-t híztam (sajnos a végén derült ki hogy cukros voltam, de akkor már késő volt, nem kezeltek.

Most a másodiknál a 6-7-8-9 héten émelyegtem és rossz volt a gyomrom, sokszor szúrt, égett. Nem bírtam a tejet, hagymát, paprikát és fűszereseket, aztán elmúlt. Nem hánytam, csak sokszor fájt a gyomrom. A pocaklakó iszonyú élénk, szinte állandó mozgásban van, nagyokat rúg. Sajnos terhességi cukros lettem és a 32. héttől inzulinozom magam reggel. Most úgy érzem nehezebb, mint az első. Sokat szúrogat "ott lent" és keményedik a hasam. Nem tudok sokat pihenni a kisfiam mellett, de remélem kihúzom januárig.

2010. dec. 1. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Amikor a kisfiammal voltam terhes a 16. hetig hanytam napi rendszeresseggel. Altalaban ketszer. Minden valtozasra figyeltem, kb a 15.hettol ereztem a kisfiam mozgasat. Nagyon sokat hiztam, vizesedtem.

Most varom a kicsi lanyom, nem erek ra annyit foglalkozni vele...es csak a 18. hettol erzem ot. Viszont most bepotol mindent. Iszonyuan faj a derekam, a szemerem csontom. Neha hanytam is...foleg este. Barmit meg tudok enni, de foleg a husokat kivanom. Fiammal a csipos kajat kivantam. 42.hetre szuletett, inditassal. Remelem kicsi lany nem szur ki velem ennyire, mert mar igy a 32. hetnel iszonyu nehezen viselem.

23 honap lesz kozottuk.

2010. dec. 2. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!