Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magyarorszagon mikor kell...

Magyarorszagon mikor kell bemenni szulni?

Figyelt kérdés
Mar egybol akkor, hogy az ember erzi az elso 1-4 fajast vagy majd csak kicsit kesobb?
2010. nov. 25. 11:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Kulfoldon szultem es azert kerdem, hogy otthon milyen. Mert itt haza kuldenek, ha meg csak az elejen jar az ember. Engem fel nap utan kitettek a korhazbol mindenfele vizsgalat nelkul. Reggeltol keso estig bent voltam, 12orat es reggel neztek csak meg a mehszajat. Delutan rajta voltam azon a gepen (NST ??), aztan orakkal kesobb hazakuldtek hogy majd menjek vissza.... Aztan par oraval kesobb mar vissza is kellett vinni engem (masik varosban volt a korhaz raadasul mert az enyemben a szuleszetet meg az egesz korhazat evekkel ezelott bezartak) es kevesebb mint 3oraval kesobb mar kint is volt a lanyom. Pedig telefonban meg ott rimankodtak ,hogy "oh biztos hogy nem tudsz meg 2 ora hosszat otthon maradni?"
2010. nov. 25. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal be kell menni. Egyébként első szülésnél ráér az ember az 5 perces fájásoknál bemenni, többedik szülésnél gyorsabb lehet a szülés, érdemesebb korábban. Vajúdni a lehető legjobb odahaza. Én ameddig csak tudnék, otthon vajúdnék.
2010. nov. 25. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem Angliában élsz?:D Én igen, és kábé ugyan ez volt.:D Reggel 6-kor elkezdett szivárogni a magzatvizem, mondták, hogy ha nagyon akarok, akkor bemehetek, de még fölösleges, mivel még nincsenek fájásaim (Magyarországon ilyenkor az az eljárás, hogy 12 órán belül meg kell legyen a gyerek, ha nincs, akkor beindítják) Bementem, kézzel megvizsgált a csaj, majd mondta, hogy ha 24 órán belül nem lennének fájásaim, akkor jöjjek be. Na most délután elkezdődtek a fájások és felhívtam őket, mire mondták, hogy még maradjak otthon. Aztán estére mentem be, mert úgy éreztem, hogy már ha később akarok bemenni a kórházba, akkor nem fogok tudni taxiba ülni. Ott szinte lebasztak, hogy még minek mentem be, már 2 ujjnyira kitágultam. Végül tényleg órákig kinlódtam, de ha egy órával később akartam volna beindulni a kórházba, tuti nem bírtam volna beülni a taxiba. Ja aztán a kitolásnál voltak kemények, egy óra kitálsi szakasz után eljutottunk odáig, hogy már majdnem kinn volt a feje, de nem tudtam kitolni, mert szűk voltam. Gátvédelemmel akarta végigcsinálni a csaj, de fél óra után rájött, hogy nem fog menni, és végre vágott.

Csak azért mondom el ezt, hogy készülj fel, mert ezek ilyenek. Bocs az offért, hogy nem a kérdésre válaszoltam.

Egy sorstárs.

2010. nov. 25. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy 2 esetben nem gondolkodunk, hanem irány a kórház; az egyik, ha elmegy a magzatvíz, a másik, ha már 10 percesek a fájások.

29 hetes Km

2010. nov. 25. 13:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez kemeny, minden elismeresem a batorsagodert. Sok mindent lehet olvasni a magyarorszagi korhazakrol, orvosokrol (fogadott, nem fogadott), de azt hiszem, hogy legtobben osszetehetjuk a ket kezunk. Nehezen tudom elkepzelni, hogy nehany oranyira vagyunk a szulestol, es erre hazakuldenek.

Utolsonak uzenem, hogy ha verzel, akkor is menj be, nekem ugy kezdodott a szules. Hajnali verzes es fajdogalasok (semmi komoly fajas!) bementunk a korhazba, doki megvizsgalt, es mondta, hogy szulunk. :) Burkot repesztett, mar zold volt a magzatviz, nem erezte magat jol odabent a baba, delutanra a kezemben tartottam. Szuper volt! :)

2010. nov. 25. 16:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondták, 5 perceseknél, vagy ha elfolyt a magzatvíz.
2010. nov. 25. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:

De igen, Angliaban elek. :D

Itt is 5perces fajasoknal mondjak hogy eleg bemenni. De nalam olyan gyors volt minden mire visszajottek este a fajasok (mikor kiengedtek az okostojasok mindenfele vizsgalat nelkul, hogy tagultam-e reggel ota....), hogy mire korhazba ertem mar 1-2 perces fajasaim voltak es allandoan osszerogytam a foldon.

2010. nov. 26. 08:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Valaki emlitett 10 perces fajasokat is. Nekem annyival indult a szules de csak 4 ilyen fajas volt, tehat 40percig osszesen, mert utana mar lement 6-8 perc korulre, majd 5percesekre, csak nem tagultam. Ebedidore elmultak a fajasok. De estere a lepcsozestol (szulesznom tanacsolta, hogy ez majd beinditja ujra) beindulta a fajasok es 5 perces fajasokkal engedtek ki a korhazbol. Ugy mentunk Tescoba a jo hires paracetamolert, mert mar a falat kapartam de persze letojtak magasrol.

Nem rinyalhatnak, mert szules elott 2-3 oraval kerultem be ujra, es szules utan 6-7 oraval mar el is jottunk a korhazbol. Nem fekudnek itt bent egy ejszakat sem. Foleg miutan az olasz szuleszno beszolt, hogy aki rangozik meg nevetgel az anyukajaval az nem vajudik.

2010. nov. 26. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!